mr_smok
Gość
|
wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-) kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.phpwiedza zawarta na stronie chyba pomoze. pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Gość
|
wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-) kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.phpwiedza zawarta na stronie chyba pomoze. pozdrawiam WidzÄ, Ĺźe Ty teĹź odkryĹeĹ tÄ stronkÄ WĹaĹnie znalazĹam tam przepis na wÄ
trobiankÄ ze skwarek. Przed chwilÄ
skoĹczyĹam ja robiÄ ( tÄ watrobiankÄ ) i jest super. Bardzo polecam. http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=240
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
dzieki .na forum nie wchodzilem ale widze ze warto tam zagladnac -ofc.produkt z pewnoscia sprawdze.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Czy ta wÄ
trobianka to rodzaj pasty? Czy gotowÄ
moĹźna zamraĹźaÄ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego.przyznam sie ze narazie nie korzystalem z tego przepisu,wiec nie wiem jaka produkt ma konsystencje. z pewnoscia da sie to zamrazac tak jak pasztety lub inne wyroby.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
...konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego...
Kwestia "konsystencji" z pewnoscia jest dla pewnej "kategori userow" wazna lub nawet najwazniejsza , natomiast dla drugiej "kategori userow" priorytetem nr.1 jest aby sklad "ilosciowy" i "jakosciowy" potrawy spowodowal aby " wieko trumny zwolnilo opadanie", lub w dobrym "scenariuszu dietetycznym" zmienilo kierunek ruchu Zgadnijcie kogo i co mam na mysli
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
;-)powiem ze domowe produkty pieknie obsychaja i nie slizgaja sie w dloniach jak wiekszosc produktow ze sklepu po dluzszym lezakowaniu w lodowce prawda wyglada tak ze w sumie praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E.... ja w sumie czy zjem karkowe w kostce, pascie, z szynkowara czy przysmazona nie zmienia faktu zjedzenia karkowki a to czy wyglada mniej lub bardziej apetycznie;-)pozostawiam obserwatorom.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
grizzly
Gość
|
... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E....
I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych acz nieoptymalnych "wedlin domowych"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Gość
|
Czy ta wÄ
trobianka to rodzaj pasty? Czy gotowÄ
moĹźna zamraĹźaÄ?
Ta watrobianka to rodzaj pasty. Jest bardzo syta. Z iloĹci skwarek i wÄ
trĂłbki podanej w przepisie wychodzi jej doĹÄ duĹźo, wiÄc lepiej zrobiÄ jÄ
z mniejszej iloĹci skĹadnikĂłw. OsobiĹcie nie lubiÄ zamraĹźaÄ produktĂłw, ktĂłrych po rozmroĹźeniu nie przetwarza siÄ dalej na gorÄ
co, wiÄc dla mnie ta wÄ
trobianka nie nadaje siÄ do zamroĹźenia. Wczoraj wyszĹo mi jej duĹźo. WykorzystaĹam jÄ
do krokietĂłw z optymalnych naleĹnikĂłw.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
DziÄkujÄ bardzo. Przemawia do mnie, by nie zamraĹźaÄ daĹ, ktĂłre po rozmroĹźeniu nie bÄdÄ
jedzone na gorÄ
co. ChoÄ, z drugiej strony, mroĹźÄ sernik i pasztet...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
wroce do tematu wlasnych produktow ala wedlinka;-) wlasnie testuje termin zjadliwosci moich trzech rodzajow wyrobow z szynkowara.golonka ,karkowka i cos ala kielbasa sloikowa z podgardla .narazie przetrwaly dwa tygodnie i zero zepsucia a leza sobie nie w zamrazarce a zwyczajnie na polce w lodowce;-)jedynie kolor zmienily na ciemniejszy i troszke obeschly ale to normalne.;-)pewnikiem w przyszlym tygodniu odpale kolejne produkty z szynkowara pozdrawiam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
bea561
Gość
|
MuszÄ CiÄ zmarwiÄ. Mam dokĹadnie ten szynkowar (kupiĹam go gdzieĹ miesiÄ
c temu) i wbrew zapewnieniom wcale tak Ĺatwo zawartoĹÄ nie wychodzi. Ponadto przymierzam siÄ do zakupu woreczkĂłw do szynkowara poniewaĹź przy gotowaniu bez nich sprÄĹźyna dociska miÄso a tĹuszcz i wywar wydostajÄ
siÄ powyĹźej wieczka. WyjmujÄ
c ostygnietÄ
zawartoĹÄ tĹuszcz i galareta oddzielajÄ
siÄ od miÄsa. Tak wiÄc wg mnie ten model jest nieco przechwalony. Ale jeĹli chodzi o smak wyrobu jest super. Ostatnio robiĹam wÄdlinkÄ "ala konserwa" z... wieprzowej pachwiny.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
mr_smok
Gość
|
z tego co widzialem ten niemiecki ma wypychane dno wiec wsad wypycha sie razem z dnem .w czeskim zastosowalem woreczki ale i tak tluszczyk i galaretka wyplywaja na zewnatrz;-)ale nic to sa poprostu zjadane wczesniej pozdrawiam.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Edyta
Gość
|
... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E....
I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych acz nieoptymalnych "wedlin domowych"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|