Autor
|
Wtek: Surowe jedzenie (Przeczytany 144697 razy)
|
kangur
Go
|
Planuje jak już wspominałam namalować Putina,coś czuje ,że mogłabym go dobrze sprzedać Musze kupić blejtram i sie zabrac w koncu do konkretnej roboty . Putin kupi ten obraz, wstawi do Ermitazu, a Edyta bedzie slawna na zawsze. Amen.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ty mi nie mów na jakiej ja jestem drodze,bo kto jak kto ,ale Ty o tym bladego pojecia nie masz.Ty tylko wysuwasz wnioski,to są Twoje teorie,Twoje wrażenie,które maja sie nijak do rzeczywistości Sam widzisz jak trollujesz.Przestałeś pisać o swoich doświadczeniach z jedzeniem surowizny,a zająłes sie moją osobą.Ciekawe czemu?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Planuje jak już wspominałam namalować Putina,coś czuje ,że mogłabym go dobrze sprzedać Musze kupić blejtram i sie zabrac w koncu do konkretnej roboty . Putin kupi ten obraz, wstawi do Ermitazu, a Edyta bedzie slawna na zawsze. Amen. Na to nie licze ,żeby Putin go kupi ,ale moze jakiś zagorzały jego fan ,a jak nie kupi, to bedzie wisiał u mnie w domu W sumie ten pomysł,to poddał mi mój maż hehehehe
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Wklejam jeszcze zaczety przeze mnie wczesną wiosną obraz -to dla zainteresowanych malarstwem. Oryginał malowany przez Joshua Reynolds'a -tytuł obrazu "Amor rozwiązujący pas Wenus"
[załącznik usunięty przez administratora]
|
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Sam widzisz jak trollujesz.Przestales pisac o swoich doswiadczeniach z jedzeniem surowizny,a zajales sie moja osoba.Ciekawe czemu? Nie pochlebiaj sobie moja droga. Ja jedynie probowalem przekazac tobie w sposob delikatny "won z tego tematu". Natomiast na tym etapie to juz jest inna strategia a mianowicie antytrolluje, czyli staram sie rozbijac twoje watki poboczne by pokazac tobie jak wygladac moze trollowa upierdliwosc.
|
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
...staram sie rozbijac twoje watki poboczne by pokazac tobie jak wygladac moze trollowa upierdliwosc.
Ty sie starasz??? To masz jakieś maleńkie mozliwosci intelektualne. Nie zauwazyłam tutaj żadnego starania z Twojej stronki
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Edycia, staram sie znizyc w strone twego poziomu najbardziej jak tylko moge. Jednak wiem, ze moje wysilki sa bezskuteczne. Pokonasz mnie doswiadczeniem.
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
na tym etapie to juz jest inna strategia a mianowicie antytrolluje Raczej łamiesz jedyną zasadę postępowania w przypadku spotkania kogoś kto wygląda ci na trola. Zasada ta brzmi "Nie karmić".
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
na tym etapie to juz jest inna strategia a mianowicie antytrolluje Raczej łamiesz jedyną zasadę postępowania w przypadku spotkania kogoś kto wygląda ci na trola. Zasada ta brzmi "Nie karmić". Moze Zenon "surowizne" lubi, ale wypominac Jemu, ze nie jest "kanibalem"to juz szczyt beszczelnosci!!! PS Wybacz Zenek
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Oj Zenek ,Zenek. Lubie Cie,szanuje Twoje jedzenie i co chcesz ode mnie? Czy ja Ci kiedyś ublizyłam? Pisz se o tym swoim jedzeniu surowym,co mnie do tego,a ze se wkleiłam dwa,czy trzy obrazki,to już dla Ciebie taka to "kłoda" nie do przeskoczenia? "Kangur" też wkleił swojego uroczego wnuka,no i co sie stało? Zablokował Ci pisanie? czy fotka Jurka "stanowiska" w szpitalu spowodowała niemożność pisania postów o surowym jedzeniu?Nie bądźże chłopie smieszny tylko ciągnij swój temat.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dużo na ten temat słyszałem ... Po tym poście temat "jedzenia na surowo" - szybko wygasł: "jurek46", co Ciebie obchodzą jacyś "młodzieńcy". Chcą jeść na surowo - niech sobie jedzą! Ty się lepiej nie narażaj na czcze dyskusje!. Teoria jedzenia na surowo ma bardzo mocne poparcie na przykładzie wchłaniania białek nieswoistych - takich, które nie powodują odczynu alergicznego. Przykład: INSULINA - nieswoiste białko dla większości gatunków, czemu nie jest cukrzykom podawane doustnie? - bo przed wchłonięciem, jak każde białko - jest trawione do prostych aminokwasów z których się składa. W/g "surowej teorii" iniekcja tego HORMONU jest bez sensu, bo można ją sobie zjeść na surowo!. Zaproponuj to cukrzykom . Szkoda czasu na teorie sprzeczne z naukami podstawowymi. PS prócz toksoplazmozy możesz spokojnie dołożyć wszystkie choroby z grupy "brudnych rąk" Dlatego jedzenie wszystkiego na surowo nie ma żadnego uzasadnienia naukowego, co nie przeszkadza wierzyć niektórym, że tylko surowe jest zdrowe. Rzetelna prawda.
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po pierwsze myszy, po drugie tłuszcze roślinne. Żarcik, choć ciekaw jestem tłuszczy zwierzęcych, co do orzeszków i nasion, to ostatnio z Grenisem rozmawialiśmy, że prażenie podnosi walory smakowe i strawność.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Normalni ludzie przy doecie mieszanej przeznaczaja 11-15% energi na trawienie. My miescimy sie w przedziale 6-8% ,a surojadki to inna liga. intelektualna oczywiscie allnurses.com/attachment.php?attachmentid=8215&d=1299813556Sam zauwazyles,ze pies zle sie czul na 100% surowym. Masy na tym rowniez nie zrobisz patrz hanius My ,bialy czlowiek to potomkowie 23 galaktycznych ras.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Mnie nawet uczyli, że lepiej podać wodę o temperaturze ciała, niż kranówkę, bo i tak w żołądku musi się ogrzać ta zimna woda do prawie czterdziestu stopni. Toż to straszne ilości kcal są! Dlatego grubasy w odchudzaniu i teoretycznie wszystko zimne powinni dostawać.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Ci maja jeszcze gorzej. W swietle naukowych i "naukowych" fakfow surowe i dobor pokarmow are Ok. Zawsze jest jednak jakies ale.... " Nutrient intakes differed significantly between the groups. The RF vegetarians ate a variety of raw vegetables, fruits, nuts, seeds, sprouted grains, and cereals, dressed with olive oil (1285-2432 kcal/d; approximately 9.1% of calories from protein, 43.2% from fat, and 47.7% from complex carbohydrates). All of them strictly avoided cooked and processed foods containing trans -fatty acids, highly glycemic foods, and foods of animal origin. Their mean daily dietary intakes of calcium and vitamin D (calciferol) were low, 579 ± 260 mg/d and 16 ± 36 U/d, respectively. The control group ate usual American diets containing foods of plant and animal origin (1976-3537 kcal/d; approximately 17.9% of calories from protein, 32.1% from fat, and 50.0% from carbohydrates). Their mean daily dietary intakes of calcium and vitamin D were 1093 ± 394 mg/d and 348 ± 192 U/d, respectively " archinte.jamanetwork.com/Mobile/article.aspx?articleid=486478 Surowe musi buc zdrowe,bo kak inaczej? Natura sie nie myli w przypadku " roslinozercow"? Sama ich eliminuje?!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|