forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 03:46:35

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Tylko do fachowców
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 2 3 4 [5] 6 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Tylko do fachowców  (Przeczytany 54567 razy)
Jarek
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #80 : 2015-07-20, 17:19:22 »

WW zjadłeś już tego kurczaka?
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #81 : 2015-07-20, 17:48:46 »

Pewnie zjadł, dlatego go nie ma... Twisted Evil
Zapisane

vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #82 : 2015-07-20, 17:56:14 »

Mało fundamentalistycznie poszedłem do sklepu.

- udko bez skóry i kości 500g
- kiwi 100g

BTW: 090:030:012 (685kcal)

Kiwi już zjedzone,
a mięso będzie BARDZO powoli podgrzewane w rondelku z pokrywką,
z mocą świeczki,
tak gdzieś do 19:00.

http://s24.postimg.org/bmflapg2d/image.jpg


 Cool
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #83 : 2015-07-20, 18:09:21 »

Dodałem dwie szczypty pieprzu i cztery szczypty soli (NaCl50KCl50).
Shocked
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #84 : 2015-07-20, 18:34:41 »

Kurczak i cztery szczypty soli ,co to za łagodna potrawa ,myślałem że stać Cię na więcej
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #85 : 2015-07-20, 18:49:15 »

cztery szczypty soli
2.5g soli na 500g potrawy zwiększa zasolenie tylko o 0,5%, a potas się zawsze przyda.

Zalecane dzienne spożycie soli sodowej do mniej niż 6g, a tu mamy tylko mizerne 1,25g.

Niedobór soli powoduje romemłanie.
 Cool

Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #86 : 2015-07-20, 18:53:20 »

Nadal różowawe w samym środku, dodam mu 30 minut niech sobie dojdzie.
Cool
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #87 : 2015-07-20, 19:01:41 »

No a kiwi to pewnie żródło witaminy C ,tak naukowo oczywiście.Ten niedobór soli można uzupełnić dodając do kiwi , nie żałuj sobie .
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #88 : 2015-07-20, 19:21:16 »

@Jarek
Chciałbyś debatować niższość świeżego kiwi pod ananasem z puszki, chyba nie.

Kto ma łatwość dostępu do tłuszczu własnego,
śmietanę i majonez może umiarkowywać,
czyż nie, a może nie.

http://s17.postimg.org/wxpdc1rj3/kurczak_z.jpg

 Idea
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #89 : 2015-07-20, 19:25:33 »

Kurczak i cztery szczypty soli ,co to za łagodna potrawa ,myślałem że stać Cię na więcej
Nie zapominaj, ze kurczak ma w sobie spora dawke hormonow, antybiotykow i innych pestycydow. To dodaje im subtelnego smaku lososia i kawioru z delikatna nutka dekadencji.
A jaki jest prozdrowotny, ze hoho!
Cytuj
W kurczakach cykl produkcyjny to około 6 tygodni – to oznacza że kurczak którego kupujemy w sklepie, ważący ok. 1,5 kg. ma 6 tygodni od wyklucia.

Kurczak chowany na wiejskim podwórku żywiony pszenicą i naturalną karmą w wieku 6 tygodni jest wielkości pięści. Te przyrosty masy kurcząt na fermach wynikają z paszy: szpikowane są paszami wysokobiałkowymi naszpikowanymi sterydami. Te sterydy powodują u ptaków wilczy apetyt, ale rozwalają im układ odpornościowy.

Więc aby nie chorowały wali się im końskie dawki antybiotyków które na zasadzie osłonowej nie dopuszczają do infekcji stada. Te antybiotyki rozwalają im wątroby, tak że po upływie 6 tygodni te kurczaki i tak nie miałyby szans na normalny rozwój. A my potem to jemy.
https://kefir2010.wordpress.com/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/
Zapisane

Work Buy Consume Die
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #90 : 2015-07-20, 19:51:12 »

Rewelka, dodałem jeszcze przed zjedzeniem nieco pieprzu by sos własny był bardziej pikantny, ani trochę za słony nie był, zgodnie zresztą z praktyką, wyliczeniami i oczekiwaniami.

http://s14.postimg.org/yt1v6o541/image.gif



Zapisane
Blackend
Hero Member
*****
wiadomoci: 57193


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #91 : 2015-07-20, 19:53:12 »

Jak ładnie równiutko garnek z tła wycięty.  Very Happy
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #92 : 2015-07-20, 19:54:48 »

Fakt  Cool
Zapisane
vvv
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #93 : 2015-07-20, 19:58:53 »

GIMP 2.6.12
Cool
Zapisane
Jarek
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #94 : 2015-07-20, 20:20:22 »

Ten kod to pewnie ilość marnego białka z kurczaka ,ale dobrze solone białe mięso to rarytas .
Zapisane
administ
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #95 : 2015-07-20, 20:24:24 »

GIMP 2.6.12
 Cool

Darmowa fotoszopa... Wink
Zapisane
Zyon
Hero Member
*****
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #96 : 2015-07-20, 21:01:49 »

Grizzly zawsze powtarzal, ze za darmoche to......  Cool Laughing
Zapisane

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #97 : 2015-07-20, 22:04:15 »

...lipa... Confused
Zapisane

administ
Go


Email
Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #98 : 2015-07-21, 09:06:19 »

Niekoniecznie. Dark dla przykładu z darmowych programów do nagrywania jest zadowolony.  Very Happy
Zapisane
renia
Hero Member
*****
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72244


Odp: Tylko do fachowców
« Odpowiedz #99 : 2015-07-21, 09:18:25 »

To, że darmowe jest złe, to słowa Grizzly'ego. On zawsze twierdził, że lekarz, który sporo kasuje za wizytę jest dobry (i na drogie leki receptę wystawi), a za darmochę nikt się nie wyleczy.
A ja uważam, że najlepsze rzeczy są za darmo...może nie wszystko... Rolling Eyes Confused
Zapisane

Strony: 1 2 3 4 [5] 6 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.038 sekund z 20 zapytaniami.