forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-04-26, 15:41:17

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
660423 wiadomoci w 4058 wtkach; wysane przez 27 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: startom
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Filety z kaczki z miętą
« poprzedni nastpny »
Strony: [1] Do dou Drukuj
Autor Wtek: Filety z kaczki z miętą  (Przeczytany 2787 razy)
Teresa Stachurska
Go


Email
Filety z kaczki z miętą
« : 2008-06-28, 23:26:46 »

2 duże filety z kaczki z białą, grubą skórą z jednego boku ułożyć na desce i przekroić każdy w środku (od strony mięsa) wzdłuż długości na dwóch trzecich. Szczelinę wypełnić należy świeżymi zwiniętymi liśćmi mięty i spiąć rozcięcie drewnianymi wykałaczkami nakłuwając filet z jednej i drugiej strony szczeliny, tak, by wykałaczka tkwiła w mięsie jak igła.

Następnie filety przyrumenić na ogrzanej patelni i smażyć na małym ogniu bez przykrycia, odwracając co 6 minut, co najmniej przez 35 minut dla każdego filetu. Posolić i popieprzyć do smaku.

Podawać z ziemniakami i kwaśną śmietaną (zamiast sosu) udekorowaną listkami mięty.
Zapisane
Strony: [1] Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.023 sekund z 17 zapytaniami.