forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-22, 03:39:16

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
6. Pić należy tyle, na ile mamy ochotę i wtedy, kiedy mamy ochotę.
669669 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Artykuły opublikowane
| | |-+  LEKARZ OPTYMALNY ODPOWIADA NA LISTY.
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: LEKARZ OPTYMALNY ODPOWIADA NA LISTY.  (Przeczytany 12478 razy)
MORGANO
Go


Email
LEKARZ OPTYMALNY ODPOWIADA NA LISTY.
« : 2008-03-18, 00:24:39 »

LEKARZ OPTYMALNY ODPOWIADA NA LISTY.

PRODUKTY  NIEWSKAZANE   DLA  CZŁOWIEKA
                   PRZY  ŻYWIENIU  OPTYMALNYM


  1. Cukier, słodycze.
  2. Miód.
  3. Owoce i przetwory owocowe: dżemy, kompoty.
Owoce mało słodkie, agrest, porzeczki, maliny, poziomki,
jeżyny, truskawki mogą być okresowo spożywane zamiast
jarzyn i ziemniaka lub zamiast mleka w ilości
do 300g /dobę. Spośród owoców najmniej korzystny skład
mają jabłka. Ich względna wartość jest 8 razy niższa od
płatków owsianych, 4 razy  niższa od ziemniaków,  2,5 razy
niższa od bananów. Gdy pisano Biblię,  nie było gorszych od
jabłek produktów. Zatem właśnie jabłko uznano wówczas za
symbol najbardziej szkodliwej dla człowieka żywności.
  4. Ryż i kasze.
  5. Chleb i pieczywo.
  6. ciasta, kluski, potrawy mączne.
  7. Ziemniaki.
  8. Mąka ziemniaczana, budyń, kisiel.
  9. Groch, fasola (fasolkę szparagową można traktować jako jarzynę).
10. Słodzone płyny.
11. Inne produkty pochodzenia roślinnego.
12. Sól wg smaku, aż do zupełnego zaprzestania dodawania soli
do potraw, bowiem przy żywieniu optymalnym wszystkie
składniki mineralne występują w optymalnych ilościach i
proporcjach w dostarczanych produktach.

UWAGA:
Przy żywieniu optymalnym zapotrzebowanie człowieka na białko i energię jest najniższe ze wszystkich rodzajów diet.

Dla człowieka dorosłego nie przekracza 50 g białka i 2000 Kcal/dobę, przy pełnym pokryciu potrzeb organizmu i możliwości zjadania potraw bez żadnych ograniczeń ilościowych.

Na 1 g białka powinno przypadać powyżej 2,5 g tłuszczu i nie więcej  niż 0,8 g węglowodanów (cukru) w diecie dobowej.
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.033 sekund z 18 zapytaniami.