janko62
Go
|
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM STOSUJE DO OD POL ROKU I MAM OBAWY CZY DOBRZE ODZYWAMY NASZE DZIECI DO- BARDZO BYM PROSIL O POMOC POZDRAWIAM JANEK
|
|
|
|
|
|
|
dantar66
Go
|
Witam, ten temat już był poruszany - wejdź na Wolne tematy i w wyszukiwarce wpisz odżywinie dzieci. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
|
|
|
janko62
Go
|
DZIEKI ZA POMOC POSZUKAM
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dlatego dzieci są coraz bardziej chorowite, często z nadwagą i ich poziom intelektu spada... To jest ignorancja czy celowe działanie...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A mnie się zdaje, że śmiertelność dzieci była dawniej dużo wyższa, a poziom intelektu niższy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Z tym pierwszym się zgodzę. Szczególnie śmiertelność okołoporodowa była znacznie większa. Ale z tym drugim to nie... Nie mówiąc o wyjątkach "potwierdzających regułę"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Chcesz powiedzieć, że 100 lat temu kilkuletnie dziecko było inteligentniejsze niż obecnie? A mnie się zdaje, że latały obsikane i straszono ich diabłem oraz wciskano, że dzieci znajduje się w kapuście. A teraz biorą udział w konkursach, olimpiadach, projektują ubranka i piszą programy komputerowe.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Poziom intelektualny młodzieży jest znacznie niższy niż parę dekad temu. Nie są w stanie pojąć podstawy programowej nawet z końcówki przerwanej dekady, dlatego tak dużo z podręczników współczesnych zniknęło.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Poziom intelektualny młodzieży jest znacznie niższy niż parę dekad temu. Nie są w stanie pojąć podstawy programowej nawet z końcówki przerwanej dekady, dlatego tak dużo z podręczników współczesnych zniknęło. A moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. Nie zniknęło dlatego, że mniej inteligentne dzieciaki, tylko dlatego wydają się mniej inteligentne, bo mniej się od nich wymaga. Inteligencja to twór dynamiczny, raczej umiejętność, niż cecha.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Może i masz rację, ale co to za dyskusja, jak tak szybko się odpuści. Dzisiejsze dzieci świetnie sobie radzą z wirtualiami, a dla obecnych emerytów telewizor typu Wisła był szczytem osiągnięć technicznych, ale pewnie dużo lepiej tamci poradziliby sobie z rachowaniem, niż obecni... No chyba, że już skleroza!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Fakt, nuda. Zmienia się ciśnie je selekcyjne, zmienia się odpowiedź. Rozumiem, że starsi mogą odbierać dzisiejsze jako gorsze, ale moim zdaniem to nie jest gorsze tylko inne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Poziom intelektualny młodzieży jest znacznie niższy niż parę dekad temu. Nie są w stanie pojąć podstawy programowej nawet z końcówki przerwanej dekady, dlatego tak dużo z podręczników współczesnych zniknęło. A moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. Nie zniknęło dlatego, że mniej inteligentne dzieciaki, tylko dlatego wydają się mniej inteligentne, bo mniej się od nich wymaga. Inteligencja to twór dynamiczny, raczej umiejętność, niż cecha. "Mój" Profesor mówił, że na UG zastanawiali się wykładowcy dlaczego intelekt studentów znacznie zmalał. Wymyślali różne problemy (głównie system nauczania) ale nikt nie podjął tematu odżywiania... Ponoć średnio 2-3 studentów na grupę jest w miarę inteligentnych, że mogą z nimi podyskutować... A rektor każe przyjmować wszystkich bez egzaminu i mniej od nich wymagać, bo jeszcze dofinansowanie zmniejszą, albo uczelnię zamkną...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Starsi są wykluczeni "społecznie" jak nie mają smartphone i komputera z netem...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
"Mój" Profesor mówił, że na UG zastanawiali się wykładowcy dlaczego intelekt studentów znacznie zmalał. Wymyślali różne problemy (głównie system nauczania) ale nikt nie podjął tematu odżywiania... Ponoć średnio 2-3 na grupę jest w miarę inteligentnych, że mogą z nimi podyskutować...
A o czym dzisiejsza młodzież może pogadać z takimi wapniakami, co nawet konta na pejsbuku nie mają, ani odebrać/wysłać sms-a nie potrafią...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Celowo to wrzuciłem, bo to znak naszych czasów, cały słoiczkowy posiłek beznadziejnie zbilansowany, a oni się przejmują śladami trutki. Drzewa przesłaniają las czy tam koń zdycha na ochwat, ale sierść trzeba wyszczotkować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
"Mój" Profesor mówił, że na UG zastanawiali się wykładowcy dlaczego intelekt studentów znacznie zmalał. Wymyślali różne problemy (głównie system nauczania) ale nikt nie podjął tematu odżywiania... Ponoć średnio 2-3 na grupę jest w miarę inteligentnych, że mogą z nimi podyskutować...
A o czym dzisiejsza młodzież może pogadać z takimi wapniakami, co nawet konta na pejsbuku nie mają, ani odebrać/wysłać sms-a nie potrafią... Są tacy co jeszcze mają inne wartości i priorytety...
|
|
|
|
|
|
|
|
|