Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Menopauza (Przeczytany 20342 razy)
|
maria
Go
|
Proszę o radę jeśli ktoś borykał się z podobnym problemem. Chodzi mi o niekończące się krwawienia w okresie przekwitania . Już dwa razy miałam zabiegi łyżeczkowania z powodu długotrwałych krwotocznych miesiączek . Lekarze mówią , że bez kuracji hormonalnej skńczy się to usunięciem macicy . Wolałabym uniknąć tego .Mam 50 lat . Jestem na DO od 3 lat , czasem niezbyt przestrzegałam , ale wyleczyło mnie to z wielu dolegliwości . Tylko teraz od 8 miesięcy te nieregularne i bardzo obfite krwawienia . Co robić ? Czy jednak przyjmować hormony ? Z niecierpliwością czekam na jakieś rady .
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Proszę o radę jeśli ktoś borykał się z podobnym problemem. Chodzi mi o niekończące się krwawienia w okresie przekwitania . Już dwa razy miałam zabiegi łyżeczkowania z powodu długotrwałych krwotocznych miesiączek . Lekarze mówią , że bez kuracji hormonalnej skńczy się to usunięciem macicy . Wolałabym uniknąć tego .Mam 50 lat . Jestem na DO od 3 lat , czasem niezbyt przestrzegałam , ale wyleczyło mnie to z wielu dolegliwości . Tylko teraz od 8 miesięcy te nieregularne i bardzo obfite krwawienia . Co robić ? Czy jednak przyjmować hormony ? Z niecierpliwością czekam na jakieś rady .
Napisz prosze,jakie jadasz potrawy i w jakich ilosciach,pisz konkretnie, naszym lekarstwem jest pozywienie,dlatego nalezaloby zapoznac sie z twoim jadlospisem.
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
Miałam podobnie -ale szybko odstawiłam hormony -
|
|
|
|
|
|
|
maria
Go
|
na śniadanie jem przeważnie sałatkę z 3 jajek na twardo + ogórek kiszony + majonez (winiary ) , albo ser biały z masłem . Niekiedy jedna kromka chleba z salcesonem ( to w pracy ) . W wekend kiedy jestem w domu robię omlet z 4 żółtek + 1 jajko . Na obiad ok 16-17 jem 1-2 ziemniaki + mięso i surówka . Jeśli mi to nie wystarcza robię bitą śmietanę oprószoną czekoladą . Wieczorem już raczej nic nie jem . Czasem kiedy czuję głód zjem trochę orzechów lub migdałów . oprócz tego 2 kawa, herbaty w ciągu dnia . Cukru nie używam . Owoców praktycznie nie jem . Zupy robię 2-3 razy w tygodniu i wtedy zjem małą porcję rosołu lub ogórkowej z jajkiem na twardo albo żurku ze śmietaną i jajkiem . Dawniej smażyłam ciągle placki z sera i jajek ,ale zaprzestałam .
|
|
|
|
|
|
|
teri
Go
|
mam bardzo podobnie ,już się boję , że wszystko muszę usunąć . Boje się następnego łyżeczkowania . Może jakiś lekarz się wypowie , proszę
|
|
|
|
|
|
|
teri
Go
|
jeszcze raz zwracam się o wypowiedzi na w/w temat od zainteresowanych
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Owoców praktycznie nie jem . To jesz owoce, czy nie jesz? Po paru miesiąacach dobrego przestrzegania zasad DO takich dolegliwości nie powinno być, a jeżeli już są to zweryfikuj to co wkładasz do ust. Na DO menopauza przebiega prawie bezobiwowo,wiem to gdyż sama ją przeszłam. Przed DO miałam spore kłopoty natury kobiecej.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|