Autor
|
Wtek: pytanie dla uprawiajacych sport...... (Przeczytany 254939 razy)
|
adampio
Go
|
Teraz rozumiem dlaczego masz takie zapotrzebowanie na bialko. Przeczytaj sobie dzial o obrobce termicznej miesa .
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Teraz rozumiem dlaczego masz takie zapotrzebowanie na bialko. Przeczytaj sobie dzial o obrobce termicznej miesa .
Jaki dzial?
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Teraz rozumiem dlaczego masz takie zapotrzebowanie na bialko... Tak, każdy jedzacy "na surowo" powinien się udac jak najprędzej (zapobiegawczo) do parazytologa, bo może być potencjalnym zagrożeniem dla siebie i współmieszkańców. Brak apetytu albo zwiększone zapotrzebowanie na składniki odżywcze może świadczyć o szerokim wyborze z wachlarza chorób brudnych rąk, a jeśli do tego dodatkowymi objawami są: zaburzenie równowagi kwasowo-zasadowej, trudności w nauce, brak kojarzenia faktów, posmutnienie lub nadpobudliwość, pobolewanie narządów wewnętrznych, niechęc do wysiłku fizycznego, wykwity skórne, wysypki i świądy skóry, bladość grzebienia, opuszczone skrzydła, nastroszone piórka, i.t.p. - to i tak bez sekcji zwłok, posiewu i badań mikroskopowych wydzielin i wydalin chorego organizmu - nie da się ustalić przyczyny choroby stada. Ups, przepraszam - przebitka z zoohigieny
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Acha jak merytorycznie sie zrobilo. Mam dostosowac sie do konwencji?
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
A oto link przeglądowo opisujący co w (nieugotowanej) trawie piszczy. http://www.resmedica.pl/zdart3007.htmlZjadłem dzisiaj pomidora na surowo, muszę się poddać terapii, jak nie odrobaczającej to przynajmniej uspokajającej. Proporcja terapeutyczna: 2:6:1 (C:H:O) po podzieleniu przez 2 mamy 1:3:0.5 czyli nieźle, i jeszcze ta analogia C-budulec, H-energia, O-takie tam cóś co jest potrzebne, ale w sumie robi zamieszanie. Gdzie nie spojrzeć to te optymalne proporcje – tak to jest jak się żyje we fraktalu. Pozdrawiam świątecznie, Adam PS Zenon, się nie przejmuj, merytorycznie, nie merytorycznie, tak tu tylko wrzucajmy myśli i idee, a nie prawdy jedynie-słuszne, kto mądry to sobie skojarzy i będzie czerpał korzyści, kto nie mądry to może się uśmiechnie i wróci później gdy fakty uderzą go oczywistą oczywistością.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Żadna mamusia nie wysłałaby własnego dziecka do piaskownicy osiedlowej, gdyby wiedziała, co tam na pociechę może czyhać. Ale przecież widuje się dzieci w piaskownicy... PS O - to może być odkwaszacz (chwytak nadmiaru protonów) Nie znam żadnych pasożytniczych patogenów przenoszonych swoiście surowym pomidorem, w przeciwieństwie np: do umytej, obranej ze skórki, poszatkowanej, surowej marchewki, pora, czy selera, ale jak kto ma pecha, to i wodą przegotowaną się zarazi. .
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A oto link przeglądowo opisujący co w (nieugotowanej) trawie piszczy. http://www.resmedica.pl/zdart3007.htmlZjadłem dzisiaj pomidora na surowo, muszę się poddać terapii, jak nie odrobaczającej to przynajmniej uspokajającej. Proporcja terapeutyczna: 2:6:1 (C:H:O) po podzieleniu przez 2 mamy 1:3:0.5 czyli nieźle, i jeszcze ta analogia C-budulec, H-energia, O-takie tam cóś co jest potrzebne, ale w sumie robi zamieszanie. Gdzie nie spojrzeć to te optymalne proporcje – tak to jest jak się żyje we fraktalu. Pozdrawiam świątecznie, Adam PS Zenon, się nie przejmuj, merytorycznie, nie merytorycznie, tak tu tylko wrzucajmy myśli i idee, a nie prawdy jedynie-słuszne, kto mądry to sobie skojarzy i będzie czerpał korzyści, kto nie mądry to może się uśmiechnie i wróci później gdy fakty uderzą go oczywistą oczywistością. Fajne postscriptum. Dobija do pięciolatki. Dobrze, że jest i jest do czego wracać- niemądrym.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
nigdy nie mialem skurczy, teraz po przeplynieciu 2500-3000 metrow mam skurcze lydkowe. czy to objaw malej ilosci wegowodanow, czy tez starosci. Mam z tym walczyc, zmienic troche diete, czy dac sobie spokoj , zanizyc normy, zrozumiec, ze juz za pozno....itd. mam dopiero 46 lat. Plywalem 11 km, dzis max 7 i mam skurcze lydkowe.......Co wy na to !!!!!?????
A co Ty- po prawie pięciu latach- na to. Dasz radę przepłynąć na "drugi brzeg"- kiedykolwiek?
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pardonsik! Powypisywałem głupstwa do nieobecnych. Gapa ze mnie.
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Radzio, sam ze sobą konwersujesz?
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Żartowałem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Z lustrem. Ja Cię czytam Radziu, nie myśl, że nie Myślę, że Twój potoczysty i skomplikowany sposób wyrażania byłby ciekawy na żywo. Przez drut to raczej niewygodne i męczące czasem. Nie odpisuję przeważnie, bo ciężko, bez sygnałów mowy ciała, mieć pewność co autorowi chodzi po głowie
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Pardonsik!!! Jeżeli tylko dobrze o mnie mówisz! Tak miało być! I w dodatku aż zgodnie z tym co myślisz.
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jako użytkownik forum. O tym mówiłem właśnie, zapraszasz mnie z zastrzeżeniem, że sypiam ze zwierzętami, a jak chcę doprecyzować, to motasz jeszcze bardziej. Mgła w gabinecie krzywych luster. Moja córka sypia z pluszakiem, który ma na imię Królik-królik
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|