forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 10:45:26

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Na koniec - nie wolno zapominać, że każdy człowiek jest inny i inny jest jego organizm.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  produkuj sam.....
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: produkuj sam.....  (Przeczytany 11222 razy)
mr_smok
Go


Email
produkuj sam.....
« : 2008-04-10, 13:52:20 »

wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-)
kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.php
wiedza zawarta na stronie chyba pomoze.
pozdrawiam Wink
Zapisane
bea561
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #1 : 2008-04-16, 11:07:23 »

wracamy do czasow w ktorych produkty robiono w domu i dobrze bo bez chemii;-)
kto sie czuje na silach polecam http://www.wedlinydomowe.pl/index.php
wiedza zawarta na stronie chyba pomoze.
pozdrawiam Wink
Widzę, że Ty też odkryłeś tę stronkę Very Happy
Właśnie znalazłam tam przepis na wątrobiankę ze skwarek. Przed chwilą skończyłam ja robić ( tę watrobiankę ) i jest super. Bardzo polecam.
http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=240
Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #2 : 2008-04-16, 15:47:39 »

dzieki .na forum nie wchodzilem ale widze ze warto tam zagladnac -ofc.produkt z pewnoscia sprawdze.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #3 : 2008-04-16, 20:27:34 »

Czy ta wątrobianka to rodzaj pasty? Czy gotową można zamrażać?
Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #4 : 2008-04-17, 13:42:24 »

konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego.przyznam sie ze narazie nie korzystalem z tego przepisu,wiec nie wiem jaka produkt ma konsystencje. z pewnoscia da sie to zamrazac tak jak pasztety lub inne wyroby.
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #5 : 2008-04-17, 14:04:59 »

...konsystencja jest kwestia zastosowania mniejszej lub wiekszej ilosci tlustego...

Kwestia "konsystencji" z pewnoscia jest dla pewnej "kategori userow"
wazna lub nawet najwazniejsza Razz, natomiast dla drugiej "kategori userow"
priorytetem nr.1 jest aby sklad "ilosciowy" i "jakosciowy" potrawy
spowodowal aby "wieko trumny zwolnilo opadanie",
 lub w dobrym "scenariuszu dietetycznym" zmienilo kierunek ruchu Cool Razz

Zgadnijcie kogo i co mam na mysli Shocked Cool Laughing

Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #6 : 2008-04-17, 14:13:32 »

;-)powiem ze domowe produkty pieknie obsychaja i nie slizgaja sie w dloniach jak wiekszosc produktow ze sklepu po dluzszym lezakowaniu w lodowce Wink
prawda wyglada tak ze w sumie praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E....
ja w sumie czy zjem karkowe w kostce, pascie, z szynkowara czy przysmazona nie zmienia faktu zjedzenia karkowki a to czy wyglada mniej lub bardziej apetycznie;-)pozostawiam obserwatorom.Wink
Zapisane
grizzly
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #7 : 2008-04-17, 14:52:35 »

... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E....

I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. Cool
Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" Cool

Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. Laughing
Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" Laughing

Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty Cool
I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku
niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych
acz nieoptymalnych "wedlin domowych" Shocked Cool Laughing


Zapisane
bea561
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #8 : 2008-04-17, 15:03:12 »

Czy ta wątrobianka to rodzaj pasty? Czy gotową można zamrażać?
Ta watrobianka to rodzaj pasty. Jest bardzo syta. Z ilości skwarek i wątróbki podanej w przepisie wychodzi jej dość dużo, więc lepiej zrobić ją z mniejszej ilości składników. Osobiście nie lubię zamrażać produktów, których po rozmrożeniu nie przetwarza się dalej na gorąco, więc dla mnie ta wątrobianka nie nadaje się do zamrożenia.
Wczoraj wyszło mi jej dużo. Wykorzystałam ją do krokietów z optymalnych naleśników.
Zapisane
Teresa Stachurska
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #9 : 2008-04-17, 19:32:27 »

Dziękuję bardzo. Przemawia do mnie, by nie zamrażać dań, które po rozmrożeniu nie będą jedzone na gorąco.
Choć, z drugiej strony, mrożę sernik i pasztet...
Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #10 : 2008-04-29, 14:41:44 »

wroce do tematu wlasnych produktow ala wedlinka;-)
wlasnie testuje termin zjadliwosci moich trzech rodzajow wyrobow z szynkowara.golonka ,karkowka i cos ala kielbasa sloikowa z podgardla .narazie przetrwaly dwa tygodnie i zero zepsucia a leza sobie nie w zamrazarce a zwyczajnie na polce w lodowce;-)jedynie kolor zmienily na ciemniejszy i troszke obeschly ale to normalne.;-)pewnikiem w przyszlym tygodniu odpale kolejne produkty z szynkowara pozdrawiam.Wink

Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #11 : 2008-04-29, 14:44:39 »

znalazlem lepszy model szynkowara co prawda drozszy ale latwiejszy w obsludze;-)
http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/268

jak ten czeski szynkowar ktory posiadam mi sie znudzi;-) (ciezko sie z niego wyciaga wsad )to ten zakupie bo ruchome dno wypycha zawartosc na zewnatrz.
Zapisane
bea561
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #12 : 2008-04-29, 18:49:42 »

znalazlem lepszy model szynkowara co prawda drozszy ale latwiejszy w obsludze;-)
http://www.wyrobydomowe.nazwa.pl/catalog/product_info.php/cPath/33/products_id/268

jak ten czeski szynkowar ktory posiadam mi sie znudzi;-) (ciezko sie z niego wyciaga wsad )to ten zakupie bo ruchome dno wypycha zawartosc na zewnatrz.
Muszę Cię zmarwić. Mam dokładnie ten szynkowar (kupiłam go gdzieś miesiąc temu) i wbrew zapewnieniom wcale tak łatwo zawartość nie wychodzi. Ponadto przymierzam się do zakupu woreczków do szynkowara ponieważ przy gotowaniu bez nich sprężyna dociska mięso a tłuszcz i wywar wydostają się powyżej wieczka. Wyjmując ostygnietą zawartość tłuszcz i galareta oddzielają się od mięsa. Tak więc wg mnie ten model jest nieco przechwalony. Ale jeśli chodzi o smak wyrobu jest super. Ostatnio robiłam wędlinkę "ala konserwa" z... wieprzowej pachwiny.
Zapisane
mr_smok
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #13 : 2008-04-30, 09:11:46 »

z tego co widzialem ten niemiecki ma wypychane dno wiec wsad wypycha sie razem z dnem .w czeskim zastosowalem woreczki ale i tak tluszczyk i galaretka wyplywaja na zewnatrz;-)ale nic to sa poprostu zjadane wczesniej
pozdrawiam.
Zapisane
Edyta
Go


Email
Odp: produkuj sam.....
« Odpowiedz #14 : 2008-05-08, 09:44:26 »

... praca nad domowymi wyrobami to odstawienie dla domownikow produktow z wszechobecnymi E....

I to jest WIELKI krok w dobrym kierunku. Cool
Chodzi jednak o to aby sie pozniej nie "rozkraczyc" Cool

Mam na mysli "odpowiednia do celu" strategie dietetyczna. Laughing
Oczywiscie nie mam na mysli: konsystencji czy "sliskosci kielbasy" Laughing

Po co pozbawiac siebie przedwczesnie: zyskow z emerytury lub renty Cool
I prowokowac wydatki zwiazane z "nekrobiznesem" w wyniku
niewlasciwego skladu "jakosciowo ilosciowego" wyprodukowanych
acz nieoptymalnych "wedlin domowych" Shocked Cool Laughing




 Laughing Laughing Laughing
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 4.67 sekund z 18 zapytaniami.