Strony: 1 2 [3] 4
|
|
|
Autor
|
Wtek: JAK ODZYWIAC DZIECI DO (Przeczytany 36637 razy)
|
Gavroche
|
Jak świat światem starsze pokolenie uważa młodsze za głupków i nieudaczników, z wyjątkiem własnych dzieci oczywiście. Jednak jakoś to się kręci i kręcić będzie, chyba, że ogłoszą koniec świata.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Kiedyś było lepiej i za moich czasów to było nie do pomyślenia, a teraz młodzi nic nie potrafią. itd. itp. Dziadzienie i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Kiedyś było lepiej i za moich czasów to było nie do pomyślenia, a teraz młodzi nic nie potrafią. itd. itp. Dziadzienie i tyle. Nie o to chodzi, najwyrazniej nie zrozumiales przypowiesci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Dziadzienie i "opadające wieko trumny"...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Oczywiscie nie wszyscy tacy byli, ale niestety przytlaczajaca wiekszosc. Tak sobie pomyslalem, ze ja im zabieram prace a nie na odwrot, bo ja mialem oferty pracy w branzy jeszcze na tych studiach.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Teraz to albo jest intelektualista po dysertacji, albo fachowiec po dysertacji, albo szaro-burak. Ot kamyczek do butaogródka. Problem, że przed emeryturą trzeba widzieć wtedy tylko oficjalną stronę mocy, za jasna to ona nie jest, taka ciemna szarość, za wyjątkiem może czarnych projektów, gdzie ograniczeń intelektualnych nie ma, ale są ograniczenia komunikacyjne. Tak gdzieś słyszałem, ale to pewnie plotki.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Oczywiscie nie wszyscy tacy byli, ale niestety przytlaczajaca wiekszosc. Tak sobie pomyslalem, ze ja im zabieram prace a nie na odwrot, bo ja mialem oferty pracy w branzy jeszcze na tych studiach.
Brawo, oby tak dalej
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
Dziadzienie i "opadające wieko trumny"... Wiadomo, "DO"
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
To takie istotne? Moge ci podac w zamian numer buta i adres kochanki, ok? W tym temacie tak. Jak studiowałeś zaocznie na przykład 'turystykę i hotelarstwo' to tam akurat szału omnibusów nie uświadczysz.. Bez obrazy
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Nie o to chodzi, najwyrazniej nie zrozumiales przypowiesci Nie szkodzi. Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wiadomo. Młoda laska może szybko to zmienić
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nie szkodzi. Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle. Doświadczenia przybywa i doświadczenia ubywa. Przesunięcie fazy, złudzenie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
To takie istotne? Moge ci podac w zamian numer buta i adres kochanki, ok? W tym temacie tak. Jak studiowałeś zaocznie na przykład 'turystykę i hotelarstwo' to tam akurat szału omnibusów nie uświadczysz.. Bez obrazy Nie, nie studiowalem turystyki i hotelarstwa ani filologii ukrainskiej, kulturoznawstwa czy agroturystyki Szkoda by mi bylo czasu i pieniedzy na takie bzdury Zrealizowalem swoje pasje, wiekszosc przedmiotow byla dosc wymagajaca, a wsrod wykladowcow byly dosc znane nazwiska. To byly raczej studia dla swiadomych ludzi ale mialem wrazenie, ze 90% z nich nie mialo tej swiadomosci. To tylko przyklad zreszta, ktos inny mogl miec inaczej ale Anulka potwierdza, ze u niej bylo podobnie. Osobiscie kolo pedzla mi to latalo, ale z drugiej strony moglo brac przerazenie, ze ten kwiat narodu bedzie pracowal na moja emeryture * *oczywiscie nie wierze w emeryture i zus ale tak sie mowi
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Maniek
Jr. Member
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Nie o to chodzi, najwyrazniej nie zrozumiales przypowiesci Nie szkodzi. Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle. Ale kto się uczy na doświadczeniach innych? Prawie nikt. Każdy woli sam się na własnym przykładzie przekonać, bo zaufania do bardziej doświadczonych nie mają
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale statystycznie rzecz ujmując, to z każdym pokoleniem rośnie w siłę "zbiorowa mądrość narodu".
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
...co widać, i słychać, i czuć ....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie o to chodzi, najwyrazniej nie zrozumiales przypowiesci Nie szkodzi. Ale i tak każde nowe pokolenie jest lepsze o doświadczenia poprzednich, a że te odchodzące nie potrafią się z tym pogodzić - no cóż, dziadzienie i tyle. Wiesz, dziadzienie jest w zasadzie obiektywnie jednostajne i nieuchronne z wiekiem, ale glupota i poziom intelektualny powinna isc dokladnie w druga strone a tak niestety coraz bardziej nie jest
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 [3] 4
|