Autor
|
Wtek: *** Chat, pogawędki, komentarze, aktualności. *** (Przeczytany 362164 razy)
|
adam319
Go
|
Adam319, radze przeanalizowac dzisiejszy jadlospis--podejrzana ta dzisiejsza dociekliwosc !
I czy na pewno normalna? Akurat jadłospis był prosty: 10 żółtek utartych z cukrem + cukier i mleko w kawach - razem węglowodanów 50g. I to wszystko. A smalec był endogenny czy jak to tam się ładnie określa
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
..jeszcze nigdy nie zjadlam 10 zoltek, jak sie czujesz? no i jeszcze z CUKREM ---wiesz, ze to c. p. --najgorsze z najgorszych !
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adam319, radze przeanalizowac dzisiejszy jadlospis--podejrzana ta dzisiejsza dociekliwosc !
I czy na pewno normalna? Akurat jadłospis był prosty: 10 żółtek utartych z cukrem + cukier i mleko w kawach - razem węglowodanów 50g. I to wszystko. A smalec był endogenny czy jak to tam się ładnie określa A ten endogennty,to z czym jadles,jezeli moge zapytac??
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Hana
Go
|
Adam 319 dlaczego do kawy dodajesz mleko --nie lepiej smietanke?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Adam 319 dlaczego do kawy dodajesz mleko --nie lepiej smietanke?
Kawe dzisiaj pilam z maslem, dwie filizanki po kopiastej lyzeczce masla do kazdej,niektorzy pijaja z lojem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Czuję się świetnie, a cukier z powodu emulgacji wchłonie się tak szybko jak żółtka czyli niezbyt szybko, no i nie zostanie po nim żadne błoto jarzynowe. Powyżej utartych 20żółtek dziennie zaczyna się wyraźne uczucie obżarstwa A ten endogennty,to z czym jadles,jezeli moge zapytac??A co to według Ciebie jest "smalec endogenny" jeśli wolno spytać, bo chyba się nie rozumiemy Adam 319 dlaczego do kawy dodajesz mleko --nie lepiej smietanke?A skąd mam potem wytrzasnąć te 50g W - mleko jest słodsze niektorzy pijaja z lojemJa mam łój endogenny
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
niektorzy pijaja z lojem Ja mam łój endogenny , wiem,ze przerabialismy o endogennym,jednak ten temat nie utkwil mi za bardzo w mozgu
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
Cos,co przemawia za jedzeniem niektorych warzyw: "Żółta i czerwona cebula, czerwone winogrona i brokuły są bogate w kwercetynę, niedawno odkryty czynnik przeciwnowotworowy, który według badań uniwersytetu kalifornijskiego wykazuje działanie hamujące rozwój komórek nowotworu, zanim utworzą się guzy"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kodar
Go
|
kilka ciekawych uwag ze stro podanych wyzej:
Badania dotyczące raka, prowadzone przez Massachusetts Institute of Technology, wykazały, że witaminy C i E oraz związki chemiczne, zwane indolami, znajdowane w kapuście, brukselce i w innych warzywach z rodziny roślin krzyżowych, są potencjalnymi i zdecydowanie bezpiecznymi inhibitorami niektórych karcynogenów, czyli substancji wywołujących nowotwory!
- Witamina B1 pomaga zwalczać powietrzną i morską chorobę lokomocyjną.
- Przy diecie wysokobiałkowej zapotrzebowanie na witaminę B6 wzrasta!
- W cebuli, czosnku, rzodkiewkach i porach zawarty jest naturalny antybiotyk, zwany allicyną, który może niszczyć bakterie chorobotwórcze bez równoczesnego usuwania bakterii korzystnych dla przewodu pokarmowego!
- Aspiryna może trzykrotnie zwiększyć poziom wydalania witaminy C!
- Osiemnaście połówek orzecha pekanowego może pokryć dzienne zapotrzebowanie na witaminę F.
- Częste spożywanie żywności zawierającej sztuczne dodatki smakowe, barwiące, glutaminian sodowy itp. Może obniżyć efektywność systemu immunologicznego.
- Orzeszki ziemne zawierają inhibitory enzymów, co prowadzi do trudności w trawieniu ich białka.
- Otrębów nie liczy się w bilansie energetycznym.
- Makaron pakowany w jasny celofan albo z dużymi celofanowymi oknami" jest narażony na utratę właściwości odżywczych.
- Środki zmiękczające wodę mogą niezdrowo zwiększać dzienne spożycie soli.
- Główny składnik margaryny utwardzony olej roślinny może mieć nawet gorszy wpływ na zdrowie niż kwasy tłuszczowe nasycone.
- Czarne jagody, jeżyny i czerwona kapusta są zdrowsze po ugotowaniu!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
Edytko, A cóż Cię tak zatkało? Sauna? Oddychanie przez torebkę papierową? Może rzuciłaś izofajny trunek? Bez Ciebie tracimy kontakt z myślą nieokiełznaną. Pozdrawiam serdecznie, Adam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
adam319, czy Ty dostajesz jakies punkty za ilosc wyslanych postow?
Tak, jeden punkcik za jeden post. Pytam o ilosc poniewaz wiem ,ze nie dostalbys punktow za jakosc!!!!!
A gdzież to Cię tak oświeciło? Myślę, że jakoś wygłodniałeś w saunie i dostałeś napadu punktowania wszystkiego wokół. Czasami warto sie zastanowic nad tym co sie pisze na takim forum. Ludzie Cie nie widza, nie wiedza jakie masz wyksztalcenie i moga sobie pomyslec ......rozne rzeczy na podstawie troche idiotycznych odpowiedzi. Jak sadzisz?
Bardziej by mnie niepokoiła dobra opinia głupców na mój temat niż brak punktów. Słowo „idiotyczne” oznacza tylko, że nie rozumiesz, a że masz określone wykształcenie, pozycję i wizerunek to czujesz się tym faktem zaniepokojony i próbujesz szukać akceptacji u innych podobnie do Ciebie myślących. PS Napisałeś: (...)SWIERZUTKIE[/size](...) – wiesz co sobie pomyślą podobni do Ciebie o Twoim wykształceniu. Ja mam skojarzenie raczej z przerzutami świerzbu niż ze świeżością. Zainstalowałbyś sobie polską klawiaturę – łatwo się przełącza i nie gryzie. Przyjemniej by się czytało, a Ty miałbyś okazję uniknąć degeneracji ortograficznej na tej emigracji w kraju profilaktycznego odpiersiania, ze sauną, bez tłuszczu. Mam nadzieję, że się uśmiałeś, bo jak nie to znaczy, że zaliczasz się do ludzi uzależnionych od szacunku – czyli na dobrej drodze do nikąd.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
toan
Go
|
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7301188.stm - a tu - oto jest pytanie - czy przy "korytku" lepiej paść na serce, czy może wegetarianerią doprowadzić się do kolagenozy? . Jak Kwaśniewski pisał czterdzieści lat temu, że "pastwisko" prowadzi m.i. do GPP, a jego przyczynowym leczeniem jest DO - to rżą z tego niektórzy do dziś . I tak jest też dobrze, bo dla nich i "naukowców" trzeciego wyjścia widocznie nie ma .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
http://www.robert-kubica.ovh.org/„Przez ostatnie sześć tygodni Kubica schudł aż siedem kilogramów. Studiując regulamin F1 łatwo domyślimy się, czemu nasz kierowca to zrobił. Minimalna waga bolidu wraz z kierowcą wynosi 600 kilogramów (plus pięć kg zapasu). Samochód F1 jest jednak znacznie lżejszy i aby spełnić wymagania FIA inżynierowie dociążąją auta, a robią to bardzo sprytnie. Balast mocowany jest do podwozia w precyzyjnie wyliczonych punktach. To poprawia balans bolidu przyczyniając się do uzyskiwania lepszych wyników. Tak więc, aby zwiększyć szanse na lepsze wyniki Kubica zamienił 7 kilogramów masy ciała na siedem kilogramów balastu w podwoziu.”
Ciekawe, czy 7kilowe buty nie stanowiłyby „naturalnego” sygnału dla organizmu by zrzucić parę kilogramów sadełka. W sumie sportowcy wyczynowi zakładają opaski z obciążnikami na nogi w czasie treningu – to jakby takie sztuczne powiększenie grawitacji. By utrzymać formę trzeba zwiększyć wysiłek, albo szybciej machać nogami (bieg) albo zwiększyć masę nóg przy codziennym chodzeniu. PS Ciekawe jak taki masywny gość jak Kubica zrzucił 7kg w 6 tygodni i czy ujdzie mu to na sucho.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Kubica jest biegaczem i wierzę w to, że był w stanie zrzucić 7kg. To trochę ponad kilogram na tydzień. Jest to możliwe. Gdyby to zrobił szybciej byłoby to zwykłe odwodnienie. Na bolidach występują bardzo duże przeciążenia i dlatego kierowcy muszą być nieźle wysportowani.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adam319
Go
|
To się dzieje naprawdę? Sam sobie przygotowuje posiłki, a nie mam certyfikatu kucharza, co gorsza nieraz używam naczyń nie posiadających certyfikatu, z pokrywkami także bez certyfikatu i o zgrozo czasami nie używam pokrywki. Niedługo to już chyba trzeba będzie mieć certyfikat do sr korzystania z toalety. A nikt się jakoś nie czepia, że co niektórzy skracają trawę z 7cm na 5cm, przez co zmniejsza się jej zdolność absorpcji CO 2, a co gorsza hałasują przy tym oraz wydzielają ciepło i gazy cieplarniane. Niby fajna ta UNIA ale mania zwalczania problemów (często urojonych) przez mnożenie certyfikacji i biurokracji jest nieco męczca. http://tiny.pl/nck9 Sejm przyjął ustawę nowelizującą prawo budowlane i kodeks cywilny. Nowelizacja wprowadza obowiązek sporządzania certyfikatów energetycznych od 1 stycznia 2009 r. Certyfikaty takie mają być sporządzane wyłącznie dla budynków wprowadzanych do obrotu, czyli wynajmowanych lub sprzedawanych. Jednocześnie certyfikat będzie ważny przez 10 lat. Certyfikaty określą dokładne zużycie energii danego budynku. Daje to szansę na to, że społeczeństwo, mając odpowiednią wiedzę, zacznie oszczędzać energię, a przez to obniży koszty życia. Współautor ustawy, poseł Edward Czesak dodaje, że jest to ważne także z punktu widzenia kraju, gdyż aż 40 proc. energii zużywane jest przez gospodarstwa domowe. Zgodnie z projektem świadectw energetycznych nie będą musiały mieć budynki zabytkowe, używane jako miejsca kultu religijnego, przeznaczone do użytkowania w czasie nie dłuższym niż 2 lata, niemieszkalne służące gospodarce rolnej, przemysłowe i gospodarcze o zapotrzebowaniu na energię nie większym niż 50 kWh/mkw./ rok oraz wolnostojące o powierzchni użytkowej poniżej 50 mkw. Dla takich obiektów nie będzie konieczne sporządzanie certyfikatu, nawet jeżeli będą one wprowadzane do obrotu gospodarczego. Posłowie ustalili także, że certyfikaty mają sporządzać i wydawać osoby posiadające wyższe wykształcenie, które odbyły odpowiednie szkolenie i zdały egzamin organizowany przez ministra budownictwa. Pierwotnie uprawnienia takie mieli posiadać wyłącznie członkowie Polskiej Izby Inżynierów Budownictwa, czyli budowlanej korporacji zawodowej. - Przyjęte rozwiązanie daje szansę przede wszystkim młodym absolwentom uczelni wyższych, którzy będą mogli wykonywać nowy zawód- mówi Edward Czesak. Dodaje, że obowiązek zdania egzaminu gwarantuje, że osoby wydające certyfikaty uzyskają odpowiednie przygotowanie merytoryczne. Konieczność uchwalenia ustawy o certyfikacji energetycznej wynika z unijnej Dyrektywy 2002/91/WE w sprawie charakterystyki energetycznej budynków (Dz.U. L I z 4 stycznia 2003 r., str. 65 - 71).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
jurek46
Go
|
[ftp=ftp:// To się dzieje naprawdę?
Niby fajna ta UNIA ale mania zwalczania problemów (często urojonych) przez mnożenie certyfikacji i biurokracji jest nieco męczca. A czy Ty uważasz że powinno byc bezkrólewie i każdy będzie budował gdzie chce i jak chce?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
ali
Go
|
[ftp=ftp:// To się dzieje naprawdę?
Niby fajna ta UNIA ale mania zwalczania problemów (często urojonych) przez mnożenie certyfikacji i biurokracji jest nieco męczca. A czy Ty uważasz że powinno byc bezkrólewie i każdy będzie budował gdzie chce i jak chce? he he mnoży się bzdury na kołach drzewiej działalność mógł prowadzić tylko fachowiec danej branży teraz to byle "świniopas" budowlanką się zajmuje ps. obowiązywały normy które określały wymagania dotyczące izolacyjność i "energożerność " obiektu i to wystarczało dziś wymagają certyfikatu aby wyciągać kase i płodzić następnych nierobów
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...wyciągać kase i płodzić następnych nierobów...
Ali "wyciagac kase" to CNOTAA co do "plodzenia" to sa i przyjemne tego aspekty no chyba, ze "wieko trumny" juz przygniata tak mocno, ze i zoltka od " wlasnych jajek" nie pomoga
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|