Autor
|
Wtek: *** Chat, pogawędki, komentarze, aktualności. *** (Przeczytany 362883 razy)
|
grizzly
Go
|
...A czy Ty uważasz że powinno byc bezkrólewie i każdy będzie budował gdzie chce i jak chce?... Swiete slowa Panie Jurku, po jakiego ......, wszyscy maja miec ten przywilej
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
...A czy Ty uważasz że powinno byc bezkrólewie i każdy będzie budował gdzie chce i jak chce?... Swiete slowa Panie Jurku, po jakiego ......, wszyscy maja miec ten przywilej Grizli co się z tobą dzisiaj dzieje widzę że dzisiaj i mnie do elit zaliczasz wystarczy- Jurek -Pan niech zostanie wspomnieniem
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
...wyciągać kase i płodzić następnych nierobów...
Ali "wyciagac kase" to CNOTAA co do "plodzenia" to sa i przyjemne tego aspekty no chyba, ze "wieko trumny" juz przygniata tak mocno, ze i zoltka od " wlasnych jajek" nie pomoga he he cnota ja też z tych korporacyjnych przynależności ciągne kase ale głupota i ubezwłasnowolnienie staje się faktem na to godzić się nie może człek który chce być wolnym
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Co do nowych budynków to niech sobie będą zgodne z normą, niech sobie ludziska tak uszczelniają hermetycznie okna, aż się poduszą tlenkiem węgla. Zwykle jest tak, że jest osobno wentylacja i osobno komin gazów z piecyka gazowego do podgrzewania wody. I oba chcą ciągnąć, a że mieszanie jest hermetyczne to są tylko dwie możliwości: Albo gazy wchodzą z komina wentylacyjnego, a wychodzą kominem spalin gazowych, albo odwrotnie. No chyba, że ktoś akurat uchyli okno zanim odkręci ciepłą wodę. Ale ja nie o tym. Cytowana ustawa zobowiązuje posiadacza powiedzmy 30 letniego domu nad morzem, który go WYNAJMUJE w lecie letnikom by zaopatrzył się w certyfikat energetyczny, a to oczywiście podniesie cenę, którą zapłacimy jadąc w lecie nad Bałtyk, a to już paranoja i tego się czepiam. Pozdrawiam eurokratyczne pijawki i Was mili czatowicze.
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Zwykle jest tak, że jest osobno wentylacja i osobno komin gazów z piecyka gazowego do podgrzewania wody. I oba chcą ciągnąć, a że mieszanie jest hermetyczne to są tylko dwie możliwości:
Albo gazy wchodzą z komina wentylacyjnego, a wychodzą kominem spalin gazowych, albo odwrotnie. No chyba, że ktoś akurat uchyli okno zanim odkręci ciepłą wodę.
he he plastyki nie dla idiotów w każdym systemie okien są stosowane wywietrzniki ale jak się chce tanio kit sprzedać to o tym się nie mówi sprzedawcy łapani z ulicy też niewiele wiedzą nie spodziewaj się od nich rzetelnej informacji ps, tylko nie pijawki my nie prosiliśmy się do korporacji opłacać składek
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
he he plastyki nie dla idiotów
kto dzis kupuje plastykowe okna?chyba jakis " plankton społeczny"
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
kto dzis kupuje plastykowe okna?chyba jakis " plankton społeczny"
pochwal się że masz mahoniowe? jeśli masz drewniane z naszego drewna to pewnie jeszcze gorszy szajs od plastyków dobre drewno wyjeżdża za granice a na kraj z brukwi robią plastyków przynajmniej nie trza co parę lat malować a komfort uzyskasz tylko jak masz nawiewniki
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie mam żadnych mahoniowych,mam okna z czystego białego,ekologicznego plastyku A propo plastykowych okien,to znajomy opowiadał,że gdy miał pożar w mieszkaniu,to pierwsze co,to wyleciały szyby z plastykowych ram okiennych -niezłe co?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Nie mam żadnych mahoniowych,mam okna z czystego białego,ekologicznego plastyku A propo plastykowych okien,to znajomy opowiadał,że gdy miał pożar w mieszkaniu,to pierwsze co,to wyleciały szyby z plastykowych ram okiennych -niezłe co? he he koń by się uśmiał ekologiczny plastyk plastyk to plastyk i nie ma nic wspólnego z ekologią to tylko wciskanie kitu tym co się na rzeczy nie znają jedne i drugie okna są szczelne i wymagają stosowania nawiewników aby zachować normatywną minimalną 1 krotną wymianę powietrza w pomieszczeniu, od którego zależy komfort użytkowy różnica polega tylko na tym w przypadku pożaru że plastyk wydziela silnie toksyczny dym drewno znacznie mniej , tylko z farby, kleju i impregnatów
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ali zlituj sie Ta wstawka "ekologiczna" to moja,bo przecie wiem,że taki właśnie kit ludziom wciskają sprzedawcy wszelakich badziewi
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Ali zlituj sie Ta wstawka "ekologiczna" to moja,bo przecie wiem,że taki właśnie kit ludziom wciskają sprzedawcy wszelakich badziewi Edytko ekologia ekologią a co jest większą ekologią w oknach,czy czasami okna drewniane nie zubożają naszych lasów,takie z plastiku może byc użytkowane praktycznie przez wieki jeżeli się o nie zadba.W tym czasie tych drewnianych wymienisz krocie.A las właśnie potrzebuje conajmniej wieku
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dawniej jakoś wszystko było z drewna-okna,drzwi, domy,zabawki ,łyżki i wiele innch rzeczy i jakoś lasów też było dużo. A teraz wszystko jest z plastyku i terenów zalesionych jest coraz mniej.To jak mi wytłumaczysz ten fenomen?
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Dawniej jakoś wszystko było z drewna-okna,drzwi, domy,zabawki ,łyżki i wiele innch rzeczy i jakoś lasów też było dużo. A teraz wszystko jest z plastyku i terenów zalesionych jest coraz mniej.To jak mi wytłumaczysz ten fenomen?
hej nie wciskaj terenów zalesionych ostatnio znacznie u nas przybyło ale wszystko wycinają na papierówkę i makulaturę produkują na potęgę
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
hej nie wciskaj terenów zalesionych ostatnio znacznie u nas przybyło
hejże Nie widzisz jak Jurek napisał,że u niego lasy ubożeją od produkcji okien drewnianych? Myślę również ,że lasy ubożeją od produkcji trumien. Ludzi na świecie jest coraz więcej (biorę pod uwagę kraje,gdzie ludzi chowa się w trumnach lub poddaje kremacji). Siłą rzeczy pogrzebów jest też więcej niż dawniej. Chociaż panuje moda na kremowanie zwłok,to i tak myślę,że w tradycyjnych trumnach chowa się ludzi więcej niż dawniej,bo nie słyszałam,żeby się chowało w plastykowych. PS. Ja mieszkając kiedyś na wsi i chodząc tam do szkoły podstawowej, jeżdziliśmy z cała klasą sadzić drzewka w lesie . Widzisz Ali? Mam wkład w powstawaniu lasów polskich ,a Ty nie,więc się nie wymądrzaj ,że wiesz wszystko,bo wiesz tyle co ja, gdy miałam pół roku życia .
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
hejże Nie widzisz jak Jurek napisał,że u niego lasy ubożeją od produkcji okien drewnianych? Myślę również ,że lasy ubożeją od produkcji trumien. Ludzi na świecie jest coraz więcej (biorę pod uwagę kraje,gdzie ludzi chowa się w trumnach lub poddaje kremacjI. Tak dobrze zauważyłaś Edytko tylko u nas wycinają, produkują,a gotowy wyrób jedzie za granicę.Cały czas piszę o tych drewnianych jak myślisz co jest przyczyną tego że ta zagranica chce dzisiaj nasze drewniane okna,z drugiej strony te nasze dzisiejsze dreniane okna w niczym nie przypominają tej hałtury jaka była produkowana parenaście lat do tyłu.Dzisiaj jak staniesz koło takiego okna to nie będziesz wiedziała czy to okno jest z drewna czy z plastiku.A cena u nas w kraju przewyższa okna plastikowe,i w tym jest cały szkopuł że ludzie kupują te plastikowe bo są poprostu tańsze.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Dostałam od Mariszki nagranie audycji o poprawianiu wegetarianizmu! Mówią nawet o skutkach jadania w nadmiarze węglowodanów i białek. Audycja do odsłuchania/ściągnięcia pod tym adresem: http://www.polskieradio.pl/podcasting/show/?nr=8&name=trojka Z listu od M. - "Za sprawą maila Mojego Męża padło nawet nazwisko JK Generalnie padło wiele słusznych kwestii dotyczących m.in. szkodliwości cukrów prostych, prod. mlecznych, przetworzonych, była mowa o leczeniu astmy dietą. Nie było nagonki na wszystkie tłuszcze (masło i smalec OK, aczkolwiek w małych ilościach), tylko te z margaryny i wszelkich olejów. Nadal ten sam mit o konieczności spożywania błonnika dla prawidłowej pracy jelit. No i gadanie o "typach metabolicznych", z którym to podziałem absolutnie się nie zgadzam (mój mail na ten temat nie został jednak odczytany, zbyt kontrowersyjny?). "
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Z listu od M. - "Za sprawą maila Mojego Męża padło nawet nazwisko JK
Niewątpliwie należy się jemu nagrona!!! Worek "łowsa" powinien dostac jak nic! Ja bym do tego jeszcze dorzuciła "siecki" i śruty poekstrakcyjnej, ewentualnie worek saletry. No,ale to moje zdanie....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Możemy jeszcze dla niego przygotować jakieś występy artystyczne. Jurek mógłby być wilkiem,ja czerwonym kapturkiem.Czy może ktoś miałby jeszcze inny pomysł...Moze "piękna i bestia"?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jeszcze ,tak mi wpadło do głowy a propo tej zasłużonej nagrody,że np. ja mogłabym z Blackendem (jakby oczywiście wyraził zgodę) pójść na "hołde" i nazbierać worek wungla,ale to tak jak mówie,jeśli by Blackend wyraził na to zgode,bo sama nie dam rady ,tymbardziej ze nie mam roweru i nie mialabym tego czym przywieźć.
|
|
|
|
|
|
|
|
|