Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jak przyrządzić serca? (Przeczytany 21726 razy)
|
Ruler
Go
|
Ma ktoś jakiś pomysł na jakaś potrawkę z serc wieprzowych...? W książce kucharskiej nie znalazłem żadnego i nie za bardzo wiem jak sie za nie zabrać... Z góry dziękuję
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
fewa
Go
|
A bardzo prosze Serca umyc, pokroic w cienkie plasterki. W rondelku rozpuścic smalec i dusic na małym ogniu. Dodac do smaku majeranek, szczyptę kminku, listek laurowy i cebulę. Jak woda wyparuje to trochę dolac. Pod koniec dodac do smaku soli. Bardzo prosty i smaczny gulasz. Życzę smacznego
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Syriusz
Go
|
Serca, glownie z cielat dodajemy do pasztetow. Serca i zoladki drobiowe rowniez w ten sposob "utylizujemy" Zpozdrowieiem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Ruler
Go
|
Jako początkujący kucharz dziękuję za poradę, gulasz wyszedł naprawdę pyszny pozdrawiam
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adampio
Go
|
w ten sam sposob mozesz zrobic nerki wieprzowe, ktore sa jeszcze lepsze od serc (kwestia gustu) Ja dodaje jeszcze pol malej cebolki dla smaku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Flawia
Go
|
polecam, do znalezienia w internecie, przepis na serca drobiowe tao tao. Obłędnie pyszne, na pewno zrobię jeszcze raz!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Tymoteusz82
Go
|
Kiedyś kroiłem w kostkę i smażyłem, za długo to jednak trwało bo mięsko dosyć oporne. Znalazłem wiec sposób, subtelny i estetyczny zarazem. Wrzucam pikawę do miksera i wciskam "ON". Następnie serce-papkę wyrzucam na 100 g rozgrzanego smalcu na patelni, smaze na dużym ogniu, po chwili jest już gotowe i w następstwie obróbki termicznej wygląda jak psie żarcie. Dodaje pół łyżeczki chili. Szamie. ps pamiętajcie gdzie przeczytaliście o tym po raz pierwszy
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Flawia
Go
|
kristan, w podanym przez ciebie przepisie, te nerki i serca to z jakiego zwierza? Wątróbka wieprzowa? podgardle to chyba też wieprzowe? Czy wszystko jedno? może nie wszystko jedno bo źle wspominam jakiś świniowy podrób...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
adamel
Go
|
Kiedyś kroiłem w kostkę i smażyłem, za długo to jednak trwało bo mięsko dosyć oporne. Znalazłem wiec sposób, subtelny i estetyczny zarazem. Wrzucam pikawę do miksera i wciskam "ON". Następnie serce-papkę wyrzucam na 100 g rozgrzanego smalcu na patelni, smaze na dużym ogniu, po chwili jest już gotowe i w następstwie obróbki termicznej wygląda jak psie żarcie. Dodaje pół łyżeczki chili. Szamie. ps pamiętajcie gdzie przeczytaliście o tym po raz pierwszy Serca wieprzowe kroimy jednak w kostkę (drobną) i smażymy na smalcu, po czym dusimy (najlepiej w szybkowarze- wystarczy ok. 40 minut) z cebulką i przyprawami. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę, zielony groszek i ciętą zieloną fasolkę szparagową. I to by było na tyle
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
kristan
Go
|
Nerki wieprzowe potrzebuja dodatkowej obróbki , o czym wspominam w przepisie.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
serca wieprzowe 630 g ( ugotowałem, dałem lubczyk , natę pietruchy , liść bobkowy, ziele ) słonina 800 g 2 jajka przyprawy : cebulka podsmażona , czosnek , co kto lubi , jak do mielonych , zmieliłem , doprawiłam ( mam taką mieszanką - do dań ciężkich , dobrze skomponowana ) , wymieszałem z jajkiem, dodałem bułki tartej , aby trzymało się , uformowałem ( forma dowolna ) cześć położyłem na bulion , część lekko obsmażyłem , Z bulionu wyszedł sos borowikowy ( z suszonych ) , a kotlety usmażone ( ja na łoju ) zjadłem - nie mogłem się patrzeć jak stygną , biedaczki . bajeczka , puszyste , rozpływają się w ustach , uwaga . wszystko robimy na niewielkim ogniu , krótko . ........ sos doprawię śmietaną oczywiście , BTW 142 - 834 - 20 waga bez sosu 1590g , kalorii 7376 1 : 5,9 : 0,14witaminki dla chłopca i dziewczynki aby żelazo lepiej przyswoiło się , zjadałem zaraz deser jagodowy ( rano zbierane - liter ja , szefowa 4 litry ( godzinka - półtora to zajęło w lesie )
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
vvv
Go
|
I prosty klasyk, czyli jajecznica z papryczką, tylko zamiast jajek używamy serca pokrojonego w cienkie paseczki. Trochę za duża fotka by wklejać, a aż szkoda zmniejszać. http://s21.postimg.org/clln0hfsn/image.jpg
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zjadłbym , apetycznie wygląda . Podałbym z frytkami na łoju wołowym i może, gdyby był sezon, z kiszonym rydzem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kupiłem dzisiaj świńskie dwie szt z hemoglobiną. Obgotuję z lubczykiem i będą czekać w lodówce np do jajecznicy, posiekam w kostkę w tym wypadku.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|