forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
2024-03-29, 08:34:02

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
658488 wiadomości w 4058 wątkach; wysłane przez 27 użytkowników
Najnowszy użytkownik: startom
* Strona główna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj się Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Wolne tematy
| | |-+  Samodzielny jogurt
« poprzedni następny »
Strony: [1] Do dołu Drukuj
Autor Wątek: Samodzielny jogurt  (Przeczytany 3613 razy)
Tomek
Gość


Email
Samodzielny jogurt
« : 2008-03-10, 09:07:31 »

Mam jedno pytanie.
Jogurt robie sobie sam zakwaszajac mleko 3,2 % niewielka iloscia kupnego
jogurtu.
Jesli w mleku jest B=3,3 T=3,2 W=4,8
to ile jest BTW w tym samym mleku po
przerobieniu przez bakterie?

Jesli ktos zna szczegoly to prosilbym o wyjasnienie co jest przetwarzane przez bakterie jogurtowe,
weglowodany zawarte w mleku czy moze bialko i co powstaje w wyniku takiej fermentacji?

--
Tomek
Zapisane
toan
Gość


Email
Odp: Samodzielny jogurt
« Odpowiedz #1 : 2008-03-10, 10:09:58 »

Zapisane
Tomek
Gość


Email
Odp: Samodzielny jogurt
« Odpowiedz #2 : 2008-03-16, 09:39:49 »

Przepraszam Cie najmocniej ale Twoja odpowiedz w zaden sposob nie porusza tematu o ktory pytalem.
Pytalem jak procesy zachodzace podczas fermentacji mleka wplywaja na zawartosc BTW.
Ja sam moge przypuszczac ze bakterie przerabiaja zawarte w mleku weglowogany a otrzymujemy w rezultacie zwiekszona ilosc bialka(bakteryjnego). Ale jak to jest naprawde czy ktos na tym forum ma wiedze na ten temat?

--
Tomek
Zapisane
Strony: [1] Do góry Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Działające na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.049 sekund z 18 zapytaniami.