susi33
Go
|
Mógłby mi ktoś powiedzieć po co tak w ogóle jemy węglowodany? Jakie są konsekwencje jego niedoboru? Jedyne co pamiętam to to że mózg wytwarza sobie z nich tlen jednak maja chyba więcej zastosowań?
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Można ich nie jeść, ale organizm wytworzy wtedy ciała ketonowe. Odbywa się to wtedy kosztem białka, a uzupełnianie jego nadmiernie zatruwa organizm. Skoro do metabolizmu potrzebne są węglowodany lub ich zamienniki, to lepiej zjadać same węglowodany w minimalnych granicach potrzeb. Być może działają one jak katalizatory w pewnych procesach metabolicznych lub są niezbędną substancją składową aby te procesy w ogóle mogły zachodzić. Pewne jest, że mięśnie bez węglowodanów mogą się obejść mimo szeroko rozpowszechnionej teorii, że bez węglowodanów nie da się przebiec np. maratonu. Przebiegłem już trzeci i zawsze po przynajmniej 15 godzinnej przerwie po ostatnim posiłku.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Ps: tak, wiem ze na koncu jest blad odnosnie DO, ale nie o tym jest temat. Nie rozmywajcie.
O weglach i glukozie jest bodajze w 4 paragrafie.
pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
ali
Go
|
Ps: tak, wiem ze na koncu jest blad odnosnie DO, ale nie o tym jest temat. Nie rozmywajcie.
pozdrawiam
czytałeś jak głupi są ci pakerzy dopalaczami się dobijają a szczyty wykazała ta jessica 3-8 l wody i chude białko z oliwą
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
Nie czytalem.
Link prowadzi do posta Wirahy, gdzie jest bardzo porzadne tlumaczenie artykulu i tyle.
|
|
|
|
|
|
|
zenon
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
cytat jednego z postów na forum "Dobra Dieta" Ok .KWaśniewski .Ja zacząłem tak wyczytałem 1:2,5-3,5:0,3-0,5 i tak jadłem !Jeśli przeczytasz jeszcze że po przebudowie ogranicza sie białko do 30g! to 0,3x20 = 10g W. I takie zastosowanie jego diety jest możliwe a wynika właśnie z nieścisłości i różnych uinformacji więc jak ktoś ma pecha i tfai na takie ibfo dokłądnie i zastosuje moz zjeśc nawet 10 g W dziennie... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Jeśli ludzie tak rozumują to wcale nie dziwie się różnym faktom....
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
po stylu pisania typuje, ze to Matti
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
po stylu pisania typuje, ze to Matti he dobra jestes flo
|
|
|
|
|
|
|
_flo
Go
|
no kolega ten jest chyba profesorem wyzszej kombinatoryki stosowanej, dlatego nie ma sie co przejmowac (cos jak Luker)
|
|
|
|
|
|
|
vigo
Go
|
nie ma to jak odgrzebac posta sprzed roku. Nudzi ci sie ?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
Czy dłubanie w nosie zapobiega nudzie? Czy inteligencja jest wprost proporcjonalna do długości nosa, czy zamiłowania do jego dłubania?
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
współczuję
|
|
|
|
|
|
|
viola44
Go
|
współczuję współczucie to jedna z najważniejszych cnót, jest motorem dobrego....
|
|
|
|
|
|
|
Opal
Go
|
współczuję współczucie to jedna z najważniejszych cnót, jest motorem dobrego.... Ja ogólnie "dobra jestem" z założenia i z oczekiwania w każdej dziedzinie, którą ruszę
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Mógłby mi ktoś powiedzieć po co tak w ogóle jemy węglowodany? Mógłby, ale... PS a która wersja cię konkretnie interesuje, bo do wyboru jest aż trzy: "naukowa", "LC-owcowa" i faktycznie - jak jest u zdrowej osoby. Nie licząc wielu "syndromów metabolicznych", aby nie gmatwać zagadnienia.
|
|
|
|
|
|
|
|