Radzio
Go
|
A znasz takich co je odzyskali? Ja wiem, że zazwyczaj się 'przekręcają'. Nawiązałem do znajomej "Bacy"... ale bez szyderstwa z mojej strony.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Renta święta rzecz nabyta.
Oddam rentę (wcale nie niską), chorobę i jeszcze dopłacę........
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Wszyscy tak mówią póki nie wyzdrowieją.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Renta święta rzecz nabyta.
Oddam rentę (wcale nie niską), chorobę i jeszcze dopłacę........ Spróbuj zamienić za emeryturę, powinna być również wysoka. Oczywiście po wyzdrowieniu. Wszyscy tak mówią póki nie wyzdrowieją. Nie wszyscy... Od tego co mówią(w tym przypadku) wiele zależy w jakim wieku "nabyli uprawnień" do pobierania świadczeń emerytalnych oraz kiedy je "utracili"( tu mam na myśli autentyczne odzyskanie zdrowia). Moja żona nabyła je bardzo wcześnie i zaczęła "staż" od 500 nowych stówek. To było coś! Nie istniała nawet dla bankowców.(teraz poczytuję sobie to za wyróżnienie ) Obecnie ma już dwie dychy "wysługi" i 620 najnowszych złotówek. I posiada "zdolność kredytową", oczywiście na kredyty konsumpcyjne.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
WojciechS
Go
|
Bo trzeba się dzielić... Coś za coś!
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Podstawki pod kwiaty i LCD 22" zapewne? Bo ja o takiej "mocy" napisałem.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jestem już w domu po zabiegu CCSVI w Katowicach i oglądam dyskietkę z zabiegu.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak się czujesz? Wszystko poszło zgodnie z planem?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Przyjechały 4 osoby. Mieszkałem w sali z facetem który był na wózku inwalidzkim - całkowicie niesprawne ręce /nie mógł jeść// a o chodzeniu można jedynie pomarzyć -całkowicie niesprawny. Po zabiegu 2 godz otwarł butelkę i napił się wody a po 3 godz sam zjadł obiad. Następnie była wielka awantura bo wstał i sam udał się do toalety gdzie nastąpił niewielki krwotok żylny z miejsca zabiegu. Interweniował lekarz i pielęgniarki ale facet miał to za nic bo tak bardzo cieszył się z tego co zrobił że aż popłakał się ze szczęścia. Te wszystkie jego ruchy były bardzo nieskoordynowane ale były. A ja? No cóż. W nocy miałem nogi wreszcie ciepłe. Minęło drętwienie lewej nogi, a lewej ręki ok 80 %. Miałem SM bez rzutów z ciągłym postępem choroby i podobno u mnie zmiany nie są tak szybkie i spektakularne jak w przypadku rzutów. Mój zabieg był 543 w tym roku. Miałem zwężone żyły szyjne - Fachowo nazywa się to tak: plastyka balonowa prawej żyły szyjnej wewnętrznej Balton 16x40 i lewej żyły szyjnej wewnętrznej Balton 14/40. Bardzo dziękuję Wam za wcześniejsze wsparcie. To naprawdę było ważne. HALINKO - idż na USG ŻYŁ szyjnych. jeżeli masz zwężenie / podobno w 100%/ to to jest to.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
BACO, gratuluję serdecznie. Widoku osoby, która wstała z wózka również, chyba płakałabym razem z nią.
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Jak pomyślę o NFZ to aż nie do wiary.I kto na tym aż tyle zyskuje że nie popiera niektórych rzeczy. A głównie cukrzyca. Hm
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Przyjechały 4 osoby. Mieszkałem w sali z facetem który był na wózku inwalidzkim - całkowicie niesprawne ręce /nie mógł jeść// a o chodzeniu można jedynie pomarzyć -całkowicie niesprawny. Po zabiegu 2 godz otwarł butelkę i napił się wody a po 3 godz sam zjadł obiad. Następnie była wielka awantura bo wstał i sam udał się do toalety gdzie nastąpił niewielki krwotok żylny z miejsca zabiegu. Interweniował lekarz i pielęgniarki ale facet miał to za nic bo tak bardzo cieszył się z tego co zrobił że aż popłakał się ze szczęścia. Te wszystkie jego ruchy były bardzo nieskoordynowane ale były. A ja? No cóż. W nocy miałem nogi wreszcie ciepłe. Minęło drętwienie lewej nogi, a lewej ręki ok 80 %. Miałem SM bez rzutów z ciągłym postępem choroby i podobno u mnie zmiany nie są tak szybkie i spektakularne jak w przypadku rzutów. Mój zabieg był 543 w tym roku. Miałem zwężone żyły szyjne - Fachowo nazywa się to tak: plastyka balonowa prawej żyły szyjnej wewnętrznej Balton 16x40 i lewej żyły szyjnej wewnętrznej Balton 14/40. Bardzo dziękuję Wam za wcześniejsze wsparcie. To naprawdę było ważne. HALINKO - idż na USG ŻYŁ szyjnych. jeżeli masz zwężenie / podobno w 100%/ to to jest to.
Wspaniale. Cieszę się naprawdę. Brzmi to jak cud... Czemu tak mało o tym się mówi w mediach?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak pomyślę o NFZ to aż nie do wiary.I kto na tym aż tyle zyskuje że nie popiera niektórych rzeczy. A głównie cukrzyca. Hm
Ile dobrego można by zrobić za pieniądze przeznaczone na sponsorowanie chorowania na cukrzycę...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Dzięki BACO , przekonałeś mnie - warto spóbować. Tylko nie wiem gdzie mam zrobić DOPLERA. W środę idę do kliniki na szczegółowe badania (od lat ich nie robiłam), czy tam powinnam upomnieć się o takie badanie? i czy mówić lekarzowi o tej metodzie?
|
|
|
|
|
|
|
BACA
Go
|
Halinko - nie wiem gdzie mieszkasz ale na tym etapie powinna być refundacja z NFZ. I pamiętaj że nie chodzi o tętnice ale o żyły. I możesz powiedzieć że tętnice były robione i są ok, a nogi Ci marzną. Nie wspominaj o CCSVI ale o zwykłym USG żył głowy i szyjnych. Powodzenia.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Dzięki za wskazówki. USG to chyba mi zrobią - mam nadzieję.
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
... A ja? No cóż. ...
Rozpisałeś się o sobie tak, że aż trudno całość ogarnąć wzrokiem. Zrozumiałem, że wszystko czego się obawiałeś jest za Tobą, w dodatku z właściwym skutkiem. To dobra wiadomość.
|
|
|
|
|
|
|
|