Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wątek: dna moczanowa , osoba trenujaca , jaka dieta (Przeczytany 5131 razy)
|
estro
Gość
|
witam od przeszĹo roku mam dne , poziom kwasu w normie, mimo podawania leku obniĹźajÄ
cego poziom(MIRULIN) kwasu palec u nogi napuchniÄty z czestymi napadami bolu. chce przejĹÄ na diete optymalna. waĹźÄ 100 kg , trenuje sporty silowe teraz w diecie mam przewagÄ bialka , maĹo tluszczu , ile max bialka mogÄ spoĹźywaÄ o jakie produkty oprzeÄ diete , co radzicie
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Gość
|
Dieta optymalna "opiera siÄ" o tĹuszcz. Na forum jest na ten temat masa informacji, jednak Ĺźeby umieÄ odzieliÄ prawdÄ od faĹszu (tu ĹźartĂłw) naleĹźy najpierw przeczytaÄ ksiÄ
zki doktora Jana KwaĹniewskiego. Sporo artykuĹĂłw doktora znajduje siÄ teĹź na stronie gĹĂłwnej tego forum.
Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
estro
Gość
|
ksiÄ
Ĺźke swego czasu czytaĹem, myĹlaĹem ze uda mi sie jakis konkretniejszych uzyskac informacji
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Gość
|
|
|
|
|
|
|
|
estro
Gość
|
rozumiem mam tylko jedne problem, waze 100kg , przy dosyc niskiej zawartoĹci Ĺuszczu , mam problemy z dostarczeniem odpowiedniej iloĹÄ tĹuszczy po prostu sam nie wiem z czego je dostarczaÄ, nie lubiÄ siÄ objadaÄ w szczegĂłlnoĹci tĹustymi rzeczami , jajka ok , miÄsa teĹź ale z czego jeszcze w prosty sposĂłb dostarczy tĹuszczy , dodaje tez oliwÄ do saĹatek ale mimo to tĹuszczy w diecie mam za maĹo. SÄ
gdzie typowe rozpiski diet z podziaĹem na poszczegĂłlne posiĹki w ciÄ
gu dnia ?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|