Autor
|
Wtek: dieta matki karmiącej (Przeczytany 88520 razy)
|
kodar
Go
|
Ja mam większy problem, bo nie liczę, nie ważę i nic mi nie dolega! Czy to jest jeszcze dieta Kwaśniewskiego? i tez nie karmisz,a czy to nie twoja zona przygotowuje posilki?
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
A kiedy tu przylatują bociany? Bo ponoć przynoszą dzieci... Właśnie dokładnie o to chodziło drzewiej, co napisała "renia".
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
A kiedy tu przylatują bociany?
A co mają wspólnego bociany z rodzeniem ludzi? Chyba nie wierzysz w to,że bociany przynoszą dzieci na litość boską
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ktoś tutaj chyba jest z marca i chce usilnie wmówić wszystkim,że najlepszy miesiąc na rodzenie dzieci to marzec i że najlepsi są urodzeni w marcu Ale to ma się nijak do RZECZYWISTOŚCI
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A kiedy tu przylatują bociany? Bo ponoć przynoszą dzieci... Właśnie dokładnie o to chodziło drzewiej, co napisała "renia". .. musiałam googlować, żeby dowiedzieć się, co to słowo znaczy..
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Marzec to bardzo doby, naturalny miesiąc do rodzenia dzieci.
Pamiętam, że Krzysiu jest z pierwszej dekady marca..
|
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Pamiętam, że Krzysiu jest z pierwszej dekady marca.. No to już wiadomo dlaczego mężczyzna ,który nie rodzi dzieci wypowiada się w tej kwestii Byłam bardzo blisko Idąc tym tropem,to najlepiej rodzić dzieci w listopadzie,w grudniu,styczniu i kwietniu-jako kobieta jestem bardziej wiarygodna
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
.. musiałam googlować, żeby dowiedzieć się, co to słowo znaczy.. No jak to - drzewo - deska drewniana - w tym sęk Ty to szybko zaskakujesz.. ..a ja to prawie jak diesel.. i w tym sęk ..albo i cały tartak..
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
..albo i cały tartak.. a pies?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wracam do tematu. Jak karmiłam dzieci piersią (co prawda za krótko, ale karmiłam), to jadłam to, na co miałam ochotę (nie byłam na ŻO), z tym, ze pamiętałam o radach "mądrych bab", żeby nie pic napojów gazowanych, nie jeśc potraw zbyt pikantnych i unikać owoców pestkowych. I to były chyba wszystkie zalecenia.. no i oczywiście unikać alkoholu..
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
Go
|
No ten co wspominałaś
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Go
|
Ale to ma się nijak do RZECZYWISTOŚCI Dziś tak, bo kobiety (szczególnie młode) rodzą głównie przypadkowe "wpadki", a nie zaplanowane dzieci.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wydrukowałam ten artykuł dla synowej. Jeśli to nie jest DO, to ona weżnie to pod uwagę..
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Ale to ma się nijak do RZECZYWISTOŚCI Dziś tak, bo kobiety (szczególnie młode) rodzą głównie przypadkowe "wpadki", a nie zaplanowane dzieci. Wbrew pozorom ,starszym kobietom zdarzają się też "wpadki",a co najlepsze to najczęściej pozamałżeńskie
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Najlepsze są dzieci z listopada,grudnia,stycznia,kwietnia,i września-są to dzieci uzdolnione matematycznie
|
|
|
|
|
|
|
Iga
Go
|
Tomaszu,każdy miesiąc jest dobry,na rodzenie dzieci,jeśli dziecko będzie wzrastało w atmosferze miłości,szacunki etc. Cóż z tego,że narodzi się w marcu ,jesli może być bite,poniewierane itd? Czy wierzysz w magiczną moc miesiąca marca,że on uchroni dziecko przed skutkami bicia? Widzisz... na sprawę trzeba spojrzeć troszkę dalej niż czubek własnego nosa. Idąc takim tokiem rozumowania,to każdy może sobie powiedzieć,jaki jest najlepszy miesiąc na narodziny dziecka mierząc własną miarą,jednak to się ma nijak do rzeczywistości,ponieważ nie ważne w jakim miesiącu dziecko będzie urodzone,ważne aby było wychowywane tak,żeby było mądre i szczęśliwe.
|
|
|
|
|
|
|
|
|