Halina Ch.
Go
|
Jutro w Gazecie Wyborczej ma byc,zapowiadany w reklamie,artykul na temat SM-u,m.in. jak jest mylony z borelioza.Moze byc ciekawy?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
2 i 3. 09. mam w Katowicach zabieg CCSVI. Czekałem prawie 3 lata. Mam pietra.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będzie dobrze. Trzymam kciuki... A dlaczego dwa dni? Ten zabieg jest wykonywany w dwóch etapach, czy po prostu będzie 2-giego lub 3-ciego września? Płaciłeś za niego, czy jest refundowany? Mój znajomy miał tydzień temu operację kręgosłupa i płacił za nią 7 tysięcy (czekał 3 miesiące, leżąc w łóżku i biorąc tabletki przeciwbólowe). Nie pytałam się czy to była należna zaplata czy łapówka...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Oczywiście zabieg jest tylko 03. 09. Dzień wcześniej jest rezonans magnetyczny który określi czy nadaję się do zabiegu czy żyły głowy /niektóre/ są zwężone przez odkładane żelazo. Jest tak w 95 %. Podobno. Na dzień dzisiejszy choroba cały czas wolno postępuje /bez rzutów/. A cena? - obecnie 14700 PLN. A dokładnie to wpisz sobie CCSVI i obejrzyj film.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Dokładnych danych na szczęście nie potrzebuję, ale chciałam się zorientować co jest refundowane przez nasz kochany NFZ... Na "leczenie" cukrzycy mają...
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Refundacji niestety nie ma. Na interferon to mają, a niestety znam osoby którym inetrferon bardzo zaszkodził.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Oni chyba lubią refundować "leczenie" przewlekłe (niewyleczalne) a wyleczenia raczej nie refundują...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Byłeś zawodnikiem, to szczególny przypadek koncentracji przedstartowej. Jutro w Gazecie Wyborczej ma byc,zapowiadany w reklamie,artykul na temat SM-u,m.in. jak jest mylony z borelioza.Moze byc ciekawy?
Zainteresował Cię?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Tereniu - obejrzyj sobie to: CCSVI - Przełom w leczeniu SM? - Dokument CTV - część 1 - YouTube
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Obejrzałam, poczytałam i koniec końców nie wiem. Ktoś kto tej choroby doświadcza będzie więcej wiedział ode mnie z tamtych notatek.
|
|
|
|
|
|
|
Zonia
Go
|
Z nami w tle, wszystko się powiedzie!!! A już po - będzie cudownie - zobaczysz
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Baco, informuj nas na temat swojego samopoczucia, ale szczerze i tylko szczerze! Kiedyś ktoś mi proponował taki zabieg (refundując koszty) ale byla moja zbyt mała wiara w 'cuda' więc zrezygnowałam. Większość stosuje metodę typu "król jest nagi". Jestem ciekawa co Ty będziesz miał do powiedzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
A mnie informuj jak walczyłeś. Jeżeli przyjdzie Ci na to ochota. Dostrzeż! Admin też "rusza w nieznane". I wspominał- w miejscu, w którym też chciałeś być- coś, co może kojarzyć się z walką. Wiem, bo byłem tam.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Tak naprawdę to jest problem i to duży. Jedna z uczestniczek tego zabiegu przesłała mi maila z zapytaniem. Co ja bym zrobił na jej miejscu.Po 3 tygodniach po zabiegu skakała przez ognisko a wcześniej siedziała 3 lata na wózku. A po ujawnieniu poprawy mogą jej zabrać stałą rentę. Nie wiem co powinienem doradzić. Hm.....
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Istne cuda. Skontaktuj mnie z tą osobą na priv. Chcę tylko się z nią spotkać. Może uratuje jeszcze jednego niedowiarka.
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
po ujawnieniu poprawy mogą jej zabrać stałą rentę. Nie wiem co powinienem doradzić. Hm..... Renta święta rzecz nabyta. Stracić ją trudno, gdy się stosownie postępuje. No, ale jak ktoś lubi publicznie się popisywać, to i rencinę straci...
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
No cóż... wysoką cenę czasami trzeba zapłacić żeby odzyskać zdrowie. Ale czy o takie zdrowie tu chodzi?
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Raczej o takie zdrowie uprawniajęce do świadczeń...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
... wysoką cenę czasami trzeba zapłacić żeby odzyskać zdrowie. A znasz takich co je odzyskali? Ja wiem, że zazwyczaj się 'przekręcają'.
|
|
|
|
|
|
|
|