Autor
|
Wtek: nie poce sie !!! (Przeczytany 133774 razy)
|
adampio
Go
|
dzisiaj , po raz kolejny z reszta, bylem w saunie po dlugim plywaniu.......i po raz kolejny zauwazylem, ze nawet w temperaturze 95 st.C nie poce sie. Normalni ludzie siedza obok i z nich sie leje......a ja nie moge z siebie wycisnac kropli. Zaczalem sie zastanawiac czy to normalne !!!????
Znacie takie przypadki?
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Tak, to normalne, mam to samo. Wcześniej w saunie moje ciało reagowało "jak należy", odkąd jestem na DO muszę znaczniej dłużej czekać, a i tak efekt nie jest taki jak kiedyś. Temperatura ok. 105 st.C jest ok, nie warto pod koniec dnia chodzić do sauny bo już stygnie. Przy 95 st.C nie mam po co tam siedzieć.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Zapamiętałem, że nagi nieoptymalny człowiek wytrzymuje bez szkody dla zdrowia w suchym powietrzu temperaturę 130°C przez 30 minut. Są chyba w Finlandii zawody w siedzeniu w saunie – może spróbujecie
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zanim adampio odpowiesz sobie czy jest to normalne ,czy nie nalezy sobie odpowiedzieć dlaczego człowiek się poci i w jakich warunkach .Takie informacje pewnie znajdziesz w necie ,jak sobie nie przypomnisz info ze szkoły .
PS. Jaki jest sens chodzenia do sauny?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
PS. Jaki jest sens chodzenia do sauny? 1. Przyjemnosc 2. Zdrowie ( hartowanie organizmu) 3, syszenie zatok 4. socjalnie ( posiedziec i pogadac ze wspolsaunowiczami) No ale nie wszyscy to lubia. Inni siedza przed kompem i sie zastanawiaja nad sensem wszystkiego !!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ten 4 pkt miałby dla mnie sens.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dobrze jest się zastanawiać nad sensem wszystkiego ,bo wtedy istnieje mniejsze ryzyko,ze będziemy zadawać niemądre pytania w stylu czy nie-pocenie się jest normalne, czy nie To tak jakby zadawac pytanie, czy niebo ,które nie jest zasnute chmurami jest normalne,czy nie.Jak człowiek się najpierw zastanowi i odpowie sobie na pytanie ,dlaczego niebo jest zasnute chmurami i skąd one się biorą,no to nie zada takich pytań .
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zaczalem sie zastanawiac czy to normalne !!!????
O! Tutaj znalazłam odpowiedź na Twoje pytanie ,a ściślej pytanie ,na Twoje pytanie : ten taki kwas i sie zastanawiam czy to normalnie ? I do jakiego wniosku doszedles? Normalne czy tez nie normalne ????Czyż to nie wspaniałe zjawisko
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Usmiałam się z tych cytatów Normalni ludzie siedza obok i z nich sie leje......a ja nie moge z siebie wycisnac kropli. Zaczalem sie zastanawiac czy to normalne !!!????
Tak.Normalni ludzie(tak wynika z postu) siedzą i się pocą,a adampio nie może się spocić ,czyli już sam założył ,że jest nienormalny,a na dodatek zastanawia się czy jest to normalne i w odpowiedzi dostaje : Tak, to normalne, mam to samo.
To w końcu normalni ludzie się pocą,czy normalnym jest się nie pocić ???
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Masz racje, Edyta, przepraszam, ze zaczalem ten temat. Szkoda czasu na wywody, polemike i w ogole. Tylko jezeli tak jest, to zastanawiam sie nad czterema TWOIMI POSTAMI NA TEN TEMAT!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Dacie wiare ,ze dziś szłam sobie chodnikiem i się spociłam ????!!!! I tera się zastanawiam..... czy to jest normalne,czy nienormalne!!!
PS.Czy ktoś tak miał????????
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
a ja sie zastanawiam czy to pisal Jr. member czy moze tylko JUNIOR !!!
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pewnie ,że patologia Kodar Kto normalny ,na własne zyczenie lezie do jakiejś sauny i siedzi w temp. 95-105 oC. Czy ktoś znajdzie taką temp. powietrza w warunkach normalnych,w jakiejś strefie klimatycznej? Takich warunków nie ma. No chyba ,że na pustyni rozgrzany piasek będzie miał zblizoną temp. też wysoką,no ale czy tam tętni ludzkie życie? Trzeba być odpowiednio przystosowanym do takich warunków .Zwierzętą niektóre zagrzebują się w takich warunkach w głębszych warstwach piasku-tak się bronią przed przegrzaniem,a tutaj mamy odwrotne zjawisko-tutaj ludzie się przegrzewają na własne życzenie i jeszcze się tym szczycą Czy to jest normalne bycie w nienormalnych,nienaturalnych warunkach?
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ostatnio też nieły biznes robią kriokomory. Moi lekarze z przychodni uważają mnie chyba za 'zacofańca' bo nie chcę dać się namówić na kriokomorę. Jak sobie pomyślę, że na własne życzenie mam wleść do -120 stopni to...
Podobno to w SM-ie bardzo pomaga. Tylko ja nie znam takiej osoby, której by to pomogło. A może gdzieś jest?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ostatnio też nieły biznes robią kriokomory.
Bary tlenowe,solaria itp. -trzeba,gdzieś te "łowiecki zapędzić", nie?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
PS. Jaki jest sens chodzenia do sauny? 1. Przyjemnosc 2. Zdrowie ( hartowanie organizmu) 3, syszenie zatok 4. socjalnie ( posiedziec i pogadac ze wspolsaunowiczami) No ale nie wszyscy to lubia. Inni siedza przed kompem i sie zastanawiaja nad sensem wszystkiego !!!!! Masz rację to super sprawa. Uwielbiam saunę, może niedługo będę miała ja w swoim domu.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
MONIKAW.Może napisz czy się pocisz ,czy nie i w jakiej najwyższej temp. wytrzymujesz? Może większej niż malgo? Może jakieś zawody przeprowadzicie? Ciekawe czy w 150 oC wytrzymalibyście
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Tak już jest, że niektórzy piszą tu dla samego pisania, nie liczy się sens, treść tylko ilość...
|
|
|
|
|
|
|
|
|