Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Filety z kaczki z miętą (Przeczytany 2950 razy)
|
Teresa Stachurska
Go
|
2 duże filety z kaczki z białą, grubą skórą z jednego boku ułożyć na desce i przekroić każdy w środku (od strony mięsa) wzdłuż długości na dwóch trzecich. Szczelinę wypełnić należy świeżymi zwiniętymi liśćmi mięty i spiąć rozcięcie drewnianymi wykałaczkami nakłuwając filet z jednej i drugiej strony szczeliny, tak, by wykałaczka tkwiła w mięsie jak igła.
Następnie filety przyrumenić na ogrzanej patelni i smażyć na małym ogniu bez przykrycia, odwracając co 6 minut, co najmniej przez 35 minut dla każdego filetu. Posolić i popieprzyć do smaku.
Podawać z ziemniakami i kwaśną śmietaną (zamiast sosu) udekorowaną listkami mięty.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|
|