Autor
|
Wtek: Stwardnienie rozsiane... (Przeczytany 229765 razy)
|
renia
|
Gosia, chętnie bym Ci pomogła, ale niestety nie mam namiarów. Może ktoś z tych okolic tu jest na Forum? Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Przykro mi ale dr. Maciej Garbien nie ma juz gabinetu we Wrocławiu, to wielka strata. Przyjmuje jego ojciec dokładnie nie wiem gdzie ale moge się dowiedzieć. To raczej nie będzie Wrocław.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiesz, Gosia nie kojarzyłam z nazwiska, że to jest ten sam lekarz optymalny, który był w Jastrzębiej Górze, w Arkadii "Aura". Jest to taki starszy lekarz ze specjalnością chirurga. Można by zadzwonić do tej Arkadii.
|
|
|
|
|
|
|
gosia325
Go
|
Kiedyś miał gabinet obok mojego domu ale i tak bym nie wiedziała od czego jest taki lekarz ,a jak zaczęło mi coś być to jego już nie ma .W tym roku jadę do Arkadii Aura do Jastrzębiej Góry
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiem o tym lekarzu tyle, że dopiero od sześciu lat przeszedł na DO, jak zachorował na niebezpieczną dla życia chorobę (nie powiedział na jaką) i mówił, że już tak dokładnie nie stosuje się do zaleceń, bo stan jego zdrowia nie jest zagrożony. Moja córka nie chciała wierzyć, że on ma 70 lat (obliczyłam po roku ukończenia studiów, co podał), wyglądał na 60. Wiem, że jego syn wcześniej niż on był lekarzem optymalnym, ale nie wiem, jak jest obecnie. Ja w sierpniu jadę do "LIDO", a tam jest chyba doktor Pala, chyba, że są jakieś zmiany. Cieszę się na ten wyjazd, bo wszystkie wątpliwości można sobie wyjaśnić. Dobrze, że pomimo poprawy zdrowia, dążysz do osiągnięcia całkowitej remisji choroby.
|
|
|
|
|
|
|
gosia325
Go
|
Wiesz co Renia jest bardzo mała poprawa jestem na ŻO pół roku w TVN prawie codziennie pokazują wątki związane z ta chorobą, chyba przestanę włączać telewizor
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pisałam do "MONIKAW", nie spojrzałam dokladnie na nick i wyszło nieporozumienie.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Napisałam "Gosia", ale śpieszyłam się do szkoły, stąd moje roztargnienie. Przepraszam. Miało być Monika.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Teraz to już nic nie wiem , są dwie "gosie" i nie mogę się połapać, muszę zwolnić.
|
|
|
|
|
|
|
gosia325
Go
|
Do mnie nie pisałaś
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Kiedy obejrzałam w Faktach reprotaż o tym jak jedna choroba bolerioza może być leczona przez wiele lat jako inna choroba i jak łatwo lekarzom przyszło wypowiedzenie słów,że chorobę każdą trudno sie diagnozuje bo objawy mogą wskazywać na kilka różnych schorzeń to zastanawiam się czy to na pewno jest XXI wiek? http://www.tvn24.pl/28377,1600590,0,1,zla-diagnoza,fakty_wiadomosc.html
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Kiedy obejrzałam w Faktach reprotaż o tym jak jedna choroba bolerioza może być leczona przez wiele lat jako inna choroba i jak łatwo lekarzom przyszło wypowiedzenie słów,że chorobę każdą trudno sie diagnozuje bo objawy mogą wskazywać na kilka różnych schorzeń to zastanawiam się czy to na pewno jest XXI wiek? http://www.tvn24.pl/28377,1600590,0,1,zla-diagnoza,fakty_wiadomosc.htmlZgroza!
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Na tym forum już były jakieś informacje na ten temat i chyba również z Polski.... Gdybym miała SM to pewnie dążyłabym do sprawdzenia tych żył, a potem - kto wie... może zabieg.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Już jestem na diecie optymalnej prawie 18 lat. SM, cukrzyca, zwyrodnienie stawów biodrowych, arytmia i inne mniej ważne. Ale niektóre podpowiedzi - to aż głowa boli. Jak ktoś nie wie na pewno - niech nie doradza. Teorią nikt się nie wyleczył /jak na razie/.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
BASKA - wg mnie w tym co piszesz jest dużo racji. Mnie to pomogło 4 lata temy /przypadek/ prawie w 50%.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Już jestem na diecie optymalnej prawie 18 lat. SM, cukrzyca, zwyrodnienie stawów biodrowych, arytmia i inne mniej ważne. Ale niektóre podpowiedzi - to aż głowa boli. Jak ktoś nie wie na pewno - niech nie doradza. Teorią nikt się nie wyleczył /jak na razie/.
...doradzaly tez osoby aktualnie leczace sie bedac na Diecie.Wiarygodnosc ich wypowiedzi byla rowniez podwazana
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Nie śledzę już tego wątku ale czy były tu informacje o SM i boreliozie, bo natknęłam się na takie doniesienia przeglądając info dotyczące autyzmu i boreilozy więc wklejam dla zainteresowanych http://stwardnieniesmrozsiane.ok1.pl/printview.php?t=897&start=75&sid=892124eb075884f002715a2b2c87d0c8pierwszy post jest taki: Witam Jestem sam lekarzem, od ok 13 lat zmagajacym się z neuroboreliozą.podejrzewano u mnie m in sm.Każdy kto choruje na sm powinien miec wnikliwą diagnostyke w kierunku zakazenia drobnoustrojami takimi jak Borrelia burgdorferi(kretek boreliozy),Chlamydia czy Mycoplasma.Wiele osób jest latami leczona na sm, a okazuje się ze to systemowe zakażenie tymi drobnoustrojami-prosze przeczytajcie wszystko na forum np o boreliozie czy www.chlamydioza.pl,www.borelioza.org,forum borelioza na stronach www.gazeta.plPolecam uwadze np prace prof Garth L Nicolson'a(właśnie tlumacze jedną z nich"Sytemowe zkażenie bakteriami wewnątrzkomórkowymi(Mycoplasma,Chlamydia,Borreslia species) w chorobach neurodegeneracyjnych(stwardnienie rozsiane,stwardnienie zanikowe boczne) i dotyczacych zachowania(autyzm i jemu podobne"-Infectious Diseases .Prof Nicolson jest durektorem Instytutu Medycyny Molekularnej w Californii, Huntington,USA,z którym współpracuję.Sam od niedawna leczę niestandardowo te zakażenia Każdy powinien zrobić badania: 1 na boreliozę: -Western-Blot i -PCR Real Time panel chorób odkleszczowych( www.cbdna.pl-jedyna placówka w Polsce) -antygeny krętkowe w moczu 2. badania na chlamydię: -testy serologiczne we wszystkich klasach -PCR Real Time( www.cbdna.pl) 3. badania na mycoplasmę] -PCR Real Time ( www.cbdna.pl) -testy serologiczne we wszystkich klasach Pozdrawiam Piotrek kurkiewicz ___ Sorry , że tyle ale jesli jesteście ciekawi polecam google i hasłowo "borelioza i sm" pozdrawiam Sylwia
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Sylwio, stokrotne dzięki za link, jeszcze nie doczytałam go do końca ale czuję już, że chyba moje cierpienia może się skończą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|