Autor
|
Wtek: Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej (Przeczytany 109960 razy)
|
toan
Go
|
"macku10", kochany!, napisz coś od siebie, napisz coś o sobie, napisz co wiesz, bo do tej pory potrafisz tylko z prędkością karabinu maszynowgo strzelać z makulaturowych kul "doniesień naukowych". Czy polska "nauka" potrafi tylko cytować prace licencjackie z "renomowanych" anglosaskich uniwersytetów?. Na więcej Was nie stać?. Bardzo to przykre, że nie potrafiliście przez czterdzieści lat skorzystać (zrozumić) z wiedzy JK, bardzo to przykre, że na każdym kroku JK był, jest i jeszcze jakiś czas będzie szkalowany, wyśmiewany, "niedoceniony"! i.t.p. - taka jest istota "głupoty", która ma naturę międzynarodową i równie skutecznie niszczyła np: w Austrii Lutz'a, któremu po opublikowaniu "Leben..." odebrano profesurę i nie chciano dopuścić do habilitacji. Lutz jest profesorem Filozofii, bo w/g austriackich "naukowców" - "nie jest godzien profesury z medycyny"... Prof. Lutz opowiadał mi to osobiście. Więcej nie piszę, bo żal słów, do czego zdolni są międzynarodowi "naukowi" zazdrośnicy, którzy niczego nie dokonali, a tylko potrafią "niszczyć" wybitnych i wypinać pierś po medale i tytuły!. PS przy takim przebiałczeniu, jeśli nie wstajesz z moczem w nocy (choroba wieńcowa), to często badaj sobie poziom wolnego azotu polipeptydowego i białka ostrej fazy, abyś miał czas na ratunek dla siebie i nie wylądował np: na dializie, czego Ci nie życzę!. I przestań już popisywać się jak papuga "cudzym słowem". Nim zaczniesz znów krytykować Kwaśniewskiego pokaż czego Ty dokonałeś dla Nauki!, bo "wrogiem" nie jest jakiś "Kwaśniewski", czy "Lutz", czy inny "circulator" ( http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=489 ) - wam wrogiem jest Wasza ignorancja!.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Witaminy w naturalnych produktach sa doskonale wchłanialne.
Jakie produkty masz na mysli pisząc " w naturalnych produktach"?
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Brakuje ci CZŁOWIEKA przy tych wszystkich swoich rozważaniach.
Macek . Na Twoją uwagę załuguje ten powyższy cytat
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Lucjanowi w filmie"M jak miłość "zabroniono jeśc tłuszczów i mięsa bo jest powaznie chory na serce . Jak myślicie zjawi tam sie lekarz optymalny czy Lucjan odejdzie ? a może podjadając cichaczem boczek sam sie wyleczy? Narazie dostał niestrawności z przejedzenia. W filmie będzie żył i jadł chudo. W rzeczywistości szybko 'kopnie w kalendarz'.
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Lucjanowi w filmie"M jak miłość "zabroniono jeśc tłuszczów i mięsa bo jest powaznie chory na serce . Jak myślicie zjawi tam sie lekarz optymalny czy Lucjan odejdzie ? a może podjadając cichaczem boczek sam sie wyleczy? Narazie dostał niestrawności z przejedzenia. Rudka Polecam ,zamiast M jak Miłość ,The Simpsons na canal+ codziennie o 20:10
|
|
|
|
|
|
|
maja87
Go
|
Nie wszyscy mają canal + ...
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
o,Maja ,a co u ciebie????????
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Macek10, Ty się nie przejmuj, że tu "taka ostra weryfikacja". Ja jestem na pierwszej linii zbieram dane, Ty to wszytko systematuzujesz od wielu ... obserwatorów.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
I tak masz "lekarko" przekichane w meandrach polskiej nauki, więc nie musisz się przypochlebiać "macek10" - no chyba, że planujesz doktorat?. Byłem na wielu spotkaniach w latach 1975-2005, gdzie jako przeciwwaga dla lek. med. Jana Kwaśniwskiego zapraszano "ekspertów" np: z IŻiŻ, a w dyskusji (głos doradczy dla różnych ministrów - przeważnie dyletantów dietetycznych) padał OSTATECZNY argument: "kto by słuchał jakiegoś lekarza z Ciechocinka!, skoro największe Uniwersytety i autorytety dietetyczne z tytułami zalecają - pięć razy warzywa i owoce. A piramida... Nam "fachowcom" nie wierzycie?". No i dietetyczny dyletant - przeważnie minister wolał słuchać takich "macków10", ku chwale Ojczyzny i świętego spokoju, a ludzie jak grubieli, tak grubieją... A Dr JK - jak był szczęśliwy, tak jest szczęśliwszy... A chyba o to ostatnie chodzi najbardziej - NIE? Sytuacja się zmienia - jest w dietetyce coraz więcej niezależnych ludzi Nauki, którzy nie chcą już "karmić" chorych frazesami "błonnika" i innymi niepotwierdzonymi praktyką dietetycznymi aksjomatami ... i zaczynają badać Dietę Optymalną lek. med. Jana Kwaśniewskiego! - potwierdzając jej zalety!. Im wypada podzękować! PS Nie wiem doprawdy, czemu niektórzy "udusiliby mnie gołymi rękoma" - gdyby mogli, a w drugich, których jest mniej, znajduję wiernych, wspierających zawsze przyjaciół .
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
PS Nie wiem doprawdy, czemu niektórzy "udusiliby mnie gołymi rękoma" - gdyby mogli, a w drugich, których jest mniej, znajduję wiernych, wspierających zawsze przyjaciół . Bo pewnie jesteś bardzo kontrowersyjnym człowiekiem.A tacy mają albo wrogów ,albo oddanych przyjaciół.Nie ma pośrednich ludzi obijętnych ludzi,albo występują rzadko.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
Nie, nie jestem "kontrowersyjnym człowiekiem". Jestem prywatną osobą...
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Tzn. , że prywatnie człowiek nie może być kontyrowersyjny?
Ludzie , czy to naukowcy cz też zwyczjni nie lubioą prawdy bo to wywraca ch poukładane poglądy. M
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Ludzie nie lubią nowych prawd, bo to wiąże się z nauką od podstaw, dlatego łatwiej im przypuścic atak na osobę, która rujnuje im poukładane teorie na życie.
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
Jeszcze odnośnie utytułanych expertów od piramidy coś takiego mi się przypomniało: "Biada tym co biorą autorytet za prawdę a nie prawdę za autorytet".
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
slawek
Go
|
Czy to oznacza ze nieoptymalna jest pozbawiona tych wad ??
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
No cóż,może i źle trafiłam z tą "kontrowersyjnością"... Nie mniej jednak są osoby,tak jak piszesz (Toan),które mają wrogów,albo oddanych przyjaciół (mało),ale są to pradziwi przyjaciele,sprawdzeni w "ekstremalnych" warunkach. I jak już wspomniałam rzadko tacy ludzie budzą w ludziach obojętność. Czyli,abo uchodzą ,za mądrych i sympatycznych,albo uchodzą za "głupich" i niesympatycznych
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
Czy to oznacza ze nieoptymalna jest pozbawiona tych wad ?? Nie. To wcale nie oznacza ,że nieoptymalna jest pozbawiona wad Do uprawy warzyw, czy owoców są również stosowane przeróżne sztuczne nawozy,jakies opryski przed robakami czy opryski przeciw szybkiemu gniciu ,co powszechnie wiadomo,ale nie wiadomo jakie hehe.
|
|
|
|
|
|
|
toan
Go
|
W 1968 roku lek. med. Jan Kwaśniewski ostatecznie opracował założenia Diety Optymalnej. Od trzydziestu dziewięciu lat leczy skutecznie swoją metodą chętne osoby!. W przyszłym roku upłynie więc 40 lat od czasu, gdy wiele osób nie musiało mieć obcinanych "naukowo" nóg z powodu Buergera, czy miażdżycy!. Od czterdziestu lat wiele osób nie musiało zachorować na GPP, SM... ... i inne choroby w tym cywilizacyjne! Od samego początku JK dzielił się z każdym chętnym swoją metodą, przez co spotkało Go wiele złego. Od "demokracji", gdy nagle "tow. Limit na papier" przestał obowiązywać i JK mógł wrwszcie wydawać swoje książki i szerzej rozpropagować swoje odkrycia! - przełamując "zmowę milczenia". Przez te czterdzieści lat KAŻDY MINISTER ZDROWIA (i inne decyzyjne osoby w tym kraju) były informowane o możliwościach. Co dla Was zrobili - NIC!. Co zrobili dla JK? - nie dość, że nic, to jeszcze na każdym kroku i z determinacją wyciągali(ją) sobie takich "macków" na własne usprawiedliwienie... Siedemdziesiąt lat - to dobry wiek, aby wreszcie zacząć cieszyć się własnym Życiem!. Oby jak najdłużej Kochany Tato!
|
|
|
|
|
|
|
elmo
Go
|
W przyszłym roku upłynie więc 40 lat od czasu, gdy wiele osób nie musiało mieć obcinanych "naukowo" nóg z powodu Buergera, czy miażdżycy!. Od czterdziestu lat wiele osób nie musiało zachorować na GPP, SM... ... i inne choroby w tym cywilizacyjne!
I za to się ceni dr. J.Kwaśniewskiego! I każdego lekarza,który stara się leczyć i wyleczyć nieoperacyjnie! Co jest trudniejsze? Przeprowadzić operację usuniecia jakiegoś narządu i "mieć spokój" ? .Czy znaleźć przyczynę chorób i leczyć je przyczynowo bądź zapobiegać?
|
|
|
|
|
|
|
|
|