zbynek
Go
|
Wprawdzie dotyczy sportowców ale uważny odbiorca przeczyta z korzyścią dla siebie : Link - http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=42Żywienie optymalne człowieka opiera się na następujących zasadach: 1. Maksymalnie zwiększa się ilość białka w diecie, głównie białka zwierzęcego, do takiej ilości jaką człowiek ma ochotę zjeść. 2. Zwiększa się znacznie ilość tłuszczów w diecie, szczególnie tłuszczów twardych, zwierzęcych, nasyconych (łój, smalec, ceres, margaryna, masło). Tłuszcze twarde są najlepszym, najbardziej wydajnym źródłem energii dla człowieka, są bardzo łatwo spalane. 3. Węglowodany ogranicza się do minimum. 4. Należy wyłączyć zupełnie z diety produkty zawierające głównie cukry proste ( glukoza, owoce, soki owocowe, miód, cukier, słodycze, czekolada, ciasta, torty). Cukier jest złym, mało wydajnym źródłem energii dla człowieka. Spalanie cukru w ustroju człowieka jest bardzo trudne i uciążliwe. z pozdrowieniami - zbynek
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Go
|
Ch ciałbym ponowić wątek...
Mam177 cm wzrostu ważę, 66 kg (18lat)
moja dotychczasowa wartosc btw to 50-60 : 180<... : 55 (tluszczu tyle bo jestem aktywny sportowo)
czy jesli zamierzam Cwiczyc na silowni , powinienem zwiekszyc białko? do maximum? Jak to jest? Domyslam sie ze nie przypakuje na ZO, ale chcialbym ladnie wyzezbic sobie sylwetke...
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
Ch ciałbym ponowić w±tek...
moja dotychczasowa wartosc btw to 50-60 : 180<... : 55 (tluszczu tyle bo jestem aktywny sportowo)
czy jesli zamierzam Cwiczyc na silowni , powinienem zwiekszyc białko? do maximum? Jak to jest? Domyslam sie ze nie przypakuje na ZO, ale chcialbym ladnie wyzezbic sobie sylwetke...
pozdrawiam
Korzystne efekty żywienia optymalnego w sporcie.http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=271.msg3671#msg3671PS. Ten artykuł daje odpowiedź na twoje pytanie. Pozdrawiam - zbynek
|
|
|
|
|
|
|
sabina
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
samsun
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ch ciałbym ponowić w±tek...
pozdrawiam
Korzystne efekty żywienia optymalnego w sporcie.http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=271.msg3671#msg3671PS. Ten artykuł daje odpowiedź na twoje pytanie. Pozdrawiam - zbynek Wątek sprzed prawie 10 lat, a problemy podobne Z czym to białko mieszać?!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Najlepiej z żółtkiem i wychodzi kogel-mogel...
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Najlepiej z żółtkiem i wychodzi kogel-mogel... Z białkiem nie ma koglu-moglu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Deoxys
Go
|
Bez koglu moglu nie ma żółtku
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wątek sprzed prawie 10 lat, a problemy podobne Z czym to białko mieszać?! Nuda, nie?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wątek sprzed prawie 10 lat, a problemy podobne Z czym to białko mieszać?! Nuda, nie? Fakt.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Jak byłam dzieckiem (ho....ho... ) to robiłam kogel-mogel z ubitego na sztywną pianę białka - zmieszanego z żółtkiem i cukrem... Nieee. To już masa białkowo-żółtkowa a nie kogloju-mogloju.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po pl nie ma kropki. Koniec. Kropka.
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
Po pl nie ma kropki. Koniec. Kropka. No, koniec. Bez kropki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Dasna
Go
|
|