adampio
Gość
|
Czy waszym zdaniem po przplynieciu 1500 m w czasie jednej godziny, pomiar cisnienia jest dobry 117 / 68 puls 92 ?
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
MieĹci siÄ w ganicach normy. ZwĹaszcza jeĹli byĹ wykonany bezpoĹrednio po zakoĹczeniu pĹyniÄcia.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
no, powiedzmy, ze 15 min po saunie. / teraz mowie powaznie/, boje sie, ze ponownie ktos tej sauny nie-zro-zu-mie. Po plywaniu bylem 10 min w saunie i 15 min pozniej mierzylem cisnienie.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
Ja teĹź mĂłwiÄ powaĹźnie. JeĹli nic Ci nie dolegaĹo, a pomiar zrobiĹeĹ sobie ot tak, dla ciekawoĹci to wszystko jest OK i nie wymaga Ĺźadnej analizy. Takie jest moje zdanie. Nie naleĹźy szukaÄ problemu tam, gdzie go nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
OK, dzieki !!!
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
.... Nie naleĹźy szukaÄ problemu tam, gdzie go nie ma....
Chyba, ze masz "pewne" podstawy, aby przypuszczac, ze cos jest "inaczej", wiec wtedy naturalnie u normalnego czlowieka, wzbudza to czujnosc. Generalnie nie ma glupich pytan, sa tylko "durne" odpowiedzi
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Ja teĹź mĂłwiÄ powaĹźnie. JeĹli nic Ci nie dolegaĹo, a pomiar zrobiĹeĹ sobie ot tak, dla ciekawoĹci to wszystko jest OK i nie wymaga Ĺźadnej analizy. Takie jest moje zdanie. Nie naleĹźy szukaÄ problemu tam, gdzie go nie ma.
Tak pomiar sobie zrobilem "ot tak" poniewaz mij kolega, ktory plywa wyczynowo po przeplynieciu tego samego odcinka w 30 min mial puls 35.!!!
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
[ Tak pomiar sobie zrobilem "ot tak" poniewaz mij kolega, ktory plywa wyczynowo po przeplynieciu tego samego odcinka w 30 min mial puls 35.!!!
No i problem ma TwĂłj kolega. Typowa bradykardia u wyczynowca. Czeka go rozrusznik.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
bea 561, bylem z nim na badaniu u kardiologa, bylo to badanie okresowe dla sportowcow, kardiolog powiedzial, ze wszystko jest w normie. Wowczas zapytalem lekarza czy moj puls 90 nie byl za wysoki ? Nie, powiedzal lekarz jest w normie. Tu mnie ta odpowiedz zaskoczyla. Sam wiem z doswiadczenia, ze po przeplynieciu dlugiego dystansu w szybkim tepie, tzn okolo 500m w tepie jak na zawodach, potrafilem miec puls do 120 i mowil lekarz klubowy, ze to OK. No ale to bylo 30 lat temu. Dlatego mnie to tak zastanowilo. Wiem, ze w wodzie krew jest "zadsza", ale puls 30 to dla mnie tez anomalia.
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
wlasnie mierzylem sobie cisnienie bo mam dziwnie niski puls
135/77 puls 50
czy puls nie jest za niski?
Jeszcze zyje.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Gość
|
BradykardiÄ okreĹla siÄ do 48/min
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
wlasnie mierzylem sobie cisnienie bo mam dziwnie niski puls
135/77 puls 50
czy puls nie jest za niski?
Jeszcze zyje. JesteĹ pewien? A moĹźe jesteĹ w niebie? Â PonoÄ osoby systematycznie trenujÄ
ce jakÄ
Ĺ dyscyplinÄ sportowÄ
majÄ
niĹźszy puls. A jak u Ciebie wyglÄ
da sprawa z basenem?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
BradykardiÄ okreĹla siÄ do 48/min a jak sie okresla odpowiedz lekarza po 24 godz.EKG,gdy odpowieda,ze serce jest malo wysportowane???i dlatego jest arytmia.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
Puls mam czesto podwyzszony,a cisnienie krwi niskie albo w noemie.
|
|
|
|
|
|
|
adamel
Gość
|
BradykardiÄ okreĹla siÄ do 48/min a jak sie okresla odpowiedz lekarza po 24 godz.EKG,gdy odpowieda,ze serce jest malo wysportowane???i dlatego jest arytmia. JeĹźeli po 24-godzinnym badaniu holterem, wykazujÄ
cym obniĹźone ciĹnienie krwi ktoĹ stwierdza, Ĺźe serce jest maĹo wysportowane..., nie, na to nie ma okreĹlenia [li][/li]
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
Za malo tluszczu w diecie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Gość
|
 Za malo tluszczu w diecie. a jak nie tluszczyku,to czego????....juz i nad tym sie pracuje,ze wszystko sie ma,co sie chce
|
|
|
|
|
|
|
tadzio
Gość
|
Witam furmanowiczow ja natomiast z ciĹnieniem mam stale problemy i biorÄ leki na nadciĹnienie dieta byla dobra przez dwa lataa pOzniej coaraz gorzej
|
|
|
|
|
|
|
ali
Gość
|
Witam furmanowiczow ja natomiast z ciĹnieniem mam stale problemy i biorÄ leki na nadciĹnienie dieta byla dobra przez dwa lataa pOzniej coaraz gorzej
jakie masz? czy aby sam nie zapÄdzasz siÄ w kozi rĂłg?????????
|
|
|
|
|
|
|
|