Autor
|
Wtek: ...nasz powszedni/bez mąki/ (Przeczytany 95664 razy)
|
zdrowa
Go
|
Adam no to po co psuć smak orzecha w mikrofali . ja mam też małe i włoskie , obrałam całą miske i mam zamiar zmielić na mąke. kiedyś placka z nich upiekłam , dodałam rodzynek i kakao - Nawet dobre -ale straszny gniot ,ze wstyd było kogo poczęstować Tylko z tym BTW-cos nie tak -u mnie w książce jest B-16-T-60 W-11-- moze to od gatunku zależy.
Orzechy włoskie mają -18 ogółem w tym 6,5 błonnika. Przyswajalnych mają W-11,5 i to liczymy tylko przyswajalne. http://www.dobradieta.pl/tabele.php?cmd=show_entry&lp=401
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
no widzisz.....a ja nie!!!!!
Tak Ci się wydaje. Nietolerancja jest czasem tak "schowana", że wydaje się, że jej nie mamy. Jeszcze przed książką dra JK WYDAWAŁO się, że łuszczyca, cukrzyca, rzs-y, SM-y sa niewyleczalne i od "NieWiadomoCzego" .
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tak Ci się wydaje. Nietolerancja jest czasem tak "schowana", że wydaje się, że jej nie mamy. Jeszcze przed książką dra JK WYDAWAŁO się, że łuszczyca, cukrzyca, rzs-y, SM-y sa niewyleczalne i od "NieWiadomoCzego" . Boje sie, a raczej obawiam sie, ze moj organizm po takim 7 dniowym nie-jedzeniu nabialu, zacznie traktowac ten jak "trucizne". Mam oragnizm, ktory sie bardzo szybko asymiluje. Np. nie jem chleba w ogole ani macznych ale udalo mi sie kupic ciemny chleb z 29 gr wegla. Wiec kupilem i pomyslalem, ze jak sobie zjem taka 60 gr "sznytke" z maselkiem i tlusta kielbska to nic mi sie nie stanie...w koncu dolicze to do dziennego wegla. Zjadlem. Pare minut pozniej mialem takie swedzenie nog i plecow, ze musialem wyjsc z niura, bo wygladalo jakbym mial wszy. Boje sie, ze z nabialem bedzie to samo.
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
To wlasnie mnie zastanawia, dopoki nie odstawi sie zupelnie mlecznych na jakis czas odnosi sie wrazenie, ze nie szkodza wcale, przeciez zapychalismy sie nimi od urodzenia i na okraglo ciagle jeszcze siana jest propaganda dla latwowiernych jakie to mleko i nabial sa zdrowe. Moze wlasnie zeby sprawdzic jak dziala na nas jakis pokarm odstawic go calkowicie, u mnie okzalao sie ze mleczne powoduja rzuty o bardzo silnym przebiegu. Gdybym nie odstawila ich kiedys na caly tydzien do dzis opychalabym sie bialymi serami Kilkanascie lat temu odstawilam na jakis czas mieso i tluszcze zwierzece, gdy do nich powrocilam nie bylo absolutnie zadnych sensacji. Ludzie nabijajacy sie z rotowania nie maja po prostu w ogole pojecia o czym mowia, lekarka odkryla bardzo wazna rzecz i nie ja jedna jestem Jej wdzieczna.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Tak Ci się wydaje. Nietolerancja jest czasem tak "schowana", że wydaje się, że jej nie mamy. Jeszcze przed książką dra JK WYDAWAŁO się, że łuszczyca, cukrzyca, rzs-y, SM-y sa niewyleczalne i od "NieWiadomoCzego" . Boje sie, a raczej obawiam sie, ze moj organizm po takim 7 dniowym nie-jedzeniu nabialu, zacznie traktowac ten jak "trucizne". Mam oragnizm, ktory sie bardzo szybko asymiluje. Np. nie jem chleba w ogole ani macznych ale udalo mi sie kupic ciemny chleb z 29 gr wegla. Wiec kupilem i pomyslalem, ze jak sobie zjem taka 60 gr "sznytke" z maselkiem i tlusta kielbska to nic mi sie nie stanie...w koncu dolicze to do dziennego wegla. Zjadlem. Pare minut pozniej mialem takie swedzenie nog i plecow, ze musialem wyjsc z niura, bo wygladalo jakbym mial wszy. Boje sie, ze z nabialem bedzie to samo. OK, czyli co, po prostu nie jesc nic z nabialu przez 6 dni, a 7-go mozna jesc, tak? I jak dlugo mam to stosowac...2 czy trzy tygodnie? Nie bedzie to dla mnie trudne, bo przez ostatnie 3 dni z nabialu zjadle tylko 30 gr masla. Ostatnio zyje tyllko slonina, jajkami, marchewka smazona, burakami przysmazonymi, jednym ziemniakiem i kawalkiem jakiegos "ochlapu".
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
powiedzialam : dziekuje
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
Adampio liczylabym od dnia w ktorym nie zjadles NIC mlecznego. w dniu w ktorym znowu po mleczne siegniesz bedzeisz mogl tez z latwoscia zauwazyc z dokladnoscia do godzin czy i co powoduje ich spozywanie dla Twojego organizmu, jak sie czujesz.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MONIKAW
Go
|
Na szczęście nie wszyscy tak myślą....
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Na szczęście nie wszyscy tak myślą....
Na szczescie wszystko zaczyna sie od myslenia Jak dobrze myslisz, to dlugo zyjesz i jestes ZDROWY !!!Inaczej to tak jak w "pewnych modelowych" przykladach z naszego forum. No "wiecie" ktorych "OJ-szczednych" mam na mysli!!!
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
a gdzie Twoja papuga Grizzly? Cos skrzeku nie slychac Duzo sobie nie pogadamy, widze, operujesz ogolnikami. Caly czas zachodze w glowe o co Ci chodzi z tym "dziekuje", nawet nie kupilam ksiazki Lekarki
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
... Zaciekawiles mnie Grizzly, wiesz cos czego ja nie wiem? Masz jakies podjerzenia, powiedz glosno:) No kurcze, czekam .. Monika to Ty wiesz najlepiej, ale skoro sama "deklarujesz"ze wystarczy "dziekuje" To moze tak "za dziekuje" zacznij robic co miesieczne oplaty: komorne, prad, jedzenie itp
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...a gdzie Twoja papuga Grizzly? Cos skrzeku nie slychac ... A kogo masz na mysli?
|
|
|
|
|
|
|
monikaf
Go
|
sa ludzie bezinteresowni ktorym dziekuje wystarczy ale do tego trzeba byc Czlowiekiem , tak, Czlowiekiem przez duze C. Do milego.
|
|
|
|
|
|
|
adam319
Go
|
Adam no to po co psuć smak orzecha w mikrofali . ja mam też małe i włoskie , obrałam całą miskę i mam zamiar zmielić na mąkę. kiedyś placka z nich upiekłam , dodałam rodzynek i kakao.
>Po co psuć smak orzecha w mikrofali, jak można zmielić je na mąkę, dodać rodzynki i kakao i upiec placek.Dla mnie brzmi humorystycznie. Akurat "palenie" orzeszków wewnątrz łupiny podkreśla ich aromat.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
sa ludzie bezinteresowni ktorym dziekuje wystarczy ale do tego trzeba byc Czlowiekiem , tak, Czlowiekiem przez duze C. Do milego. Monika to brzmi bardzo interesujaco, moze Twoj pomysl jest warty upowszechnienia, moze: "nie od razu, mila nie od razu" Proponuje rozpoczecie "rotacji w oplatach" na "pierwszy ogien" niech idzie splacania kredytu pobranego na dom czy mieszkanie. Zamiast splaty "wyslac email z podziekowaniem dla banku" a jak komornik (czlowiek przez duze C) na licytacji bedzie chcial sprzedac dom, to grzecznie "podziekowac"i to wystarczy, bowiem "som ludzie bezinteresowni ktorym dziekuje wystarczy"
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Adampio liczylabym od dnia w ktorym nie zjadles NIC mlecznego. w dniu w ktorym znowu po mleczne siegniesz bedzeisz mogl tez z latwoscia zauwazyc z dokladnoscia do godzin czy i co powoduje ich spozywanie dla Twojego organizmu, jak sie czujesz.
Czy po takiej, powiedzmy 7 dniowej przerwie z mlecznymi, nalezy wdrazac mleczne po kolei? Na przyklad rano jesc maslo, okolo 12 smietane i na wieczor moze cos z serem, po to aby sie przekonac co ewentualnie szkodz. Czy tez jest to zupelnie obojetne i "spedza" sie wine generalnie na mleczne?
|
|
|
|
|
|
|
Rudka
Go
|
>Po co psuć smak orzecha w mikrofali, jak można zmielić je na mąkę, dodać rodzynki i kakao i upiec placek.Dla mnie brzmi humorystycznie. Akurat "palenie" orzeszków wewnątrz łupiny podkreśla ich aromat. -narazie zmieliłam -mikrofali nie mam i nie planuje kupić zmieliłam orzechy i spróbuje coś skitrasić -ale juz widze te miliony kalorii.
|
|
|
|
|
|
|
|
|