Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: ZAPALENIE TĘCZÓWKI OKA NA TLE ZZSK BĄDŹ RZS (Przeczytany 6564 razy)
|
ELA M
Go
|
Od dziesięciu lat choruję na ZZSK bądź na RZS , trudno lekarzowi reumatologowi ustalić. Oprócz bólu stawów bioder, kolan, rzuchwy, palców dłoni i nóg , głównym moim problemem są nawracające stany zapalne tęczówki oka - ( ZAPALENIE BŁON NACZYNIOWYCH ). Jestem na sterydach ( METYPRED wcześniej ENKORTON oraz na ENDOXANIE ). Od 04.04.2008r. jestem na diecie optymalnej i pod opieką Pani EWY. PROSZĘ WSZYSTKICH MĘCZĄCYCH SIĘ Z TAKIMI CHOROBAMI O PORADĘ , SZCZEGÓLNIE MONIKAW , ORAZ INNE CHĘTNE OSOBY
DZIĘKUJĘ
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Jasne, że Tobie pomogę pisz na moją prywatną skrzynkę bo zanudzimy tu wszystkich. Dobrze, że jesteś na DO bo to jedyna skuteczna metoda w walce z chorobami reumatoidalnymy. Przekonasz się sama. Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
|
|
|
lux11
Go
|
Mam 29 lat, od 11 choruje na ZZSK. Na diecie optymalnej od 6-miesiecy(pod opieka doradcy zywieniowego). Widze u siebie pozytywne efekty - zmniejszenie sztywnosci i boli, ogolna poprawa fizyczna i psychiczna. Biore olfen (diclo) jedna dziennie i nie udawalo mi sie tego ograniczyc. Ale ostatnio (10 dni) po tym jak przestalem spozywac produktów zbozowych(ani kawy zbozowej ani panierki) i mlecznych(ulubiona smietanke 30% tez odstawilem) biore olfen srednio co drugi dzien.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Jeszcze lepszy efekt zobaczysz po trzech tygodniach od odstawienia zbóż być może olfen nie będzie już wcale poptrzebny, u mnie tak było. W ciągu miesiąca pozbyłam się sztywności i bólu w zasadzie też. Pojawia się tylko sporadycznie przy dużej wilgotności powietrza.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lux11
Go
|
Mam pytanie. Czy z diety wykluczyc tez kaszanke (skladnik kasza jeczmienna) i piwo(zawiera slód jeczmienny). Po piwie mialem wrazenie ze faktycznie mnie usztywnia.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Zastąpiłam piwo winkiem wytrawnym Co do kaszanki to myślę, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Nie zaobserwowałam takich objawów jak po produktach mącznych.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|