Strony: [1] 2 3 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: "Gry satelitarne", czyli... (Przeczytany 44428 razy)
|
toan
Go
|
jak przekonać "zbiorową mądrość narodu" do "niezbędności" budowy tarczy . Okazuje się, że cała Polska jest "zagrożona" satelitarnym Armagedonem, ale dzielny obrońca demokracji zestrzeli ten złom... i aby takich przypadków nie było w przyszłości, za zgodą większości (która się teraz nie zgadza) wybuduje bazę rakietową, gdzieś w lesie na północy Polski... A Prezydent znów się dowiedział ... ostatni . "Polityka", to fajna zabawa w rządzenie... PS "PZU" powinno szybko wprowadzić nowe, dobrowolne ubezpieczenie - "od trafienia odłamkiem satelity". Chętnych chyba nie braknie?.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Toan.Miałam własnie założyć wątek dotyczacy zbliżającego się do Polski satelity Kurcze,mam lęki,że akurat trafi w mój blok,bo mam zawsze takie "szczęście" . Gdzie tu w ogóle uciekać,jak nie wiedzą ,gdzie spadnie? W ogóle to wyobrażam sobie,że uciekam,umorduje się jak nie wiem co i akurat spadnie w to miejsce ,gdzie uciekłam. Wczoraj mąż szedł na nockę,a ja własnie usłyszałam,ze satelita ma tu spaść,wyobraziłam sobie,że to zrządzenie losu,że ona ma iść na nocke,żeby się uratować,a ja zginę z dziećmi,no ale to my byśmy byli sławni,a nie on,ale za to on dostałby odszkodowanie Kazdy siedzi sobie we własnym domku,zajmuje się codziennymi sprawami,a tu z minuty na minutę zbliża się jakieś żelastwo i teraz jest "wyliczanka",na kogo spadnie na tego bęc Boję się!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
No właśnie tylko " tarcza" i ubezpieczenie może Cię uratować w przyszłości... jeśli teraz jakoś przeżyjesz Wiesz już jak głosować w ewentualnym "referendum"? PS znasz kogoś, kto został trafiony... meteorem?, rozpadającym się promem kosmicznym?, stacją "MIR"?... (dobra nazwa dla naiwnych).
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie znam się na tej polityce,ale z tego wynika,że to jakaś manipulacja (?) .... Jeszcze tu mówią ,że ten satelita ma jakieś paliwo toksyczne i jakąś baterie plutonową Mnie nie jest do zartów ,nie chce dostać odłamkiem i nie chce ,aby tu w blok mój uderzyło Uciekłabym,ale gdzie? Myslałam o jakimś schronie,ziemiance..... Moja wyobraźnia pracuje na pełnych obrotach i mnie aż ciarki przechodzą.... A oni tu najpierw bebnią,że zbliża się jakies żelastwo,które ma spaść na Polskę,straszą ludzi,a potem zaraz mówią ,że nie ma się czym martwić,no to gdzie tu jest sens wypowiedzi?????? Wczoraj słyszałam,ale nie wiem czy dokładnie (bo z kuchni),że Polacy zapomnieli,się spytać Amerykanów,czy mogą ewentualnie zestrzelic ten złom,czy nakazać ludności ewakuację z zagrozonych terenów (?) .To mnie rozbroilo totalnie...Co to jest do licha?????????
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
I dalczego to akurat ma spaść na Polskę,a nie na Czechy? No,nie wiem co to bedzie,ja nie chce tego widzieć.Mój mąż tu żartuje sobie ze mnie i mówi ,że jak spadnie na mnie,to nawet tego nie poczuję,ale czy to jest pocieszenie???
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
O rany!!! To tylko reklama kurcze,wystraszyłam sie ,dzieci się zleciały ,ja nie wytrzymuje nerwowo,a mąż ma ze mnie ubaw ! Ja nie chce tego widzieć,ale i tak widzę w wyobraźni!!! i to mnie dobija.... Oglądam teraz TVN24 -mówią o tym czesto...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Co to jest ta hydrazyna?-mówią o niej,że na tym satelicie się znajduje. Mówią o skazeniu promieniotwórczym,nie to nie na moje nerwy....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Hydrazyna, no to... diazan albo dwuazotoczterowodór, albo czterowodorek dwuazotu, no to takie N 2H 4 - dla maszyn takie coś, jak dla człowieka acetylo-CoA. Ale "hydrazyna" straszy "kowalskich" - najlepiej , bo każdy słyszał chyba o strasznej hydrze. Ja wybrałbym jako straszak "diazana" - chyba brzmi lepiej - tak "naukowo"
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kurcze,no to paliwo się spali ,czy nie? Jak ma dojść do skażenia,to może powinnismy się zaopatrzyć w jakies kombinezony,maski ?.....
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Oczywiście - utleniony azot robi te no - kwaśne deszcze, a utleniony wodór może utopić i żadna maska w tym przypadku nie pomoże.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Poczekamy, zobaczymy . Jeszcze czegoś takiego nie przeżywałam,jakiegoś zagrożenia ze strony satelity
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Naprawdę straszy się ludzi hydrazyną, która ma przetrwać w zbiorniku wpadającym w atmosferę z prędkością 25000km/h (nie chcę mi się sprawdzać I prędkości kosmicznej). Ależ to głupota. Ja słyszałem od sąsiada plotkę, że podobno zagrożenie stanowi bateria z kryptonem, ale uspokajali w telewizji, że skażenie obejmie obszar maksymalnie dwóch boisk piłkarskich To pewnie mieli na myśli stadion narodowy w Warszawie i Chorzowie Dla porządku: My się tu śmiejemy. Zagrożenie stanowi co najwyżej broń użyta ewentualnie do zestrzelenia tego satelity.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
My się tu śmiejemy.
No skoro dla Ciebie jest to śmieszne,to gratulacje. Mnie się jakoś nie usmiecha przygniecenie odłamkiem żelastwa.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
"Weś" mnie nawet nie strasz ,bo dostane rozstroju nerwowego Miała kiedyś pożar w domu ( z wybuchu),to jest po prostu masakra-tego się nie da opisać!!! ,a co dopiero jakiś gigantyczny wybuch!!! Nie no,nie mogę o tym mysleć,napiłabym się jakiegoś drinka
|
|
|
|
|
|
|
maf
Go
|
Mnie się jakoś nie usmiecha przygniecenie odłamkiem żelastwa.
6 marca kazda rodzina powinna sie rozproszyc, zeby nie zgineli wszyscy. Slyszalem, ze niektorzy w ten sposob podruzuja samolotami, kazdy czlonek rodziny innym rejsem. Pozdr maf
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
6 marca kazda rodzina powinna sie rozproszyc, zeby nie zgineli wszyscy.
Wy chyba mnie chcecie tu wykończyć ,jejku to gdzie tu uciekać? Myslałam tak wczesniej ,że dzieci będą w szkole,mąż w pracy,a ja w domu.I teraz gdzie to spadnie? ...
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3 4
|
|
|