Strony: [1] 2 3
|
|
|
Autor
|
Wtek: Rak Piersi (Przeczytany 34542 razy)
|
adampio
Go
|
Dzisiaj pokazala telewizja dunska, na zlecenie dunskich hirurgow program dot. raka piersi. Szokujacy, jak dla mnie. Okazuje sie, ze okolo 60 % dunskich kobiet, ktore genetycznie sa skazane na raka piersi, usuwaja je aby uniknac raka. Czasami sa to kobiety w wieku 20-stu lat.
Wlasnie hirurdzy oskarzaja min.zdrowia o niepelne informacje na temat prowadzonych badan. Okazuje sie, ze nawet kobiety z tej grupy bardzo zagrozonej, tzn. babcia, mama, ktore mialy raka piersi to owczesna przedstawicielka tego rodu tez " powinna" miec, okazuje sie po zbadaniy guzow, itd. itp ..ze nie sa rakowe.
W wielu przypadkach po odjeciu piersi i jej zbadaniu, okazalo sie, ze piers jest zdrowa.
Paranoja, brak wiedzy, chec zarobienia czy tez nowe czasy?
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Dziwne sa te panie ktore godza sie na usuniecie piersi nie szukajac dalej w mediach internecie itd.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziwne sa te panie ktore godza sie na usuniecie piersi nie szukajac dalej w mediach internecie itd.
Też ubogie.
|
|
|
|
|
|
|
Yogi
Go
|
wg mnie usunięcie to ostateczność, ale jakoś nie mógłbym sobie wyobrazić mojej kobiety bez piersi Daj Boże aby to nigdy nie nastąpiło
|
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Dziwny jest ten świat. Faceci nie mówią mi, że jestem męska Ślepi są. Mnie ciachnęli w 1997 i nie było mowy o czym innym. Prosiłam, żeby za jednym zamachem wstawili jakieś uzupełnienie, ale babka powiedziała, że jest zbyt szanującym się lekarzem, żeby coś takiego zrobić. A za roczek już chyba [?] rutynowo wstawiali implanty na koszt państwa. Pech Nigdy już nic z tym nie robiłam, bo miałam złe doświadczenia po amputacji. Przeczulica skóry przez 8 miesięcy. To taki nieznosny ból. Jechałam na tramalu. Miałam zwidy. A żeby przykryć się w nocy kołdrą, najpierw stawiałam nad sobą stołek, na to zarzucałam kołdrę, żeby tylko nic mnie nie dotykało. Powiem wam, że nie czuję się dziwna. Facet jak nie kocha, to i pryszcz na dupie mu przeszkadza
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Miłość właśnie po to jest ślepa. Po co komu czyjeś pryszcze oglądać. Facet, ten to dopiero ma się. Jego ocena właśnie od pryszcza się zaczyna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Dziwny jest ten świat. Faceci nie mówią mi, że jestem męska Ślepi są. Mnie ciachnęli w 1997 i nie było mowy o czym innym. Prosiłam, żeby za jednym zamachem wstawili jakieś uzupełnienie, ale babka powiedziała, że jest zbyt szanującym się lekarzem, żeby coś takiego zrobić. A za roczek już chyba [?] rutynowo wstawiali implanty na koszt państwa. Pech Nigdy już nic z tym nie robiłam, bo miałam złe doświadczenia po amputacji. Przeczulica skóry przez 8 miesięcy. To taki nieznosny ból. Jechałam na tramalu. Miałam zwidy. A żeby przykryć się w nocy kołdrą, najpierw stawiałam nad sobą stołek, na to zarzucałam kołdrę, żeby tylko nic mnie nie dotykało. Powiem wam, że nie czuję się dziwna. Facet jak nie kocha, to i pryszcz na dupie mu przeszkadza Biedna
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz rację Ewa. Podziwiam Twoją otwartość...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeżeli facet by zostawił kobietę (lub odwrotnie kobieta facete) z powodu jakiegoś okaleczenia, to nie jest zasługuje on na miłość ani na wspólne życie...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Dziwny jest ten świat. Faceci nie mówią mi, że jestem męska Ślepi są. ... "Istnieje niebezpieczeństwo", ale od czego wyobraźnia. A faceci rzeczywiście "ślepi są" i "nic nie rozumieją".
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Jeżeli facet by zostawił kobietę (lub odwrotnie kobieta facete) z powodu jakiegoś okaleczenia, to nie jest zasługuje on na miłość ani na wspólne życie... A kto takiego "facetę" w domku trzymał. Na śnieg go. Lub odwrotnie. W śnieg ją.
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Faceci to świnie
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Faceci to świnie Ale co?! Wszyscy?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Radzio, no właśnie, WYOBRAŹNIA. Mój alkoholik miał wyobraźnie wspomaganą. Może to dlatego tak długo ze mną wytrzymywał. Aż dwie myszki zlały mu się w jedną
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Faceci to świnie Ale co?! Wszyscy? Ja nic nie wiem. Tak mówi porzekadło
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Radzio, no właśnie, WYOBRAŹNIA. Mój alkoholik miał wyobraźnie wspomaganą. Może to dlatego tak długo ze mną wytrzymywał. Aż dwie myszki zlały mu się w jedną Tak! Jeden wyobraźnię alkoholem wspiera, drugi po książki sięgnie, a trzeci, taki pierwszy lepszy, po pysku gałęzią dostać musi, żeby niczym wyobraźni nie ograniczać. Miło mi, że w moim towarzystwie za wspomnienia się wzięłaś. A facet, to rzeczywiście nie dość, że świnia, to na dokładkę ślepy jest.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Faceci to świnie Ale co?! Wszyscy? Tak mówi porzekadło A to mądrość narodu jest
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Facet jak nie kocha, to i pryszcz na dupie mu przeszkadza... A przypudrować się nie da?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1] 2 3
|
|