Flawia
Go
|
z góry przepraszam że sie przejmuję takimi głupotami, ale na forum dla matek powstał wątek zachwalający tabletki na odchudzanie, te na receptę., juz 17 stron jest pełnych zadowolonych z ich działania konsumentek i z zapałem polecających te tabletki kolejnym pytającym. Wsadzilam kij w mrowisko, bo jedna z mamuś wiedziała że "kiedyś stosowałam kwaśniewskiego" i napisała o zgrozo, że te tabletki to mniejsze zło niz ta dieta i dalej wszystkie mamuśki zadowolone. a moje odpowiedzi tylko zaświadczyły o moim niskim poziomie.jedna jak już skończyła z wyzwiskami to całkiem życzliwie napisała mi "podczas brania meridii dietę mam aktualizowano co 1,5 miesiąca i nie jem rzeczy z kosmosu jem praktycznie wszystko oprócz słodyczy których nie cierpię z natury, tylko "składniki" sa odpowiednio dobrane i zbilansowane zeby dostarczać organizmowi to co w danej chwili mu potrzebne; naprawdę wizyta u bardzo dobrego dietetyka daje więcej niz jakakolwiek ksiażka [kwaśniewskiego] będziesz jeść wszystko tylko odpowiednio skomponowane i rozlożone na etapy i nic nie będziesz musiała sobie odmawiać nawet chleba czy makaronu" - ręce mi opadły że niby niejedzenie chleba i makaronu to dla mnie straszne wyrzeczenie.... ale do rzeczy: proszę o artykuł po polsku, moze ktoś natrafil, o szkodliwym wpływie tabletek odchudzajacych na ludzki organizm. mamuśki owszem, podawały wszelkie objawy jak po narkotykach ale dla nich to tylko malutkie objawy uboczne. mi chodzi o podanie, do jakiej choroby prowadzą te leki, jaki organ niszczą... już tam nic nie piszę, ale jak dacie taki artykuł to tam wkleję, może chociaż jedna grubaska odpuści sobie prochy....
|