Strony: 1 [2]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Nie chcę już więcej chudnąć!!! (Przeczytany 20511 razy)
|
grizzly
Go
|
...Jeśli czujesz głód - jedz do syta tłuszcz...
Jeszcze aby byc wiarygodnym doradca, i nie goloslownym SD , przydalaby sie odpowiedz na proste pytanie!! CZY GLOD JEST SZKODLIWY!!!???
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
(...) przydalaby sie odpowiedz na proste pytanie!! CZY GLOD JEST SZKODLIWY!!!??? (...) Tak sobie myślę, że (długotrwały) głód jest szkodliwy gdy szkodzi czyli gdy: - B metabolizm musi używać białek zgromadzonych w organizmie, które nie zostałyby „ruszone” przy optymalnej podaży białka w diecie. - T metabolizm musi sięgnąć do rezerw tłuszczu zgromadzonego w organizmie gdy masa ciała jest niższa od optymalnej. - W metabolizm musi „wkładać majtki przez głowę” czyli zastępować brakujące w diecie węglowodany przez uruchomienie „zastępczych” szlaków metabolicznych Głód jest także szkodliwy gdy jest to nieopanowana zachcianka na nadmierną ilość pożywienia, a także na pożywienie zatrute – takie jak produkt z dodatkiem chemii spożywczej (czyli prawie wszystko co nie jest nieprzetworzonym mięsem lub nabiałem). W sumie w pewnym sensie pytanie czy głód jest szkodliwy jest podobne do pytania czy brak pieniędzy jest szkodliwy, czy brak wody jest szkodliwy, czy brak prądu jest szkodliwy, czy brak czasu jest szkodliwy. Więcej niż połowa sukcesu w każdym zdrowym systemie odżywiania to wyćwiczyć organizm tak by głód odczuwać (tylko i zawsze) w przypadku zapotrzebowania na optymalną dawkę pożywienia w optymalnych proporcjach BTW, a zachciankę na jakieś głupstwo pokarmowe nie nazywać głodem. Czy miś czuje się usatysfakcjonowany wypowiedzią, czy czuje głód głębszej informacji w tym temacie?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Jestem na ŻO od 15 grudnia 2007. Mam 42 lata, waga początkowa 61 kg wzrost 167. Od 3 miesięcy schudłam 7 kg choć to wogóle nie było moim zamiarem. Ciągle chudnę. Jem 45-50 białka tłuszczu 120-130, węglowodanów do 50 BTW 1-2,7-0,8-1. Korzystam z kalkulatora.
Czuję się dobrze ale denerwuje się z powodu spadku wagi. Nie chcę dalej chudnąć. Już wyglądam źle. Co robić?? Pomóżcie bardzo proszę...
Mania42,...czy twoja waga sie zatrzymala??a jak tak,to co dolozylas do jadlospisu????a moze ograniczylas jakies produkty??
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
Zatrzymała się,a nawet wzrosła kilka gramów .Dołożyłam tłuszcze oczywiście, reszta bz.Teraz kaloryczność moich posiłków wzrosła do 1700 a nawet więcej.Gdzieś przeczytałam, że tyle zjadają optymalni mężczyżni + -
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Zatrzymała się,a nawet wzrosła kilka gramów .Dołożyłam tłuszcze oczywiście, reszta bz.Teraz kaloryczność moich posiłków wzrosła do 1700 a nawet więcej.Gdzieś przeczytałam, że tyle zjadają optymalni mężczyżni + - wiecej tluszczu nakreca potrzebe zjadania wiekszej ilosc weglowodanow,a do spalania tych ostatnich trzeba wiecej bialka i kolko sie zamyka.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...wiecej tluszczu nakreca potrzebe zjadania wiekszej ilosc weglowodanow,a do spalania tych ostatnich trzeba wiecej bialka i kolko sie zamyka. Oj Kodar, Kodar Czy "WY" sie przypadkiem nie posuwacie za daleko? Na to wychodzi, ze "zjadajac siebie" musimy zjadac te "wstretne" weglowodany- a fuj!!! I jeszcze trzeba wiecej "trujacego" bialka, a w dodatku kolko sie zamyka Czy to chodzi o kolko "metaboliczne" czy o inne kolko?
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
...wiecej tluszczu nakreca potrzebe zjadania wiekszej ilosc weglowodanow,a do spalania tych ostatnich trzeba wiecej bialka i kolko sie zamyka. Oj Kodar, Kodar Czy "WY" sie przypadkiem nie posuwacie za daleko? Na to wychodzi, ze "zjadajac siebie" musimy zjadac te "wstretne" weglowodany- a fuj!!! I jeszcze trzeba wiecej "trujacego" bialka, a w dodatku kolko sie zamyka Czy to chodzi o kolko "metaboliczne" czy o inne kolko? obojetnie co robie zawsze zaczynam od konca, lubie dalekie podroze,a one podobno ksztalca, zjadamy siebie,tylko wtedy,gdy poscimy,no i bedac na Diecie Optymalnej, kogo truje,to truje,czasami tez leczy, kolo,zawsze zostanie kolem,chyba ze ty nas skolujesz,i wtedy okaze sie ,ze czarne,to biale
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
Ale chyba pisał też, że można spokojnie jeść do 1 g białka na kg wagi? Nie wiem czy dokładnie pamiętam przebiałczenie będzie gdzieś dopiero przy ponad 100-150 g białka.
Byłoby pięknie ale jak wynika z czytania tego forum przebiałczenie może nastąpić przy długotrwałym spożyciu już około 10 g białka za dużo na dobę
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Zatrzymała się,a nawet wzrosła kilka gramów .Dołożyłam tłuszcze oczywiście, reszta bz.Teraz kaloryczność moich posiłków wzrosła do 1700 a nawet więcej.Gdzieś przeczytałam, że tyle zjadają optymalni mężczyżni + - Nie martw się ja też jem tyle, co prawda nie liczę kaloryczności posilków ale objetościowo jest tego strasznie dużo. Kończę kolację, która zajmuje dwa talerze obiadowe, podliczam BTW bo zjadłoby się coś jeszcze. Dodam, że ważę 42 kg
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
U mnie objętościowo nie jest dużo, to ilość zwiększonego tłuszczu zwiększyła kalorie. Kalkulator jest o tyle dobry ,że sam mi wszystko liczy,ale tu też .jest pułapka; jak gdzieś wyjadę inie będę mieć dostępu do komputera to co wtedy? Dlatego staram się zapamiętywać co mi pokazuje kalkulator.MONIKAW a ile masz wzrostu?
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
U mnie objętościowo nie jest dużo, to ilość zwiększonego tłuszczu zwiększyła kalorie. Kalkulator jest o tyle dobry ,że sam mi wszystko liczy,ale tu też .jest pułapka; jak gdzieś wyjadę inie będę mieć dostępu do komputera to co wtedy? Dlatego staram się zapamiętywać co mi pokazuje kalkulator.MONIKAW a ile masz wzrostu?
160 cm ... ta waga to już po zwiększeniu tłuszczu i przytyciu.
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
No to ważysz faktycznie malusio............
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
No to ważysz faktycznie malusio............
Hmmmm teraz to już ze mnie kawał baby, przytyłam i to parę kilo.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 [2]
|
|
|