Autor
|
Wtek: ŻO w Szwecji (Przeczytany 177933 razy)
|
admin
Administrator
Hero Member
wiadomoci: 26718
|
Wiem, że napisałem za ostro i że nie powinienem tak pisać. Ale może się parę osób przebudzi po przeczytaniu.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Reasumując: każda dieta opiera się na jadłospisach składających się z "naturalnych produktów". Na tej podstawie można bez żadnych wątpliwości ustalić parametry diety i stwierdzić, czy ma ona parametry diety optymalnej. Np: po analizie jadłospisów Adkinsa wynika, że autor diety zalecał średnio około dwukrotnie niższą podaż tłuszczu niż w DO, więc dieta ta nie narusza prawa autorskiego Doktora. Na podstawie jadłospisów lansowanych "diet ketogenicznych" - które są ponoć "niczyje" - wynika, że większość z tych propozycji pokrywa się ze "złotą proporcją" Doktora Kwaśniewskiego. Nie oceniam tego postępowania, ale pomijanie w takiej sytuacji autora parametrów i udawanie, że to "dieta ketogeniczna" - najnowsze niczyje odkrycie dietetyczne, które nie ma nic wspólnego z Dietą Kwaśniewskiego jest... I tyle.
|
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, najważniejsze, aby "udowodnić", że "Doktor nic nie odkrył" - i tak to wryło się niektórym w łebki, jak hasło wyborcze partii politycznej. Ale prawda jest inna, niezależnie od tego, co gadają. Sorry, dość już mam dyskusji na ten temat...
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
U Doktora jest najlepiej opisane i synteza przeprowadzona.
|
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
wiadomoci: 2887
|
Informacje PumMed, które podajesz nie udowadniają diety keto; wtórna, zbierana pisanina...... Proszę podaj literaturę źródłową z lat 20 XXw. , która podaje wyraźnie zasady diety keto; chodzi głownie o proporcje BTW!!!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Napisz do kliniki Mayo, Małgosiu, jak masz takie życzenie i poproś o prace źródłowe Russella Wildera. Mnie wystarczy to, co na PubMed.
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
PumMed, IŻiŻ i inne instytuty są mało wiarygodne, a więc nie możemy polemizować skoro PumMed jest dla Ciebie wystarczający.....
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Skąd pomysł, że chcę z Tobą polemizować?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jasne, najważniejsze, aby "udowodnić", że "Doktor nic nie odkrył" - i tak to wryło się niektórym w łebki, jak hasło wyborcze partii politycznej. Ale prawda jest inna, niezależnie od tego, co gadają. Sorry, dość już mam dyskusji na ten temat... Będa drążyć bez końca i udowadniać naukowo że mają rację. Proste sprawdzone podane na tacy, jest za trudne do zrozumienia, dlatego dalsze komplikowanie jest konieczne... Cierpiacy naukowo teoretycy przewaznie nie stosują ŻO, nawet nie poczuli tego- tylko teoretycznie wychodzi im ze jest dobre, w praktyce nie potrafią tego przyjąć. Będą dalej szukać naukowego obejścia, czepiejając sie...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
PumMed, IŻiŻ i inne instytuty są mało wiarygodne, a więc nie możemy polemizować skoro PumMed jest dla Ciebie wystarczający.....
Szkoda pary, niektórzy tak mają, że ich racja jest ichsza. Keto ma tyle wspólnego z ŻO, jak i z atkinsem, albo dukanem. Dziwne tylko, że człowiek interesujący się tematem opowiada takie pierdoly
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A Ty Maniek, jak zwykle, bez pojęcia i zrozumienia. Chłopie, wstyd.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nawet mi się odechciało uczestniczyć w tej nowej Fundacji Ale serio tak? Mam nadzieje, ze nie. Jeszcze sie nie zaczelo i juz ma sie skonczyc??
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jasne, bo Doktor nic nie wymyślił, ani nic nie opatentował, a już w starożytności były "ketogeny", więc mi się nic nie należy... A skoro tak, to dziękuję Atkinsowi wolno, bo nie rozdał za darmo, tylko wyrywał każdziuśkiego dulara z gardeł, za to, że "też nic nie wymyślił" Co za sk8888888ski sposób myślenia! I to byłoby na tyle - bo nic mie tak nie wnerwia, jak s8888888888wo bezpodstawne w stosunku do mnie i mojej Rodziny. Zniesę i to, bo co mi tam.
|
|
|
|
|
|
|
admin
Administrator
Hero Member
|
Jakby się za to co wcześniej i teraz napisalem miał kto "obrazić" na mnie, to znaczy, że zalicza się do grona tych... Moze za szczerze, ale co tam...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mnie sie podobało.
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Ja to rozumiem. Dziś możliwości złodziejskie są ogromne. Szczęście jak ktoś zdążył wcześniej i zachowa tantiemy itd. Ile mnie usraelstwo z pociotkami morawieckiej włącznie, nakradły moich wymysłów to nawet nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wymysla jeden z drugim głupoty, bo z tych nudów bije na dekiel. Cierpiacy naukowcy...
|
|
|
|
|
|
|
Malgosia
Jr. Member
|
Jakby się za to co wcześniej i teraz napisalem miał kto "obrazić" na mnie, to znaczy, że zalicza się do grona tych... Moze za szczerze, ale co tam... "Grono tych" w Stowarzyszeniu Optymalnych było szczególnie mnogie, a jacy milusińscy.......
|
|
|
|
|
|
|
|
|