Autor
|
Wtek: Witaminy (Przeczytany 146808 razy)
|
Blade
Go
|
Z tego co pamietam to Dario Ronin mial problemy z bezsennoscia, zagladasz tutaj Dario? Poradziles cos sobie?
U tego kolegi co bylem w weekend to wlasnie powiedzial, ze budzi sie zawsze ook 4 rano, co ciekawe od ok 3 lat dopiero, nie wiem czy ma to zwiazek z przebyta choroba u niego ale troche to straszne jest.
Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu.
|
|
|
|
|
|
|
krobert
Go
|
łągodnego przerostu prostaty
No tak Dariowi z grubej rury od razu... Na dobry sen Natural Breathing dot com też się reklamuje. Zawsze taki kierunek na psychikę lepszy
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Z tego co pamietam to Dario Ronin mial problemy z bezsennoscia, zagladasz tutaj Dario? Poradziles cos sobie?
U tego kolegi co bylem w weekend to wlasnie powiedzial, ze budzi sie zawsze ook 4 rano, co ciekawe od ok 3 lat dopiero, nie wiem czy ma to zwiazek z przebyta choroba u niego ale troche to straszne jest.
Hej Dario! Odezwij sie!
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Pamiętacie witaminę F? Przed chwila przedstawiciel znanej firmy próbował mnie przekonać, że preparat zawierający olej z ogórecznika i lnu to najlepszy wynalazek od czasu wyrobów czekoladopodobnych Każdy przedstawiciel carnivora powinien łykać ich kapsułki żelowe!
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Hej Dario! Odezwij sie! sorry , dotychczas czytałem głównie admina
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu. tylko ja budzę się , ale nie wstaję , nie muszę ; ]gdzieś czytałem albo mi się śniło , że 4 rano budzi się metabolizm , coś z kortyzolem ... , stawiam na stres
|
|
|
|
|
|
|
MariuszM
Go
|
Pamiętacie witaminę F? Przed chwila przedstawiciel znanej firmy próbował mnie przekonać, że preparat zawierający olej z ogórecznika i lnu to najlepszy wynalazek od czasu wyrobów czekoladopodobnych Każdy przedstawiciel carnivora powinien łykać ich kapsułki żelowe! To chyba nie przeszkadza Ci "pchać" ją dalej, czyli 99% ogółu.. Chciałbyś został przedstawicielem ciastek ,które się nie sprzedają ze względu na cenę-receptura składa się z wysokiej jakości produktów typu masło,stefia etc . A to wszystko w imię " prawdy"? Większość ludzi to "niewolnicy" TVika,gazet internetu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pamiętacie witaminę F? Przed chwila przedstawiciel znanej firmy próbował mnie przekonać, że preparat zawierający olej z ogórecznika i lnu to najlepszy wynalazek od czasu wyrobów czekoladopodobnych Każdy przedstawiciel carnivora powinien łykać ich kapsułki żelowe! To chyba nie przeszkadza Ci "pchać" ją dalej, czyli 99% ogółu.. Chciałbyś został przedstawicielem ciastek ,które się nie sprzedają ze względu na cenę-receptura składa się z wysokiej jakości produktów typu masło,stefia etc . A to wszystko w imię " prawdy"? Większość ludzi to "niewolnicy" TVika,gazet internetu. Masz absolutną rację, tak to działa, ale nie u mnie:) Nie sprzedaję czegoś do czego nie mam przekonania. Mam odpowiedniki rzeczonego preparatu, olej z ryb i zwierząt morskich, w ciemnym szkle, płynny, nie kapsułkowany, przechowywany w lodówce... Nie trzeba ściemniać za parę groszy:)
|
|
|
|
|
|
|
Blade
Go
|
Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu. tylko ja budzę się , ale nie wstaję , nie muszę ; ]gdzieś czytałem albo mi się śniło , że 4 rano budzi się metabolizm , coś z kortyzolem ... , stawiam na stres Ja też na to stawiam... nadmiar stresu skutkuje budzeniem się, a nie wstawaniem. Jako, że stresu mi w życiu nie ubędzie (no chyba, że koniec świata i zmartwień;))) wymyśliłem sobie, że nasycienie organizmu większą niż do tej pory ilością tłuszczu skutkować będzie zmniejszeniem stresu poza tym teraz dwa tygodnie relaksu, morsowanie i wysypianie się. No i zobaczymy Daroo, a zauważasz jakąś zależność bezsenności od diety?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Moim zdaniem chłopaki, to nie jest bezsenność. To brak potrzeby tak długiego snu. Nie kłaść się za wcześnie, bo trzeba, bo inni się kładą. A jak się obudzicie, to po kiego leżeć, wstać wypić kawie i znaleźć sobie hobby na wczesną porę dnia:) Samo się wyreguluje.
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Robb Wolf w swojej książce wiązał takie pobudki z tego co pamiętam z poczatkiem łągodnego przerostu prostaty i koniecznością "dowysikiwania" nocnego. Generalnie nadmiar stresu, nadmiar ćwiczeń, szybsze starzenie się organizmu. tylko ja budzę się , ale nie wstaję , nie muszę ; ]gdzieś czytałem albo mi się śniło , że 4 rano budzi się metabolizm , coś z kortyzolem ... , stawiam na stres Ja też na to stawiam... nadmiar stresu skutkuje budzeniem się, a nie wstawaniem. Jako, że stresu mi w życiu nie ubędzie (no chyba, że koniec świata i zmartwień;))) wymyśliłem sobie, że nasycienie organizmu większą niż do tej pory ilością tłuszczu skutkować będzie zmniejszeniem stresu poza tym teraz dwa tygodnie relaksu, morsowanie i wysypianie się. No i zobaczymy Daroo, a zauważasz jakąś zależność bezsenności od diety?tak , więcej ww - śpię dłużej , ale brzuszek rośnie
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
Moim zdaniem chłopaki, to nie jest bezsenność. To brak potrzeby tak długiego snu. Nie kłaść się za wcześnie, bo trzeba, bo inni się kładą. A jak się obudzicie, to po kiego leżeć, wstać wypić kawie i znaleźć sobie hobby na wczesną porę dnia:) Samo się wyreguluje.
próbowałem , np. o 1 szej i ... o 3ej było po spaniu , głupio łazić po nocy i rodzinę budzić
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
próbowałem , np. o 1 szej i ... o 3ej było po spaniu , głupio łazić po nocy i rodzinę budzić Coś se wymyśl, bieganie za czymś czy coś. A tak leżysz i się nakręcasz i następnego wieczoru się łóżka lękasz, a jak to trwa długo, to Ci się pewnie utrwaliło. Związki bardzo pragnące dziecka, jak próbują to nie nie mogą nic począć, jak przestaną próbować to zachodzą Takie buty.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|