forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 14:08:27

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Chleb Migdalowy
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] 2 3 4 5 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Chleb Migdalowy  (Przeczytany 60902 razy)
jurek46
Go


Email
Chleb Migdalowy
« : 2008-02-14, 17:17:10 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #1 : 2008-02-14, 17:28:05 »

Wydaje mi się to śmieszne-licytacja chleba .
Zapisane
adamo
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #2 : 2008-02-14, 18:16:32 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html

To nie jest dla "Optymalnych"!!!

1.)     zawiera "trujące" nienasycone czyli jak mawia elita hamburgerii  - FFA,
a wiadomo takie  są: be, be, be,be, be, be,be, be, be,be, be, be.......

2.)      zawiera "gorsze" aminokwasy nie pakietowane w tradycyjnie lansowanym żółtku,
tylko zawarte w "roślinie", to niestety może zaszkodzić somatycznie na metabolizm
oraz psychologicznie na morale.

3.)   nie zawiera cholesterolu co oficjalnie i prawomyślnie degraduje ten "przysmak"
mimo oficjalnej propagandy, że cholesterol jest składnikiem betonu miażdżycowego
i wszelki dowóz egzogennego jest gwoździem do trumny lepszym niż "Gwoździe Źobry"

tak można jeszcze długo wymieniać te wady.....
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #3 : 2008-02-14, 18:19:45 »

Ja w ogóle nie sądzę,zeby on był dla kogokolwiek.
Zapisane
kodar
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #4 : 2008-02-14, 18:30:04 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html
Gluten pszenny witalny,to cala tajemnica tego chleba,czyli niejadalny.Reszta ziaren  jest  super,ale tez nie jadalna na Diecie Optymalnej. Smile
Zapisane
adamo
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #5 : 2008-02-14, 20:07:43 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html
Gluten pszenny witalny,to cala tajemnica tego chleba,czyli niejadalny.Reszta ziaren  jest  super,ale tez nie jadalna na Diecie Optymalnej. Smile

Najgorsze w tym chlebie jest to, że nie jest oficjalnie certyfikowany
czytaj - zysków ze sprzedaży nie osiąga właściciel "praw"

No i ta gorsząca nazwa chleb,
sam widok i dźwięk wywołuje u zdyscyplinowanego, codziennego
konsumenta dawki 3000 mg cholesterolu egzogennego, niepokój, obrzydzenie
i może nawet strach. Smile 
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #6 : 2008-02-14, 20:20:32 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html
Gluten pszenny witalny,to cala tajemnica tego chleba,czyli niejadalny.Reszta ziaren  jest  super,ale tez nie jadalna na Diecie Optymalnej. Smile

Najgorsze w tym chlebie jest to, że nie jest oficjalnie certyfikowany
czytaj - zysków ze sprzedaży nie osiąga właściciel "praw"

No i ta gorsząca nazwa chleb,
sam widok i dźwięk wywołuje u zdyscyplinowanego, codziennego
konsumenta dawki 3000 mg cholesterolu egzogennego, niepokój, obrzydzenie
i może nawet strach. Smile 


A co byś powiedział jeżeli by można bylo dostac sama mąkę migdalową reszte można by bylo zmodyfikowac
tak aby mogla służyc i Optymalnym.Zawsze może byc cos nowego,myślę że można z tej mąki wypiec lepszy zamiennik placków.
migdał słodki ma dobre wartości BTW   10gr-B   28gr T  i tylko  10gr-W a co Wy na to?
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #7 : 2008-02-14, 20:30:47 »

Halina Ch podawała przepis na chleb orzechowy/migdałowy:


"Chlebek robię wymyślony  dla siebie ale nawet lepiej się udaje niż z książki kucharskiej: 10 jaj ubić na sztywno, dodać 200g zmielonych orzechów (może być słonecznik, migdały itp.) dodać łyżeczkę proszku do pieczenia , wymieszać z jajkami i włożyć do rozgrzanego piekarnika".
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #8 : 2008-02-14, 20:50:59 »

A co byś powiedział jeżeli by można bylo dostac sama mąkę migdalową

A czy migdały rozną w naszej strefie klimatycznej? Ja unikam takich pokarmów,których nie ma tu,gdzie ja mieszkam  Sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Zapisane
bea561
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #9 : 2008-02-14, 21:50:08 »

A co byś powiedział jeżeli by można bylo dostac sama mąkę migdalową reszte można by bylo zmodyfikowac
tak aby mogla służyc i Optymalnym.Zawsze może byc cos nowego,myślę że można z tej mąki wypiec lepszy zamiennik placków.
migdał słodki ma dobre wartości BTW   10gr-B   28gr T  i tylko  10gr-W a co Wy na to?
Zastanawiam się, jaką wartość ma mąką migdałowa? Z pewnością nie są to zmielone słodkie migdały, tylko coś co pozostało po usunięciu z mielonych migdałow chociażby tłuszczu. W Książce kucharskiej jest przepis na biszkopt, gdzie zamiast mąki  można dodać mielone migdały lub zmielone orzechy włoskie.
Zapisane
adamo
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #10 : 2008-02-14, 23:31:56 »

Zastanawiam się, jaką wartość ma mąką migdałowa? Z pewnością nie są to zmielone słodkie migdały, tylko coś co pozostało po usunięciu z mielonych migdałow chociażby tłuszczu.

Trafna uwaga, taki chlib jest również bardzo niepewny
z racji podanych powodów.

Natomiast aby nie działał negatywnie na psychikę
referencyjnego optymalnego należałoby wymyślić
inną nazwę np: Migdalena 
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #11 : 2008-02-15, 08:46:48 »

Natomiast aby nie działał negatywnie na psychikę
referencyjnego optymalnego należałoby wymyślić
inną nazwę np: Migdalena 

Opatentuj to,zanim ktoś zrobi to za Ciebie  Very Happy
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #12 : 2008-02-17, 19:14:49 »

Natomiast aby nie działał negatywnie na psychikę
referencyjnego optymalnego należałoby wymyślić
inną nazwę np: Migdalena 

Opatentuj to,zanim ktoś zrobi to za Ciebie  Very Happy

Edytko dlaczego jesteś tak pesymistycznie nastawiona do wszystkiego co tu czytasz ja zadałem na początku pytanie
w temacie chleba Adama,ale wiadomo, że nie nazwa mnie interesuje a właściwości mąki migdałowej ,skoro można z niej wypiec chleb w sposób podany przy przepisie
jaki jest podany przy mieszance Adama,to wydaje mi sie, że można z samej mąki i oczywiście własnej inwencji co do niej dodac,jaja czy jakies inne zdrowe składiki
aby wyszedł z tego wypiek który mógłby byc tolerowany przez optymalnych zależy już tylko od nas.Powiem Tobie że ja pomimo że jestem 7 lat optymalny nie potrafię obejść się bez razowca i zjadam sobie na dobę dwie male kromeczki,wliczając je do swojego menu.Jeżeli była by możliwośc z tym wypiekiem o którym mówię to napewno byloby to bardziej odpowiednie niż wypiek z ziarna z naszejn strefy klimatowej,ale zato mającej dużo więcej wegli.
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #13 : 2008-02-17, 19:21:58 »

Generalnie jestem pesymistką, pogodną pesymistką  Very Happy

Jurku .Jak sobie zjadasz razowca w odpowiedniej ilosci,to ja nie widzę nic złego w tym  Smile .
W sumie możesz też sobie zrobić taki wypiek z mąki z migdałów .
No nie wiem co Ci napisać...dobrze,że zapytałeś .Od tego jest  Forum,zeby pytać i dostawać odpowiedzi  Smile
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #14 : 2008-02-17, 19:27:54 »

Co sądzicie o specyfiku o nazwie Chleb Adama,jest to wypiek z mąki migdałowej
dane z wyliczeń sa niesamowite  w 100gr jest 1,5 Weglowodanów. zobaczcie tutaj.http://www.allegro.pl/item308245688_chleb_adama_polecany_we_wszystkich_dietach_.html
Gluten pszenny witalny,to cala tajemnica tego chleba,czyli niejadalny.Reszta ziaren  jest  super,ale tez nie jadalna na Diecie Optymalnej. Smile

Gdzie o trym jest napisane że reszta jest niejadalna na diecie Optymalnej nie dorabiaj dr. Kwaśniewskiemu tego czego On nie wypowiedział,niewiem skąd u Was taki
pesymizm i brak wyobrażni, że może rzeczywiście można by z tego zrobić cos smaczniejszego niż placuszki,a tak aby wszystko mogło byc do przyjęcia.
Ale staram się o możliwośc zakupienia samej mąki migdałowej i spróbuję coś z tym zrobic jeżeli ktoś ma coś do podpowiedzi ale merytorycznej to z chęcią posłucham a takie biadolenie że to nie jest z naszej strefy ,albo że nie jest to jeszcze znane,mnie nie powstrzyma.I pokazuje że zachowujecie się jak byście nie byli optymalni a przecież macie miec umysł otwarty ,czyżby wam go brakowało.A teraz czekam na gromy ,albo merytoryczną pomoc.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #15 : 2008-02-17, 20:06:27 »

Chleb orzechowy doktor J.Kwaśniewski zalecał, przepisy nań też podawał (Książka kucharska). Nie przypominam sobie żeby doktor odmawiał prawa używania w kuchni migałów, raczej je zalecał. Przepis na chleb orzechowy lub migdałowy cytowałam z Haliny Ch. 14.02. o godz. 20:30:47 na niniejszym wątku.

Mąkę migdałową można zrobić w domu: migdały podprażyć na suchej patelni, potem je rozdrobnić i zemleć w maszynce do mięsa (najdrobniejsze sitko). Można wcześniej migdały "wyzwolić" ze skórki.

Przygotowując tę mąkę w domu będzie pewne, że nie jest zjełczała. Życzę smacznego.
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #16 : 2008-02-17, 20:46:36 »

Chleb orzechowy doktor J.Kwaśniewski zalecał, przepisy nań też podawał (Książka kucharska). Nie przypominam sobie żeby doktor odmawiał prawa używania w kuchni migałów, raczej je zalecał. Przepis na chleb orzechowy lub migdałowy cytowałam z Haliny Ch. 14.02. o godz. 20:30:47 na niniejszym wątku.

Mąkę migdałową można zrobić w domu: migdały podprażyć na suchej patelni, potem je rozdrobnić i zemleć w maszynce do mięsa (najdrobniejsze sitko). Można wcześniej migdały "wyzwolić" ze skórki.

Przygotowując tę mąkę w domu będzie pewne, że nie jest zjełczała. Życzę smacznego.

Tereniu, z "migdaleniem" lepiej Ci wychodzi, niz z "klapsowaniem" Cool Laughing
UUUUchcha  Razz Razz Razz
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #17 : 2008-02-18, 19:10:12 »

Chleb orzechowy doktor J.Kwaśniewski zalecał, przepisy nań też podawał (Książka kucharska). Nie przypominam sobie żeby doktor odmawiał prawa używania w kuchni migałów, raczej je zalecał. Przepis na chleb orzechowy lub migdałowy cytowałam z Haliny Ch. 14.02. o godz. 20:30:47 na niniejszym wątku.

Mąkę migdałową można zrobić w domu: migdały podprażyć na suchej patelni, potem je rozdrobnić i zemleć w maszynce do mięsa (najdrobniejsze sitko). Można wcześniej migdały "wyzwolić" ze skórki.

Przygotowując tę mąkę w domu będzie pewne, że nie jest zjełczała. Życzę smacznego.

Otrzymałem Dzisiaj wiadomośc że mąka  migdałowea będzie dostępna w sprzedazy jeszcze podkoniec tego miesiąca cena ok 22zł za kg opakowania prawdopodobnie bedą 5kg.
jak tylko się pokarze dam namiary.
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #18 : 2008-02-18, 19:11:29 »

A ta mąka to ze złota, czy jak?  Very Happy
Zapisane
jurek46
Go


Email
Odp: Chleb Migdalowy
« Odpowiedz #19 : 2008-02-19, 11:05:26 »

A ta mąka to ze złota, czy jak?  Very Happy


Edytko może nie ze zlota ale ma w swoim składzie złote proporcje i je Tobie podaje  B-10 , T-28 , W-10 jeżeli teraz pomyślisz ile ma mąka przenna ,żytnia czy inne
to sama zauważysz że może dla niektórych stac się złotem.bo jeżeli Ty potrafisz stosowac jakiekolwiek ŻN aby nie jeśc chleba,i żeby ono tobie smakowało,a jednocześnie pozwoliło zachować wszystkie składniki w normie to rzeczywiście możesz sobie ten temat odpuścic ja jestem na Do już 7 lat a jednak ten chleb jaki zjadam nie jast najlepszym rozwiązaniem i dlatego szukam.
Zapisane
Strony: [1] 2 3 4 5 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.035 sekund z 18 zapytaniami.