grizzly
Go
|
Edyta zadala w temacie "HDL" dobre pytanie. Kim jest "dobry lekarz" ? Moim zdaniem kazdy z nas bedzie mial cos ciekawego do powiedzenia. Opinie kazdego pewnie beda kontrowersyjne, ale najwazniesze aby byly " szczere do bolu"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Doktor z Alpejskiej wioski jest dobrym lekarzem,bo jak skończy prace ,to nadal "żyje problemami" swoich pacjentów. Mysli o nich,rozmawia o nich .
Doktor Burski z Leśnej Góry też jest dobrym lekarzem,bo jest podobny do lekarza z Alpejskiej wioski.
|
|
|
|
|
|
|
sewero
Go
|
Dobry doktor to chyba ten ktory po pierwszym przyjsciu pacjenta potrafi mu pomoc i taki ktory traktuje pacjeta jako calosc. Nie ten jak dzisiejsi lekarze jeden od gardla drugi od kregoslupa trzeci od zebow itd. Obchodzi ich tylko ich zakres a reszta co im tam.
Ja niestety takiego na razie tutaj w NIemczech nie poznalam. Szkoda. No ale tak szczerze mowiac to na razie zadnego nie potrzebuje. Dzieki Bogu i Dr. Kwasniewskiemu
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Doktor Burski z Leśnej Góry też jest dobrym lekarzem,bo jest podobny do lekarza z Alpejskiej wioski...
Bo:1. PIĘKNY 2. BRODATY 3. MĄDRY 4. ODPOWIEDZIALNY 5. BOHATERSKI 6. NAJWAŻNIEJSZA JEST DLA NIEGO ETYKA 7. POWSZECHNIE LUBIANY 8. WIEDZIE NUDNE ŻYCIE NA ŁONIE RODZINY I to jest wlasnie " magia szczolbiznesu" Oderwana od "realu" wizja "likorza" serwowana przez " lajniaki z NFZ"
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Dobry lekarz sie dobrze zna na chemicznych lekach. Przepisuje ludziom drogie leki i zarabiają na tym apteki. Zwalcza szybko objawy chorob zamiast domyślać się ich przyczyny, bo by nie utrzymał rodziny. Daje antybiotyk na bolączkę, szybko usuwa oczyszczającą organizm gorączkę. Gorączka usunięta, wszyscy zadowoleni... a pozostają zatoksycznieni. Morał taki: myślę sam, o zdrowie dbam sam i dobrych lekarzy omijam.
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
"Dobry lekarz", to szczupła, zdrowa, długowieczna osoba. No u nas w kraju to kobiety lekarze żyją 13 lat krócej niż przeciętna kobieta (78,9l), a więc dla własnego zdrowia trzeba unikać rad grubych, znerwicowanych, szczególnie utytułowanych (prof.dr med.) pediatryczek - one statystycznie wymierają przed sześćdziesiątką
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
A tak na serio to dobrzy mogą być "mechanicy" - kręgarze i chirurdzy. Reszta medycyny to się na dzień dzisiejszy w powijakach znajduje.
Jak pisał Wallace Wattles: "Medycyna jako nauka o chorobach zwiększa ilośc chorób."
|
|
|
|
|
|
|
wojteks
Go
|
A tak na serio to ... ...w Ameryce średnia długość życia lekarza jest o 20 lat krótsza od średniej dla tego kraju!. Oni potrafią najlepiej w świecie, naukowo skracać sobie i innym życie.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Dobry lekarz musi posiadac umiejetnosc perfekcyjnego stosowania najlepszych, " dostepnych w danej chwili" metod leczenia. Zatem perfekcyjna znajomosc " aktualnej medycyny" musi byc zwiazana z " gwarancja najlepszych efektow" mozliwych do uzyskania dla danego pacjenta. Efektem tego zawsze musi byc " poprawa zdrowia" czyli " sprzedanie" pacjentowi dodatkowych lat zycia w zdrowiu i subiektywnym poczuciu szczescia. Dobry lekarz musi " uwiarygodnic sie" przed pacjentem aby " wynagrodzenie za leczenie" bylo " markerem skutecznosci lekarza"
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
A tak na serio to ... ...w Ameryce średnia długość życia lekarza jest o 20 lat krótsza od średniej dla tego kraju!. Oni potrafią najlepiej w świecie, naukowo skracać sobie i innym życie. W "hameryce" podobnie jak w innych krajach kiepskich "likorzy" jest rowniez duzo(wiekszosc?) Ale " stezenie % likorzy" w " lekarzach" jest moim(i nietylko) zdaniem jednym z najmniejszych na swiecie.
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Edyta zadala w temacie "HDL" dobre pytanie. Kim jest "dobry lekarz" ? Moim zdaniem kazdy z nas bedzie mial cos ciekawego do powiedzenia. Opinie kazdego pewnie beda kontrowersyjne, ale najwazniesze aby byly " szczere do bolu" Grizzly,a moze lepiej zapytac: Natura ludzka jest zwalanie wszystkich wlasnych niepowodzen na kogos innego. Moze jednak nadszedl czas,na porachunki z samym soba.??
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Likorz, czyli kto, jaki lekarz?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Likorz, czyli kto, jaki lekarz?
" likorz" to taki osobnik ktory ma "dyplom" i "prawo wykonywania zawodu" ale jego " rozpoznania" sa bledne, " metody leczenia" sa podyktowane przez " lajniaki z NFZ" " efekty leczenia" sa zazwyczaj " fatalne". Jak pisal Wojtek, osobnik taki jest czesto " spasiony jak swinia" lub juz podczas " badania - ogladaniem" mozna postawic rozpoznanie o trawiacych go chorobach z ktorymi sam sobie nie potrafi poradzic.
|
|
|
|
|
|
|
wielki krzy
Go
|
W mojej firmie na każdą naprawe udzielamy gwarancji okreslonej przepisami ,znaczy stosujesz sie do zaleceń ,ja za wszystko odpowiadam . Przydało by się coś takiego w opiece medycznej ale jakoś tego nie widze Za dużo niewiadomych i likarze sie na takie coś nie zgodzą
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...W mojej firmie na każdą naprawe udzielamy gwarancji okreslonej przepisami , znaczy stosujesz sie do zaleceń ,ja za wszystko odpowiadam . Przydało by się coś takiego w opiece medycznej ale jakoś tego nie widze ... Tak wlasnie powinno to wygladac, lekarz musi " gwarantowac" za " konkretne pieniadze" efekty swoich " poczynan". Ale w Polsce " ordynatorsko-profesorskiej mafii" wywodzacej sie z " lajniakow-donosicieli" do takich rozwiazan jeszcze bardzo daleka droga.
|
|
|
|
|
|
|
jurek46
Go
|
Grizli i znowu doskonały temat może mnie dzisiaj zaliczysz do swojej elity .ale tylko wtedy kiedy potrafisz odpowiedziec w ten sposób abym mógł zrozumiec dlaczego ja muszę umrzec jak tylko braknie mi sił do podczymywania swego wieka, choc z naukowego punktu widzenia nauka już dzisiaj udowodniła że płuca które były w jeszcze gorszym stanie jak moje,i były od iluś tam lat wspomagane maszyną a więc samodzielnie już nie żyły,zostały dzięki nauce GDZIEŚ W Arabii Saudyjskiej doprowadzone do pełni życia i odłączxono pacjęta od maszyny i dzisiaj żyje i oddycha samodzielnie pełną piersią,a dokonano tego za pomoca komórek macieżystych. Ja również chcę krzyczec i wierzyvc nauce i sam chciałbym dostac takie komórki ,ale niestety u nas i w całej Uni a takze jak dobrze już wiem w całej AMERYCE JEST TO NIEMOŻLIWE BO NIBY JEST TO NIEETYCZNE. Widocznie Etyczne musi byc to że ja jeszcze muszę miec wiele siły aby utrzymac te swoje wieko do czasu zanim i u nas będzie można to zrobic dla dobra ludzxi tym dotkniętych,proponowałbym otworzyc nowy temat poświęcony problemowi etyki stosowania badańi leczenia za pomocą komurek macieżystych,może to w czymś pomoże pisałem juz post do dr.Ewy nick Lekarka moze zaprosimy wszystkich stałych Forumowiczach DO dr Kwaśniewskiego Temat powinien byc na czasie jurek46.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
..Za dużo niewiadomych i likarze sie na takie coś nie zgodzą ... Zapewniam Ciebie, ze "Lekarze" za "odpowiednia zaplate"zgodza sie bez problemu, robia to zreszta juz od dawna. Co do " likorzy" to dalej bedzie sie rozwijala " komunistyczna przyjazn" z " lajniakami z NFZ" " Komuszym miernotom" taki uklad " bardzo pasi"
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
nie czepiajcie sie lekarzy,co oni winni,ze maja taka a nie inna wiedze, korzystac z ich uslug i tak bedziemy,no chyba,ze najpierw odwiedzimy lekarke w Katowicach
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
To jak lekarz będzie pracował zalezy od tego: - jak był wychowywany. -co dla niego jest ważne,czy człowiek jako istota żywa jest dla niego ważny. -czy potrafi się czymś zachwycić ,otaczającą przyrodą. -czy myśli,że już wszystko odkrył,czy może myśli,ze jest jeszcze mnóstwo rzeczy do odkrycia. -czy potrafi rozmawiać z pacjentem. -czy potrafi słuchać. itd. itp.....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Jeszcze chciałam dodac,że lekarze weterynarii "okazują więcej serca" dla ludzi ,niż lekarze ,którzy mają bezpośredni kontakt z człowiekiem jako pacjentem. Ja kiedyś byłam po poradę u weterynarza ze sobą ,jak mnie ugryzł kot i lekarz ten widać ,że wiecej miał oleju w głowie niż ten u którego byłam wczesniej nie-weterynarza . Mam takie dwa w sumie pozytywne doświadczenia z weterynarzami .
|
|
|
|
|
|
|
|