Moonka85
Go
|
Przyznam się Wam że biegałam dwa tyg. temu trochę po lesie żeby schudnąć. Musiałam przestać bo dostałam kontuzji jak tylko trochę dłużej pochodzę to rwie mnie w tyłku po prawej stronie,dzisiaj z tego powodu nie mogłam iść na wieczorny spacer,co ja mam zrobić?Lekarka zaleca mi zrobić sobie dzień bez białka na samych węglach i tłuszczach na emaila.Może napiszę co jem.Dziś zjadłam: śniadanie B T W placki ziemniaczane 250gjajek 27 25 200g ziemniaka 2 28 20gmajonezu 14 ------------------------------------------------------------------------------------------- 29 39 28 1 1,5 1 Obiad B T W 150g golonki 18 22,5 100gziemniaków1,3 14,9 200gkalafiora 2 5 -------------------------------------------------------------------------------------------- 21,3 22,5 19,9 1 1 0,8 Kolacja B T W 100g jajka 11,4 10,2 50g ziemniaków0,5 7 20g majonezu 14 -------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 24,2 7 1 2 0,2 I jeden mały grzeszek odsmażyłam sobie na patelni trochę sera żółtego i wrąbałam z majonezem i chwilę po tym zaczęło mnie mocniej rwać. A jadłam mleczne w piątek A może to jakaś choroba?
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Rezygnuję z tłustego jedzenia ja tego nie potrafię jestem słaba i dzis jak szłam po golonki to torba mi z rąk wyleciała cieszcie się ci którym to pomaga ale ja nie mogę stracić resztek swojego wyglądu tj włosów.No i przemyślałam sprawę i nie mam czasu na gotowanie bo w każdej chwili może zadzwonić szefowa i do pracy, będę miała tyłek 6 na 9 ale muszę się z tym pogodzić.Bywajcie.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Optymalna jest dawka W - 0,8g/kg/dobę. Na tej dawce człowiek się nie "wkurza" tak łatwo. Nie musisz jeść tak duzo T Moonka85 .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Rezygnuję z tłustego jedzenia ja tego nie potrafię jestem słaba i dzis jak szłam po golonki to torba mi z rąk wyleciała... ...No i przemyślałam sprawę i nie mam czasu na gotowanie ...
I co Wy na TO Oto nastepny " problem" : " patologicznie" ustanowione " priorytety" Nie dosyc, ze " za darmoche" to jeszcze " taka trudnosc": " jak szłam po golonki to torba mi z rąk wyleciała" To prawdziwy horror
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Moonka nie przejmuj się gadaniem Grizzly. Grizzly lubię Cię .
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Po częstym jedzeniu golonki dostałam do niej takiego wstrętu że dziś rano miałam odruchy wymiotne jajka to samo no i to osłabienie które mnie ostatnio dopadło...jadłam 30 g węgli było źle zwiększyłam do 44 też potem jeszcze więcej i też.(?)
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
A co masz ochotę zjeść Moonka85? Jedzenie tego do czego ma się wstręt przynosi zawsze mało korzystne rezultaty.
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Wiesz co Lekarko wydaje mi się ale chyba jadłam za duże porcje za dużo białka teraz jak się tak lepiej zastanowię to zjadłabym nawet i tą golonkę tyle że nie 150g ale 50g z rosołkiem,jajek też mniej,węglów 51.Na początku czułam się na takim jedzeniu dobrze ale potem organizm przystosował się do spalania tłuszczu no i stało się to co się stało.Jeśli to zadziała to będę bardzo szczęśliwa
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Jak zaczynałam DO byłam w stanie zjeść 450g boczku na śniadanie. Teraz po zjedzeniu 100g czuję, że te 100g to i tak dużo.
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Tak jest ja dziś wrąbałam własnie 100 g boczku i na więcej nie miałam ochoty. Natomiast nadal utrzymuje się ból w stawie biodrowym po dłuższym chodzeniu. prawy staw.Ale to dopiero pierwszy dzień z poprawkami więc poczekam na pewno czuję się lepiej niż wtedy kiedy pakowałam w siebie tyle białka. Gdyby nie to że kiedyś czytałam trochę książkę Kwaśniewskiego to dziś nie wiedzia- -łabym o tym zabiałczeniu Admin pozdrów tatę No i Lekarka też mi podpowiedziała wiele za co jej dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Dziś już wcale nie czuję kontuzji :)Zostały mi tylko cienie pod oczami-wiecie w czym może leżeć problem???Węglów 54 g na dobę,jeśli ktoś wie to niech napisze od czego mogą być na DO cienie pod oczami Czy to od okresu który właśnie mam? Ostatnio kolejne kg mniej jak się ważyłam.
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Na tej diecie którą prowadziłam zachorowałam na anginę nie przebiegła bardzo ostro co prawda jednej nocy się dusiłam i nie mogłam leżeć ale potem jakoś przeszło na parę dni odeszłam od diety bo stwierdziłam że to nie DO.Mnie na diecie bez mlecznych i zbóż brakowało bardzo sera żółtego i śmietany i teraz to sobie jem ile chcę i lepiej się czuję a zresztą niedawno usłyszałam że obecnie żółty ser jest mieszanką tłuszczów roślinnych i zwierzęcych i nie ma nic wspólnego z mlekiem.Jedyna moja nadzieja we własnym rozumku i książkach Kwaśniewskiego.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Schudłaś coś?
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Tak ważyłam się przed chwilą i ważę 88 kg po całym dniu a wcześniej tyle ważylam ale rano. Dla mnie schudnięcie nie jest najistotniejsze-chcę się odżywiać optymalnie wyregulować się tak żeby mi ta depresja ustąpiła ponieważ to przez depresję jestem gruba chcę wyeliminować przyczynę.
|
|
|
|
|
|
|
|
kangur
Go
|
tak żeby mi ta depresja ustąpiła ponieważ to przez depresję jestem gruba chcę wyeliminować przyczynę. Jak na moj kangurzy rozum, to i depresja i nadwaga maja jedna wspolna przyczyne. Odzywianie.
|
|
|
|
|
|
|
adampio
Go
|
Nie mnie tu oceniac, sa madrzejsze glowy....niemniej jednak nie slyszalem od Ciebie ani nie widzialem w Twoich jadlospisach podrobow, watrobek, moze troche ryby. Golonko jest super, ale tak kazdego dnia??? Nie dziwie Ci sie, ze sie przejadlas tym fantastycznym miechem.
Jezeli masz takie problemy z byciem "stabilnym" zaplanuj sobie ze np: w poniedzialek jesz watrobke we wtorek jesz karkowke we srode serca w czwartek jaja sadzone w piatek ryba sobota golonko niedziela Ponownie bezmiesna bezmiesna
to tylko przyklad, ktory w/g mnie zmusi Cie do systematycznosci no i co bardzo wazne roznorodnosci
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
Dziś już wcale nie czuję kontuzji :)Zostały mi tylko cienie pod oczami-wiecie w czym może leżeć problem???Węglów 54 g na dobę,jeśli ktoś wie to niech napisze od czego mogą być na DO cienie pod oczami Czy to od okresu który właśnie mam? Ostatnio kolejne kg mniej jak się ważyłam. cienie pod oczyma.......czy to nie objaw alergii,????
|
|
|
|
|
|
|
|
Moonka85
Go
|
Dobre z tym makijażem Edytka,na szczęście ja nie muszę malować oczu...
|
|
|
|
|
|
|
|