Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Jak bezpiecznie zrezygnować z DO? (Przeczytany 47211 razy)
|
Syriusz
Go
|
Kupuje wszystko: i las i tartak i psa. Edyta - to natura tak na mnie dziala.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Spoko Syriusz .Jesteś szczery i to jest fajne.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1-2 dni bez tłuszczu (lub z małą ilością tłuszczu) dobrze toleruję. Dłużej bez/ubogotłuszczowo to patologia. Tak wg mnie. Nie rób za często tych dni ubogotłuszczowych. Nie warto.
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
Witam wszystkich serdecznie ! Ulozylem sobie super jadlospis! Przedstawie mniej wiecej jak to wyglada w ostatnich dniach. Tak jak juz wczesniej ustalilem robie sobie salatki z jajkiem ziemniakami czosnkiem . Doszedlem do wniosku w zwiazku z jajkami ze gdy jem codziennie ok 3-5ciu to czuje sie troche dziwnie choc dalej dobrze ale zmienilem to, jadam maksymalnie 2 jaja dziennie w postaci omletow na oliwie z oliwek lub smalcu(przyznaje ze nie da sie wytrzymac bez jajek do 2 och dni maksymalnie)Pare dni temu wypilem smietane 145 ml , bardzo mialem ochote na tego typu tluszcz i baardzo po niej oslablem nawet cisnienie zaczelo sie podnosic, bez sensu(mleczne w wiekszych ilosciach rotuje).Za duzo ryb tez niemoge jesc bo powyzej 100-150 g zle sie czuje po ich wiekszej ilosci. Boczku od czasu do czasu golonka tez mi nie podchodzi....no jedynie tluszczyk i chrzastki sa w niej jest rajem dla podniebienia Laughing no i dlatego jem orzechy w ostatnich dniach jem ich dosyc sporo- od 50-100g dziennie arachidowe albo czasem laskowe nie przetworzone prosto ze skorupki.Albo robie sobie do tego maslo orzechowe z oliwa z oliwek(czasem z maslem) gdzie dosypuje czasem lyzeczke lnu i wlasnie lacze to z omletem wszystko super pyszne tylko czy TE ORZESZKI DO KURKI WO...J TO DOBRY POMYSL.....?.Do tego wszystkiego dochodza majonez , codziennie z 2 lyzeczki masla musztarda jagody pare malin. Ze wzgledu ze ostatnio duzo pracuje fizycznie i jezdze na rowerze czuje wieksze zapotrzebowanie na bialko i tluszcz najmniejsze na weglowodany BTW 50-70:120:150:45-55 no tak sprawa niestety wyglada jakbyscie mogli to powiedzcie czy dobrze robie z tymi orzechami?[ b]Czy moze odrzucic sprawe i powrocic do produktow lepiej plasujacych sie w DO?[/b]!Wllasnie czytalem ostatnio na googlach ze sa dobre na uklad krazenial i dobre bialko tez w nich jest dobre wiec tak sobie pomyslalem skoro mam ochote czasem zjesc orzeszkow ziemnych lub laskowych to dlaczego nie moglbym nimi zastapic goloneczki poza tym maja w sobie duzo jednonasyconych kwasow tluszczowych magnezu i innych.... Surprised Dodam jeszcze ze suplementuje to kwasami omega 3 bez witamin z`` naturelli`` Fajnie by bylo gdybyscie dzisiaj odpisali na tego posta bo juz moglbym wprowadzic pewne sluszne zmiany. Very Happy Pozdrawiam serdecznie Kamil
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Witam wszystkich serdecznie ! Ulozylem sobie super jadlospis! Przedstawie mniej wiecej jak to wyglada w ostatnich dniach. Tak jak juz wczesniej ustalilem robie sobie salatki z jajkiem ziemniakami czosnkiem . Doszedlem do wniosku w zwiazku z jajkami ze gdy jem codziennie ok 3-5ciu to czuje sie troche dziwnie choc dalej dobrze ale zmienilem to, jadam maksymalnie 2 jaja dziennie w postaci omletow na oliwie z oliwek lub smalcu(przyznaje ze nie da sie wytrzymac bez jajek do 2 och dni maksymalnie)Pare dni temu wypilem smietane 145 ml , bardzo mialem ochote na tego typu tluszcz i baardzo po niej oslablem nawet cisnienie zaczelo sie podnosic, bez sensu(mleczne w wiekszych ilosciach rotuje).Za duzo ryb tez niemoge jesc bo powyzej 100-150 g zle sie czuje po ich wiekszej ilosci. Boczku od czasu do czasu golonka tez mi nie podchodzi....no jedynie tluszczyk i chrzastki sa w niej jest rajem dla podniebienia Laughing no i dlatego jem orzechy w ostatnich dniach jem ich dosyc sporo- od 50-100g dziennie arachidowe albo czasem laskowe nie przetworzone prosto ze skorupki.Albo robie sobie do tego maslo orzechowe z oliwa z oliwek(czasem z maslem) gdzie dosypuje czasem lyzeczke lnu i wlasnie lacze to z omletem wszystko super pyszne tylko czy TE ORZESZKI DO KURKI WO...J TO DOBRY POMYSL.....?.Do tego wszystkiego dochodza majonez , codziennie z 2 lyzeczki masla musztarda jagody pare malin. Ze wzgledu ze ostatnio duzo pracuje fizycznie i jezdze na rowerze czuje wieksze zapotrzebowanie na bialko i tluszcz najmniejsze na weglowodany BTW 50-70:120:150:45-55 no tak sprawa niestety wyglada jakbyscie mogli to powiedzcie czy dobrze robie z tymi orzechami?[ b]Czy moze odrzucic sprawe i powrocic do produktow lepiej plasujacych sie w DO?[/b]!Wllasnie czytalem ostatnio na googlach ze sa dobre na uklad krazenial i dobre bialko tez w nich jest dobre wiec tak sobie pomyslalem skoro mam ochote czasem zjesc orzeszkow ziemnych lub laskowych to dlaczego nie moglbym nimi zastapic goloneczki poza tym maja w sobie duzo jednonasyconych kwasow tluszczowych magnezu i innych.... Surprised Dodam jeszcze ze suplementuje to kwasami omega 3 bez witamin z`` naturelli`` Fajnie by bylo gdybyscie dzisiaj odpisali na tego posta bo juz moglbym wprowadzic pewne sluszne zmiany. Very Happy Pozdrawiam serdecznie Kamil moim skromnym zdaniem,jezeli mozna dodam tylko,ze jezeli jadasz orzechy w danym dniu,to jedz tylko orzechy aby nie mieszac bialek roslinnych ze zwierzecymi. Jeszcze jedno,jedz i obserwuj,z czasem bedziesz mogl jadac rowniez inne optymalne produkty. Wszystkie mleczne produkty nalezaloby rotowac,tzn.nie jadac ich codziennie.
|
|
|
|
|
|
|
Zakk_87
Go
|
A co z sacharozą zawartą w orzeszkach ziemnych?na 100g zawierają 6g sacharozy!
|
|
|
|
|
|
|
zbynek
Go
|
A co z sacharoz± zawart± w orzeszkach ziemnych?na 100g zawieraj± 6g sacharozy!
Jak rozumiem to są orzeszki z puszki, więc proponuje wypłukać je w letniej wodzie i wysuszyć. Przy tej okazji pozbędziesz się również soli.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1.Tak jak juz wczesniej ustalilem robie sobie salatki z jajkiem ziemniakami czosnkiem . 2. 2 jaja dziennie w postaci omletow na oliwie z oliwek lub smalcu(przyznaje ze nie da sie wytrzymac bez jajek do 2 och dni maksymalnie) 3. jem orzechy w ostatnich dniach jem ich dosyc sporo- od 50-100g dziennie arachidowe albo czasem laskowe nie przetworzone prosto ze skorupki.Albo robie sobie do tego maslo orzechowe z oliwa z oliwek(czasem z maslem) gdzie dosypuje czasem lyzeczke lnu 4.Do tego wszystkiego dochodza majonez , codziennie z 2 lyzeczki masla
1.Super 2. Ok. Dobrze, że lubisz jaja. Kwestia czy na smalcu czy na oliwie. DO jest za smalcem, ja uważam że oliwa jest lepsza od ... chleba . Jest takim lącznikiem w kierunku DO. Jak będzie się dało dać gwarancję wyleczenia kazdej choroby nowotworowej z rozsianymi przerzutami - dietą to ... wrócimy do tematu. DO jest za tłuszczami nasyconymi (smalec, słonina, kokos, olej palmowy). No i za masłem śmietaną (te ja zalecam jadać co 7 dni) 3. zestaw jaja/żółtka i orzechy jest ok. Osoby tak odżywiajace się, jak zauważam, preferują NNKT w diecie (s. lniane i oleje). 4. majonez (NNKT) ja traktuję jak lącznik do diety optymalnej. Suplementow omega3 nie polecam, choć rozumiem że zestaw zywieniowy je "akceptuje". Osoby odchudzajace się - WARTO ostatni posiłek jadać najpóźniej o 16.30 (przynajmniej 3 x w tyg.). Dr JK mówi, że można skubnąć conieco węglowodana przed snem. Moje zdanie jest inne.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Radzio
Go
|
Ten gostek wyregulowal sobie je za pomoca wlasnie zmielonych nasion lnu i sezamu hdl mial ponad 100 a ldl ponizej 100.
kurcze blade ile ludziom można tłumaczyć szczególnie medykom może młotkiem potrzebują?? niech wrócą do wykładów na III roku z farmakognozji stoi tam jak byk napisane że siemię lniane wolno stosować zewnętrznie lub w postaci zimnych wyciągów wodnych siemię lniane zawiera glukozydy cyjanogenne dawka toksyczna HCN - 1mg/1 kg m c /dorośli KCN - 0,15 - 0,2 g 100 g nasion zmielonych = 50 mg HCN cyjanki kumulują się w organizmie ale róbta jak chceta O! Prosty sposób na utrzymanie właściwego poziomu toksyn w organizmie, "naukowo" wyliczony. Jezeli zainteresowany jestes tym,co ma na temat nasion do powiedzenia lekarka Ewa B.Witoszek,to polecam jej odpowiedzi: Wielu optymalnych chce sobie coś koniecznie codziennie przegryź. Dla poprawienia zdrowia wybierają orzechy, migdały, słonecznik, pestki dyni, len CODZIENNIE. Nasiona roślin oleistych są niejadalne codziennie na DO. Można się pokusić o jadanie 2 produktów bogatobiałkowych/dobę na DO. Dłużej w ten sposób jadając można utrzymać się przy zdrowiu niż stosując powyższy jadłospis. W powyższym jadłospisie zastosowano 4 rodzaje produktów bogatobiałkowych, z alergologicznego punktu widzenia (żółtka, pr. mleczne, pr. z wieprzowiny, orzechy). Zawsze pytam czy przedstawicieli grup bogatobiałkowych jada dana osoba COPDZIENNIE/CO DRUGI DZIEŃ. NIE INTERESUJĄ MNIE W JADŁOSPISIE OSOBY PRODUKTY BOGATOBIAŁKOWE JADANE CO 3 DOBY. Wg Helen Krause. Od 1989 sobie to sprawdzam. Działa. Wyjaśnienie jak to działa jest w moich wcześniejszych postach. WARTO STOSOWAĆ JEDEN RODZAJ PRODUKTU BOGATOBIAŁKOWEGO NA DOBĘ, GÓRA DWA. CZYLI JAK W DANYM DNIU ZJEMY ŻÓŁTKA I ORZECHY/MIGDAŁY TO KONTYNUOWAĆ MOŻEMY MAJONEZEM, SMALCEM, chałwą, bądz jajecznicą. W tak ułożony dzień nie ma już miejsca dla boczku, karczku, schabu, kiełbasy, masła, sera, śmietany. Chodzi o jakość białka w dobowym pożywieniu. a tutaj wiecej: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1984.5401989, ... to już szmat czasu, aby się porządnie czegoś nauczyć. Działa?
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|