Blackend
|
Doktora Jana Kwaśniewskiego.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Naturalnie, ale Doktor Kwaśniewski niestety tu jest zakazany... Tera to nieśmiało jakieś "niskowęglowodanówki" wprowadzają, bo cukier nagle przestał krzepić. Lek.med. już dawno powinien być prof. i laureatem Nobla, ale zawsze mu to było obojętne. Za rok muszę zlecić organizację wielkiej Uroczystości z okazji pięćdziesięciolecia uporządkowania diet przez Doktora. A będzie to w roku 2018. Pięćdziesiąt lat na Żywieniu Optymalnym - co za piękny jubileusz dla mnie! Tylko napisz co trzeba zrobić ,to zaraz działamy
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
To zdanie ,że rak żywi się cukrem jest mi bardzo znane To prawda, nigdzie więcej tego nie słyszałem poza wypowiedziami Doktora. Wydaje mi się, że od lat 30 tych ubiegłego wieku jest to b dobrze znane i zbadane. Jedynie pomijane w dzisiejszych czasach, bo onkologom i ich mecenasom chodzi o sprzedaż produktu i usługi i to w jak największej ilości i po cenie jak najwyższej. I przez jak najdłuższy czas ( to jeszcze im nie wychodzi tak jak trza). "Rakowi krtani przeciwdziała dieta bogata w warzywa i owoce zawierające przeciwutleniacze. Co warto jeść? Warzywa strączkowe (groch, fasola), czosnek, warzywa krzyżowe (brukselka, cykoria, kapusta), owoce cytrusowe. Z olejów roślinnych godna polecenia jest oliwa z oliwek i olej słonecznikowy."
Czyli dieta poselska zestawiona z bidronkową jest gwarantem niezłapania skorupiaka ? Bób usmażyć na oleju . Codziennie niskie ceny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
baju, baju. Wszyscy chorzy będą i nowoczesne leki też, refundowane. Plan Bidena zakłada dwie inicjatywy. Pierwsza to wspomniane zwiększenie funduszy na badania nad rakiem oraz leczenie. Druga jest trudniejsza — zmuszenie do współdziałania lekarzy, firmy ubezpieczeniowe (płatników) oraz firmy farmaceutyczne. Mają wedle słów Bidena „pracować razem, dzielić się informacjami i położyć kres nowotworom".
Kolejną kluczową postacią w nowym programie walki z rakiem jest miliarder Patrick Soon-Shiong. W raz z firmami farmaceutycznymi Celgene, GSK i Amgen założył koalicję biznesową pod nazwą „Moonshot 2020". Ma ona sfinansować zakrojone na szeroką skalę testy skuteczności immunoterapii w walce z nowotworami. Przed rokiem 2020 mają się zakończyć badania kliniczne przeprowadzone na 20 tys. pacjentów cierpiących na 20 typów nowotworów. Soon-Shiong spotkał się już z Bidenem w sprawie wsparcia przedsięwzięcia przez rząd USA. http://www.rp.pl/Medycyna-i-zdrowie/301149886-Barack-Obama-pokonamy-raka.html
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Farmacja ma szukać leku i stracić dochody z "leczenia" raka? Tylko niezależna grupa naukowców mogłaby to zrobić (współpracując z wszystkimi, którzy mogliby pomoc) i jeszcze powinno się im zapłacić sporo, ale za znalezienie lekarstwa, a nie za samo "szukanie" i eksperymentowanie na 20 tysiącach "królików"...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wniosek powinien być taki: "Wiem, że nic nie wiem"...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Dawno nie czytałem tak zabawnego tekstu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to nie czytam, wieści z Dobrej Zmiany mi wystarczą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26739
|
W d**ę niech se te opisy "odkrywcy" wsadzą, bo jak Doktor 53 lata temu o tym pisał, to "autorytety" od "cioci kloci" Go wyzwały i po prokuraturach ciągały! Sku***syny! A teraz jeszcze "chamy" plagiatując Doktora gadają, że "Doktor się mylił"... Może trochę za mocno, ale tak jest.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja się na biochemii nie znam, ale zagłodzić, to mi się nie udało, a wszystko było dozowane z wagą w ręku... Ale na pocieszenie dodam, że na Diecie Optymalnej nawet trucizna nie straszna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Obyś nie musiał tego ponownie przechodzić, brachu.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dzięki i również zdrówka dla Ciebie twoich bliskich życzę.
|
|
|
|
|
|
|
|