Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Komórki macierzyste (Przeczytany 31005 razy)
|
jurek46
Go
|
no i mi wcięło przy wygasnięciu sesjii-więc jeszcze raz Jurek to dla ciebie bo przeczytałam dlaczego tak się interesujesz komórkami mac. w twoim wątku o chorobie. Piszecie o Ewie Błaszczyk. Dzięki Sylwia moze ja się żle wyraziłem ja wiem, że to nie jest przeszczep,ja w swoim poście pisałem ,że ja nie nadaję się do przeszczepu,nawet gdyby było to możliwe, bo jeżeli wogóle jest taka możliwośc. To taką możliwośc wymiany płuca dostac może ktoś kto jest młody i u kogo mogły by się one ewentualnie przyjąc. Ja pisałem o tym przypadku obywatela Ameyki ,któremy w Emiratach Arabskich wychodowano czy jak to się tam nazywa,komórki macieżyste pobrane z kubków nosowych.(wechowych)I chodziło o to że w tym temacie odnośnie etyki jest milczenie ,a facet po ponad 20 letnim oddtchaniu za pomocą jakiejś maszyny niewiem czy to był respirator czy jakiś inny wynalazek.ale jego płuca napewno przez ten czas nie potrafiły oddychac samodzielnie ,i po trzech miesiącach od zastrzyku z komórek,został odłączony od maszyny a jego płuca podjęły normalną pracę. Dalszych losów nie znam ale jak tylko trafię napiszę.
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Jurek nie napisałam tego aby prostować jakies słowa, może źle się wyraziłam. Napisalam bo tak naprawdę to 1.bo chyba kuracja E błaszczyk to nie komórki macierzyste. 2. bo trochę jak czytam opis kuracji Błaszczyk to się zastanawaim -czy ja zwariowałam czy medycyna i czy dobrze rozumiem tłumaczenie,że jest to: W MOskwie robia zastrzyki z "fetal stem cell" .Co to jest?? To jest zastrzyk z ABORCJONOWANYCH ludzlich szczatkow !!!!! jeśli jest to źle napisane bo odbywa się to na takiej saej zasadzie jak oddawanie organów jak jeszcze człowieka utrzymują przy zyciu sztucznie to jeszcze mogę to zrozumieć ale jak jakoś inaczej to proszę o wytłumaczenie co to znaczy z Aborcji czyli usuwania płodu ?!
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Jurek nie napisałam tego aby prostować jakies słowa, może źle się wyraziłam. Napisalam bo tak naprawdę to 1.bo chyba kuracja E błaszczyk to nie komórki macierzyste. 2. bo trochę jak czytam opis kuracji Błaszczyk to się zastanawaim -czy ja zwariowałam czy medycyna i czy dobrze rozumiem tłumaczenie,że jest to: W MOskwie robia zastrzyki z "fetal stem cell" .Co to jest?? To jest zastrzyk z ABORCJONOWANYCH ludzlich szczatkow !!!!! jeśli jest to źle napisane bo odbywa się to na takiej saej zasadzie jak oddawanie organów jak jeszcze człowieka utrzymują przy zyciu sztucznie to jeszcze mogę to zrozumieć ale jak jakoś inaczej to proszę o wytłumaczenie co to znaczy z Aborcji czyli usuwania płodu ?! Chyba jednak dobrze Sylwio zrozumiałaś. Jednym ze źródeł komórek macierzystych są komórki zarodka ludzkiego. Widać lata komunizmu narobiły niezłego spustoszenia w etyce. To przecież także w Moskwie właśnie funkcjonuje legalnie "pomoc" bezpłodnym rodzicom w postaci "matek- surogatek".
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: 1 2 3 [4]
|
|
|