Autor
|
Wtek: Proszę o pomoc !!! Wrzody, candida, dziwny trądzik... (Przeczytany 101723 razy)
|
justi2001
Go
|
Witam. Nie chce sie szczegolnie rozpisywac, postaram sie maksymalnie skrocic wszystko co mi dolega . Pol roku temu zaczelo sie leczenie helicobacter pyroli. Dwa razy bralam metronidazol (2 dni + 2 dni) jako glowny antybiotyk. Niestety uczulenie... Nastepnym razem jakis 1-2 miesiace pozniej leczenie penicylina. Skuteczne. Helicobactera brak ale nadal stan zapalny zoladka i dwunastnicy.... Miedzy leczeniem metronidazolem a penicylina robilam badanie na candide (wynik: nieliczny rozrost), pasozytow brak, lamblii brak. Bakterie kwasu mlekowego zazywam regularnie z niewielkimi przerwami od ponad roku czasu. Moj stan obecny: W ciagu dnia wzdec brak, nad ranem wzdecia (ustepuja po wyprozenieniu). Dziwne krostki na ramionach (czerwone) szczegolnie na prawym, na lewym prawie w ogole. Do tego dziwne biale podskorne zaskorniki na brodzie. Widoczne przy rozciagnieciu skory. Do tego problem z zaparciami brak gdy nie mam szczegolnych stresow. Biore caly czas controloc 20 x dziennie. Ale jeszcze wyglad stolca mnie niepokoi gdyz ostatnio zauwazylam w nim ciagnace sie dziwne biale nitki. Jezyk bialy tylko rano. Czasem w ogole. W ciagu dnia normalny koloryt. Opanowalam rowniez kwasnosc w ustach ktora potwornie mi dokuczala rano. Teraz lekki niesmak tylko zostal. Moje pytanie: co robie zle?? Odzywiam sie optymalnie od dluzszego czasu... Wiadomo, czasem zje sie wiecej wegli czasem mniej, ale generalnie staram sie nie odstepowac od zasad diety. Bialko jem glownie w postaci zoltek, miesa troche mniej gdyz nie mam na nie choty... Za to lubie zolte sery... Nabial w postyaci tlustych bialych serow, jogurty,slodka smietanka do kawy rano. Chleb 3 dni temu odstawilam zupelnie. Jadlam go w granichach normy wegli. Teraz jem wegle glownie w postaci banana, pomidora, jogurtu, jakiegos dzemiku... Tyle. No i duzo masla, ok 100g na dzien. Nie jem smazonego ze wzgledu na zoladek. Jest niby troche lepiej. Mialam ostatnio kolejna gastroskopie. Spytalam sie czy moge miec candide. Lekarz mowi: "o candidzie nie ma mowy". Ale czy w gastroskopii to moze wyjsc??? Ogolnie mam stany depresyjne, wzdecia rano (takie ciche wiatry, bez szczegolnych boli, stolec bez specjalnie przykrego zapachu, biegunki ustapily), no i te chsorty na ramionach... i brodce koszmar . Co mi jest??? Prosze o pomoc...
|
|
|
|
|
|
|
justi2001
Go
|
Prosze, czy ktos mi moze pomoc....????
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Kurcze,gdybyś miała kłopoty z hemoroidami,to może by Ci ktoś pomógł,a tak,to nie wiem....
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
Wpisałam sobie w google co to jest ten controloc- w opisie pisze że stosuje się go raz dziennie- ,a Ty piszesz,że używasz go 20razy pisze też ,że przedawkowanie daje takie niepożądane skutki : * Bóle, zawroty głowy. * Biegunka. * Reakcje uczuleniowe na skórze (wysypka, świąd). Stosowanie leku może również wywołać: * Zaburzenia smaku. * Wzdęcia. Chyba ,że się pomyliłas i mialo być 2razy dziennie. Jeśli tak to może bierzesz go za długo?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tu nie chodzi o ilość controlocu (20 szt.) ,tylko o ilości substancji czynnej w jednej tabletce(albo kapsułce) controlocu.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
o ilość w mg tej substancji czynnej oczywiście.
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
Teraz rozumiem . miało być,że bierze go raz dziennie
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Ogolnie mam stany depresyjne
To jest Twój problem. Zajmij się psyche...
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To nie jest wyłącznie problem psyche. Psyche ma oczywiście wpływ na ciało,ale i ciało ma wpływ na psyche. Jeśli ciało zdrowe,to wielce prawdopodobne,że i psyche bedzie zdrowe i na odwrót.Trzeba leczyć jednocześnie i ciało i psyche-to koło zamknięte.
|
|
|
|
|
|
|
mania25
Go
|
Leczenie Helicobacter Pylori jest trudne do zniesienia- wiem bo to przeszłam kilka lat temu- 2 antybiotyki naraz ,najwyższe dawki przez dwa tyg, do tego jakiś lek osłonowy na wrzód na dwunastnicy. Sama świadomość , że biorę tyle leków mnie rozkładała. Bóle głowy ,i złe samopoczucie. Ty Justi bakterie leczyłaś metronidazolem, podejrzewam ,że też dużymi dawkami. No ale ,już wyleczyłaś - to plus. Teraz bierzesz ten Controloc, więc stan zapalny żołądka też minie.To wszystko są,leki a te jak wiadomo obciążają organizm,wątrobę itd. - może stąd wzdęcia no i te krosty też mogą być może z tego powodu. Ale to są takie moje luźne myśli, lekarzem nie jestem. Może jak skończysz leczenie twój stan się poprawi,ten psychiczny też? U mnie tak było.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Ogolnie mam stany depresyjne
To jest Twój problem. Zajmij się psyche... Depresja to taka choroba, ze zamienia powoli ciebie w "zombi" wszystkie inne "candidy" to "pestka" w dodatku jest to "choroba smiertelna" Faktycznie, zycie z depresja to juz zycie "na tamtym swiecie" Jesli masz "kase" to sprawa leczenia wyglada "obiecujaco" jesli nie, to przykro mi bardzo, mimo wszystko powodzenia. Uszy do gory
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
To nie jest wyłącznie problem psyche. Psyche ma oczywiście wpływ na ciało,ale i ciało ma wpływ na psyche. Jeśli ciało zdrowe,to wielce prawdopodobne,że i psyche bedzie zdrowe i na odwrót.Trzeba leczyć jednocześnie i ciało i psyche-to koło zamknięte.
W przypadku Justi2001 zacząć trzeba od psyche. Dolegliwości gastryczne to typowy objaw ,jak ja to nazywam, "chorej duszy". Oczywiście nieodzowne jest prawidłowo stosowane ŻO
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
W przypadku Justi2001 zacząć trzeba od psyche. Dolegliwości gastryczne to typowy objaw ,jak ja to nazywam, "chorej duszy". Oczywiście nieodzowne jest prawidłowo stosowane ŻO Czyli to,co napisałam Jednocześnie psyche i ciało
|
|
|
|
|
|
|
justi2001
Go
|
Dzziękuje za odzew!! Sluchajcie, podejrzewam u siebie candide jednak,...Teraz ukladam sobie to w jedna calosc... Bralam nystatyne podczas ostatniego leczenia penicylina.Ale szybko ja odstawilam ze wzgledu na potworne niestrawnosci (to bylo koszmarne naprawde, nawet po zwyklym jajkju mialam straszne jazdy w zoladku...). A psyche to ja od tych krost mam zryta...I to prawda... Ale to na bank nie sa od lekow...Bo one nie raz samoistnie znikaly,lecz dokladnie nie jestem w stanie okreslic co dokladnie wtedy jadlam. W poniedzialek czwarta gastroskopia. Od razu oddam kal do badania. I zobaczymy...Tylko jak to candide wyleczyc skutecznie???Co moglabym jesc?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
W trakcie leczenia organizmu z candidy,nie nalezy spożywać żadnych potraw mącznych,wszyskiego co zawiera drożdże,żadnych cukrów prostych,żadnego alkoholu,serów zwłaszcza serów pleśniowych-pisze to z własnego doświadczenia.Oczywiście niektórzy pewnie to inaczej przechodzą. Nalezy unikać tego wszystkiego co lubi ten grzybek. Na pocieszenie dodam,że się z tego wychodzi.Też kiedyś to miałam i też nie mogłam zjeść nawet jednego jajka i też byłam w depresji (ale nie od trądzika ,tylko od tej candydozy).Wyleczyłam ciało,to i psyche się wyleczyła
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
W trakcie leczenia organizmu z candidy,nie nalezy spożywać żadnych potraw mącznych,wszyskiego co zawiera drożdże,żadnych cukrów prostych,żadnego alkoholu,serów zwłaszcza serów pleśniowych-pisze to z własnego doświadczenia.Oczywiście niektórzy pewnie to inaczej przechodzą. Nalezy unikać tego wszystkiego co lubi ten grzybek. Na pocieszenie dodam,że się z tego wychodzi.Też kiedyś to miałam i też nie mogłam zjeść nawet jednego jajka i też byłam w depresji (ale nie od trądzika ,tylko od tej candydozy).Wyleczyłam ciało,to i psyche się wyleczyła Edytko jakie badania należy zrobic aby zdjagnozowac Candidę,i jakie są dolegliwości związane z tą chorobą.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jurku.Np. badanie mykologiczne.Jeśli ktoś ewidentnie ma przerost candida albicans,to to badanie powinno potwierdzić. A jesli chodzi o objawy? Pewnie jest "szeroki zestaw" .
|
|
|
|
|
|
|
justi2001
Go
|
Edytko, ja mialam badanie z kalu i gastroskopie. Z kalu wyszlo: "Nieliczne candida albicans", a wczesniej w innym laboratorium mialam badanie na "pasozyty drozdzopodobne" i nic nie wyszlo... A z gastroskopii obserwujac moj gastrolog twierdzi ze nie ma mowy o candidzie... Czy to mozliwe ze jest inaczej mimo takich wynikow? Ja wiem ze z kalu p-rawie kazdemu wychodzi candida bo przeciez kazdy to ma... Ja nie wiem jzu co robic... Nie mam zadnych tabletek na candide, a tak po prostu prosic o nie gastrologa...?
Ja juz glupieje. W ciagu dnia jak duzo sie ruszam to raczej nie mam problemow z trawieniem zadnych. Gorzej jak siedze w domu i nic nie robie to mi sie przelewa w jelitach... Wzdec w zasadzie sie pozbylam dzieki DO ale za to dokuczaja mi nad ranem, i w trakcie toalety, Jak juz sie zalatwie to przechodzi wszystko... Co jest grane?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tak dokładnie ,to nie powiem Ci co jest grane. Ja też robiłam badanie mykologiczne i wyszlo na 4+ ,czyli bardzo dużo.Dostałam leki na grzybice i przeszło.Powtórka badania nie wykazała żadnych candida,ale ,że nie przestrzegałam diety,to zaliczyłam powtórkę,ale już nie na 4+ ,czylko na 2 ,ale i tak dostałam leki.Potem stwierdziłam,ze bez diety nie da rady,więc zaczęłam stosować ją i przeszło,a takie przelewania,to miałam chyba z rok,w końcu przestałam zwracać na nie uwagę,takie "trądziki" też miałam,ale tym zupełnie się nie przejmowałam. Dobry jest własnie jak sama zauwazyłaś- ruch .Mnie też pomógł się uporać. Te wszystkie leki są na receptę,to i tak musiałabyś iść do lekarza.Jedyne co bez recepty,to jakiś Trilac(ja brałam dosyć długo). Tak jeszcze dodam ,że dostałam też od lekarza Nifuroksazyd-on nie jest bezpośrednio na candida,ale pochłania toksyny bakteri,jest generalnie p/bakteryjny. Pomyślałam,że skoro pochłania toksyny bakterii,to i pochłonie toksyny grzybów i innych "mikrobów" -brałam go potem jesli dolegliwości powracały.
PS. Musisz przestać jeść chleb,przy takich przelewaniach,o ile go zjadasz.
|
|
|
|
|
|
|
justi2001
Go
|
Jeszcze niedawno jadlam chleb glownie w postaci zytniej wasy. Tak to raczej minimalne ilosci. Od kilku dni w ogole go nie jem i nie mam na niego ochoty. Tyle tylko ze jem np jakies dzemiki czy slodkie jogurty bo warzyw surowych jesc nie moge (wrzody), z gotowanych toleruje tylko brokuly i suma sumarum nie mam z czego przyjmowac weglowodanow. Za ziemniakami nie przepadam zupelnie. No to skad ja mam wegle czerpac jak nie z cukrow prostych? Zreszta pamietam jak na boze narodzenie i na wielkanoc jadlam sporo tlustych slodkich ciast i nic mi nie bylo. To wszystko jest strasznie dziwne... Leczenie przechodzilam przed wielkanoca a na wielkanoc czulam sie bardzo dobrze. Cera byla bardzo ladna, bez zadnych krostek. Aha, co jeszcze. Jak bralam antybiotyki na helico to WSZYSKIE chrosty mi poznikaly... W ciagu 3 dni!! Wiec bylam przekonana ze to powodem byl helico. Ale po ok miesiacu krostki wrocily mimo iz fizycznie czulam sie swietnie, zero problemow w "toalecie"... Wykoncze sie chyba, bo jak sie dobrze czuje to cera do d*** i tak w kolko...Bledne kolo ktorego nie umiem przerwac bo po prostu nie wiem jak...
|
|
|
|
|
|
|
|
|