Autor
|
Wtek: SCHUDNAC JAK (Przeczytany 66018 razy)
|
janko62
Go
|
Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta. Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!! Czy moglby nam ktos pomoc jakims wzorem przepisow na codzien. Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek
|
|
|
|
|
|
|
janko62
Go
|
Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta. Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!! Czy moglby nam ktos pomoc jakims wzorem przepisow na codzien. Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta. Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!! Czy moglby nam ktos pomoc jakims wzorem przepisow na codzien. Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek Podaj proporcje BTW spozywanych przez Twoja zone pokarmow Ilosciowo w gramach spozywane pokarmy dziennie / okolo/ Co je na sniadanie Ile jajek dziennie Jakie weglowodany spozywa
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek Tyje się ZAWSZE od nadmiaru. Powiedz co i ile je.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
..Tyje się ZAWSZE od.........
Syntezy triacylogliceroli u osob o uposledzonej zdolnosci do logicznego myslenia
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Pomocy jestem na DO juz m.w. od roku moja waga utrzymoje sie stabilnie ale mojej zony niestety caly czas wzrasta. Bardzo bym prosil o pomoc zona ma 165 cm waga 82, ona chce schudnac ale nie wie jak??? POMOCY!!!! Czy moglby nam ktos pomoc jakims wzorem przepisow na codzien. Bardzo prosze o szczere i wyprubowane konkretne przepisy. Z gory dziekuje. Janek Tyje sie przede wszystkim od nadmiaru wegla. Tyje sie tez od nadmiaru bialka, z wiadomych powodow, przerabiana sa na weglowodany ( w 56 %) a pozniej na tluszcze. Organizm moze tez przerabiac na tluszcze weglowodany gdy ma za malo bialka....... Ale z tego co piszesz w jednym z Twoich postow, widac, ze jesz za duzo i pastwiskowo. Pozatym masz spora nadwage i mozliwe, ze Twoj organizm nie wytwarza enzymu do spalania tkanki tluszczowej zwanym lipaza poproteinowa. To co zaleca JK, to nie jedzenie wegla przez caly dzien a ostatni posilek spozyc w formie weglowodanow. Ogranicz tluszce do 1,5 -2 gr na wage ciala. I........zacznij liczyc !!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Tyje sie przede wszystkim od nadmiaru wegla. Tyje sie tez od nadmiaru bialka, z wiadomych powodow, przerabiana sa na weglowodany ( w 56 %) a pozniej na tluszcze.
Dziwne.Myślałam,ze jest to bardziej skomplikowany proces.A tu wystarczy sobie pojeść wędlowodanów i przytyć. Ciekawe,że niektórzy mogą je jeść ile tylko dusza zapragnie,a nie tyją,nawet by chcieli przytyć,a nie mogą.I na odwrót,niektórzy ograniczają węglowodany,niedojadają,głodzą się i schudnąć nie mogą. No piękne,bardzo proste...
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tyje sie przede wszystkim od nadmiaru wegla. Tyje sie tez od nadmiaru bialka, z wiadomych powodow, przerabiana sa na weglowodany ( w 56 %) a pozniej na tluszcze.
Dziwne.Myślałam,ze jest to bardziej skomplikowany proces.A tu wystarczy sobie pojeść wędlowodanów i przytyć. Ciekawe,że niektórzy mogą je jeść ile tylko dusza zapragnie,a nie tyją,nawet by chcieli przytyć,a nie mogą.I na odwrót,niektórzy ograniczają węglowodany,niedojadają,głodzą się i schudnąć nie mogą. No piękne,bardzo proste... Rozmawiamy o zywieniu optymalnym, wiec jedzenie weglowodanow do woli to chyba nie to forum !!!!! A proces jest rzeczywisciee bardzo prosty, tylko nalezy go zrozumiec.!!!! Jezeli sie glodza to tez nie sa na ZO. A tak apropos, Edyto co ty jesz?!!!
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
Żywienie optymalne jest najskuteczniejszym i wbrew pozorom najłatwiejszym sposobem na odchudzanie. Jeśli ŻO "nie działa", to znaczy że je się za dużo węgli albo białka.
|
|
|
|
|
|
|
malgo35
Go
|
A o co chodzi w tej ankiecie? Jaki doping? Mam zacząć skandować?
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
A tak apropos, Edyto co ty jesz?!!! A co Adamie? Chciałbyś sobie pojeść ze mną? Ja już pisałam co jadam,możesz zerknać na moje posty
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Żywienie optymalne jest najskuteczniejszym i wbrew pozorom najłatwiejszym sposobem na odchudzanie. Jeśli ŻO "nie działa", to znaczy że je się za dużo węgli albo białka.
Teraz odwrotna sytuacja. Dlaczego niektórzy jedzą wszystko,mieszają co tylko popadnie i nie tyją? Kto wytłumaczy mi ten "fenomen" Napisane było,że po nadmiarze węgli i białka się tyje,to w/g tego powinni wszyscy, którzy tak mieszają być otyli.A nie są
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Zaznaczę jeszcze,że oczywiście zgodzę się z tym ,że ci co wtryniają chipsy,frytki,makarony,ziemniary,buły i się mało co ruszają są otyli.Potem to ruszac się już nie mogą,bo im waga nie pozwala. Ale istnieje pewien odsetek osób,którzy mają normalną wagę ,nie tyją.
|
|
|
|
|
|
|
wielki krzy
Go
|
[quote Ale istnieje pewien odsetek osób,którzy mają normalną wagę ,nie tyją. cód i nic więcej ?
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Teraz odwrotna sytuacja. Dlaczego niektórzy jedzą wszystko,mieszają co tylko popadnie i nie tyją? Kto wytłumaczy mi ten "fenomen" Napisane było,że po nadmiarze węgli i białka się tyje,to w/g tego powinni wszyscy, którzy tak mieszają być otyli.A nie są Moze zaczniemy od tego, ze DO czy ZO nie jest "dieta" na odchudzanie. Ludzie przechodza na ten sposob zywienia aby byc zdrowszym i madzrejszym !!!!! Chudniecie jest tylko dodatkowym plusem "diety". Nie wszystkie organizmy sa jednakowe, jeden chudnie a inny tyje myslac tylko o ciastku czy czekoladzie. Jestesmy rozni. Natomiast Ci, ktorzy mieszaja wszystko napewno nie sa zdrowi, w pelnym tego slowa znaczeniu. Czego dowodem jest stan obecny np w USA. To powinnas wiedziec, to jest meritum sprawy i powodem rozpoczynania diety czy zywienia optymalnego- chec bycia zdrowym badz tez chec wyleczenia sie z chorob.. A kto Ci moze ten fenomen wyjasnic? No coz, jezeli zaczniesz czytac od stronyn 66-68 w ksiazce JK "Zywienie optymalne", ktorych pare watkow przytoczylem wczesniej, a ktore Ty zanegowalas.....!!!!! to byc moze cos z tego czytania wyniesiesz.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nic nie rozumiecie,albo rozumiecie inaczej i chyba na to nie ma rady . Idę sobie trochę pojeść bobiku z lucerną
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nic nie rozumiecie,albo rozumiecie inaczej i chyba na to nie ma rady . Idę sobie trochę pojeść bobiku z lucerną Jets rada.....musisz zaczac sie wyrazac jasniej, nie ogolnikowo i nie na podstawie wiary a wiedzy !!!
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
... i nie na podstawie wiary a wiedzy !!!
Rozśmieszasz mnie ,ale to dobrze,bo ten się śmieje ,kto ma poczucie humoru
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Napisz co jaesz. Jadłospis z 3 dni. Zrobimy, ze schudniesz . ..Tyje się ZAWSZE od.........
Syntezy triacylogliceroli u osob o uposledzonej zdolnosci do logicznego myslenia Prawdziwe. Niestety.
|
|
|
|
|
|
|
friga
Go
|
Mam zapytanie, jako ze stosowanie DO przez moja mame ponownie po roku przerwy tym razem nie przynosi oczekiwanych rezultatow
Czy ktos z Was moze pomoc, przy proporcji 40bialka;140 tluszczu i 40 weglowodanow moja mama nie moze zejsc z wagi? Mama ma 165cm i wazy 78kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|