Autor
|
Wątek: kakao (Przeczytany 126012 razy)
|
Edyta
Gość
|
|
Odp: kakao
« Odpowiedz #120 : 2008-08-21, 18:51:27 » |
|
wiem, ze nasza lekarka mnie za ten post "zgoni", "bo" smietana tu jest, ale nie ma nic lepszego jak kakao ( to o ktorym pisalem wczesniej) : 10 gr czyli dwie palskie lyzeczki rozpuszczone w 50 gr slodkiej smietan ( ja mam 38 % ), rozprowadzamy tak dlugo az bedzie polewa na ciasto i zalewamy wrzatkiem. Wszystkie inne czekolady, i temu podobne moga sie schowac. A dlaczego? A dlatego, ze mam w czasie 1 minuty to co inni robia w czasie kilku godzin, a najwzadniejszy jest tu (dla mnie) magnez no i przyjemnosc !!!! Tak,Tak, Edyta, jest wiecej przyjemnosci....( uprzedzam komentarz!!!!!)
A moĹźna tym smarowaÄ "bliĹźej nieokreĹlone" czÄĹci ciaĹa,skoro o przyjemnoĹciach mowa?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
« Odpowiedz #121 : 2008-08-21, 19:00:30 » |
|
Na pewno lepsze wlasnej roboty, bo bez konserwantow/kazda czekolada je ma/--ale jezeli "musisz pic kakao ze wzgledu na magnez, to moze lepiej "pogrys"pestki dyni --nie maja smierany w skladzie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #122 : 2008-08-21, 19:00:50 » |
|
Edyta, jezeli chodzi o Ciebie,to tak, wszystkie czesci CIALA!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #123 : 2008-08-21, 19:02:52 » |
|
Na pewno lepsze wlasnej roboty, bo bez konserwantow/kazda czekolada je ma/--ale jezeli "musisz pic kakao ze wzgledu na magnez, to moze lepiej "pogrys"pestki dyni --nie maja smierany w skladzie.
Hana, przepraszam, czego nie maja w skladzie?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
« Odpowiedz #124 : 2008-08-21, 19:04:41 » |
|
Pestki dyni nie maja SMIETANY w skladzie!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #125 : 2008-08-21, 19:06:13 » |
|
Mialas na  ysli smietane?...tak mysle... ale ja nie rotuje, nie mam na razie takiej potrzeby. Uwielbiam smietane, twarogi dra. Kwasniewskiego, jestem konserwatywny i nie wychodze poza ramy ZO/DO. Jak juz skoncze 60-ke i bede mial problemy to pewnie zaczne rotowac....albo sie powiesze.....to bedzie latwiejsze.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
« Odpowiedz #126 : 2008-08-21, 19:09:00 » |
|
adampio, a cóş to za wisielczy humor? Edyta CiÄ zdoĹowaĹa?
|
|
|
|
|
|
|
Hana
Gość
|
|
« Odpowiedz #127 : 2008-08-21, 19:14:36 » |
|
Mialas na  ysli smietane?...tak mysle... ale ja nie rotuje, nie mam na razie takiej potrzeby. Uwielbiam smietane, twarogi dra. Kwasniewskiego, jestem konserwatywny i nie wychodze poza ramy ZO/DO. Jak juz skoncze 60-ke i bede mial problemy to pewnie zaczne rotowac....albo sie powiesze.....to bedzie latwiejsze.
Nie wiesz co tracisz.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
|
« Odpowiedz #128 : 2008-08-21, 19:16:21 » |
|
Edyta CiÄ zdoĹowaĹa? Ja tylko pytaĹam o te czÄĹci ciaĹa,bo konkretnie chodzi mi o to,Ĺźeby nie byĹo podraĹźnieĹ .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
« Odpowiedz #129 : 2008-08-21, 19:19:45 » |
|
Ja tylko pytaĹam o te czÄĹci ciaĹa,bo konkretnie chodzi mi o to,Ĺźeby nie byĹo podraĹźnieĹ .
optymalni nie maja tam podraznieĹ
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #130 : 2008-08-21, 19:22:28 » |
|
adampio, a cóş to za wisielczy humor? Edyta CiÄ zdoĹowaĹa? Absolutnie nie mam wisielczego humoru......wrecz odwotnie. Z Edyta wymieniamy/kontrapunktujemy sobie/siebie ale to bezbolesnie /mam nadzieje/ i mam ponownie nadzieje, ze to nikogo nie drazni. Jezeli tak, to powiedzcie.....podejzewam, nie....wiem, ze jest wiecej takich dueli tu na tym forum...ale jezeli Wam przeszkadza to ja sie juz wycofuje!!! Edyta, nie , niepodraznia!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
|
« Odpowiedz #131 : 2008-08-21, 19:23:40 » |
|
Blackend.PytaÄ doĹwiadczonego czĹowieka nie zaszkodzi ,bo nigdy nie wiadomo, co sie moĹźe przytrafiÄ,jak coĹ stosuje sie pierwszy raz. ZapytaĹam czy kakao sie nadaje,otrzymaĹam odpowiedĹş ,Ĺźe siÄ dla mnie nadaje i jest oki.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
|
« Odpowiedz #132 : 2008-08-21, 19:25:33 » |
|
Edyta, nie , niepodraznia!!!!!!!!!!!!
No i piÄknie! O to mi chodziĹo!
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
« Odpowiedz #133 : 2008-08-21, 19:29:43 » |
|
i mam ponownie nadzieje, ze to nikogo nie drazni.
ale herezje wypisujesz no pewnie, Ĺźe nie! to jest internet - tu jest ta prawdziwa demokracja! Boosz jak ja kocham internet!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #134 : 2008-08-21, 19:29:49 » |
|
Ja tylko pytaĹam o te czÄĹci ciaĹa,bo konkretnie chodzi mi o to,Ĺźeby nie byĹo podraĹźnieĹ . Nie, no co Ty Edyta!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #135 : 2008-08-21, 19:34:59 » |
|
i mam ponownie nadzieje, ze to nikogo nie drazni.
ale herezje wypisujesz no pewnie, şe nie! to jest internet - tu jest ta prawdziwa demokracja! Boosz jak ja kocham internet! Masz racje, ja tez kocham internet. Problem tylko polega natym, ze nie wszyscy rozumieja pewne sekwencje w taki sposob w jaki my im to przkazujemy. Poniewaz, czasami siedza lna wielu forach jednoczesnie i odpowiadaja per automatyke nie wiedzac komu i na jaki watek/pytanie odpowiadaja.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
|
« Odpowiedz #136 : 2008-08-21, 19:43:09 » |
|
A ja nie lubie internetu,choÄ nie powiem ,Ĺźe nie jest przydatny.Z resztÄ
ja "siedzÄ" tylko na tym forum i czasem korzystam ze skypa . Przypuszczam ,Ĺźe jakby nie to forum ,to bym nie "siedziaĹa" na tym kompie .
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
« Odpowiedz #137 : 2008-08-21, 19:45:07 » |
|
siedza lna wielu forach jednoczesnie i odpowiadaja per automatyke nie wiedzac komu i na jaki watek...
na to wpĹywu nie masz, ale na swoje postepowanie i smodzielne wyciaganie wnioskĂłw jak najbardziej tak! I kazdy moze Ci naskakaÄ czy to nie jest piekne? Chcesz - gadasz, nie chcesz - nie gadasz W realu nie jest aĹź tak róşowo
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Gość
|
|
« Odpowiedz #138 : 2008-08-21, 19:54:05 » |
|
siedza lna wielu forach jednoczesnie i odpowiadaja per automatyke nie wiedzac komu i na jaki watek...
na to wpĹywu nie masz, ale na swoje postepowanie i smodzielne wyciaganie wnioskĂłw jak najbardziej tak! I kazdy moze Ci naskakaÄ czy to nie jest piekne? Chcesz - gadasz, nie chcesz - nie gadasz W realu nie jest aĹź tak róşowo Powiem Ci Blackend, ze jestem "rakiem", sensu stricto, z 22 czerwca, i nie potrafie robic sobie "JAJ" z rzeczy waznych i odwotnie....tzn, potrafie sobie robic jaja z rzeczy , ktore juz nie maja zadnego znaczenia......ale czasami waznymi. Nie nazwe ich tu bo to nie o to tu chodzi, niemniej jednak uwazam, ze zycie jest tak krotkie, jednoczesnie tak piekne, ze trzeba to zycie okrasic dieta optymalna, min 200 gr tluszczu dzinnie, reszta jest ne wazna..byle tylko nie bylo wiecej jak 67 gr bialka i tyle samo wegla dziennie. I za to "ja" kocham"
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Gość
|
|
« Odpowiedz #139 : 2008-08-21, 20:04:35 » |
|
trzeba to zycie okrasic dieta optymalna...
tak trzymaÄ adampio! nie odstepowaÄ od zĹotej proporcji, a wszystko sie dobrze uĹoĹźy
|
|
|
|
|
|
|
|
|