Autor
|
Wtek: ŻO w Szwecji (Przeczytany 177856 razy)
|
renia
|
Hit ze Szwecji? Nie wiem czy można gdzieś to zakwestionować? Chyba autorstwo Diety Optymalnej jest w jakimś rejestrze zastrzeżone, opatentowana? Nie mam pojęcia jak to jest...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Hit ze Szwecji? Nie wiem czy można gdzieś to zakwestionować? Chyba autorstwo Diety Optymalnej jest w jakimś rejestrze zastrzeżone, opatentowana? Nie mam pojęcia jak to jest... Przy takiej ilości białka w tej diecie to lepiej nie porównywać jej do DO/ZO...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ile w niej jest białka?
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
A ile w niej jest białka?
8 całych jajek do jednego posiłku... policz sobie
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Policzyłem, w przepisie na jajecznicę po katalońsku wychodzi B:68, T:114, W:27... blisko ale jednak daleko
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A skąd masz te przepisy? Kupiłeś tą książkę?
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Jest fragment do pobrania w PDF z tej strony co Jazzman podał.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Policzyłem, w przepisie na jajecznicę po katalońsku wychodzi B:68, T:114, W:27... blisko ale jednak daleko Najlepiej by było, jakbyś podał przepis na powyższe, bo się zastanawiam czy to aby nie jest danie dla dwóch osób.
|
|
|
|
|
|
|
anakin
Go
|
Jest fragment do pobrania w PDF z tej strony co Jazzman podał.
Ach, to stamtąd.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Policzyłem, w przepisie na jajecznicę po katalońsku wychodzi B:68, T:114, W:27... blisko ale jednak daleko Najlepiej by było, jakbyś podał przepis na powyższe, bo się zastanawiam czy to aby nie jest danie dla dwóch osób. na 100%, może nawet dla 4 osób bo całość waży 1,2 kg. Nie mniej nie zmienia to postaci rzeczy w sprawie proporcji BTW.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Myślę, że coś wiedzą tylko nie do końca. Z resztą, i tak mało ludzi by zrozumiało o co chodzi w proporcjach, dowody mamy już udowodnione w Polsce. Ale jako etap przejściowy do wiedzy to i tak dużo zrobili
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
No tak! Tak dużo zrobili, że tylko podziwiać...
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków... +1
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków... Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć jakby o tym ludziom powiedzieć to byśmy się przekonali, przypadkiem nie jest ze najbardziej znane DO/ŻO jest na Śląsku.
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Piszą, że podobno już 20% społeczeństwa udało im się przestawić. Uważam to za duży sukces W Polsce to nie przejdzie, u Nas zawsze znajdą się mundrzesi biorący przykład z ludzi o hamerykańskim brzmieniu nazwiska, bo polskie nie jest dobre dla polaków... Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć jakby o tym ludziom powiedzieć to byśmy się przekonali, przypadkiem nie jest ze najbardziej znane DO/ŻO jest na Śląsku. Akcent bym postawił na: "Przejdzie nie przejdzie to trudno powiedzieć..." Całe sedno sprawy o polakach, nikt, nigdy, nic w tym narodzie nie wie na 100%
|
|
|
|
|
|
|
Sandman80
Go
|
Nie jest wina reszty Polaków ze mamy takie osoby decyzyjne jakie mamy
|
|
|
|
|
|
|
RG
Go
|
Cały problem w tym, że nie potrafimy powiedzieć słowa "proszę o pomoc" a jeśli już to wymawiamy to zawsze do nie tych co powinniśmy. Na dodatek nie potrafimy docenić pomocy a co najważniejsze, to to, że nie jesteśmy społeczeństwem "obywatelskim" tylko jesteśmy małostkowi i myślimy tylko o sobie. Są przypadki, kiedy myślimy o innych ale tylko w formie zazdrości i to "nie zdrowej" z ludzkiego punktu widzenia. Gdybyśmy byli zdrowym narodem to już co najmniej od 30 lat DO i ŻO powinno obowiązywać w Polsce a nie ciągle oglądamy się na USA. No ale to nie ten wątek aby prawić o Polakach bo tu "szwedzki stół" ma pierwszeństwo
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Hit ze Szwecji? Nie wiem czy można gdzieś to zakwestionować? Chyba autorstwo Diety Optymalnej jest w jakimś rejestrze zastrzeżone, opatentowana? Nie mam pojęcia jak to jest... Nie ma potrzeby patentować, jest kilka haczyków zamotanych tak, aby krzywdy nikt sobie zrobił, a jednocześnie potencjalny "odkrywca" nie "odkrył" już dawno odkrytego. Do nas też należy pamiętać i przekazać potomnym komu tę wiedzę zawdzięczamy gdyby, odpukać, znowu nie wyszło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|