forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-30, 11:02:24

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
1. Żywienie Optymalne należy rozpocząć od razu w pełnym zakresie, bez żadnego okresu przejściowego.
669859 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej  (Przeczytany 110591 razy)
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #20 : 2007-10-21, 12:46:11 »

To znaczy że karmiono szczury tylko tłuszczami nasyconymi

Sławku!
Skoro nie ma mowy o "mieszaniu paliw" - to znaczy, że "badani" byli karmieni wyłącznie "tł. nasyconymi", a białka i węglowodanów nie było w diecie!. I nawet pewnie wody do picia bidulkom nie podawano!. Ale na samym tłuszczu  Shocked też się długo nie pociągnie.

PS
w doświadczeniu naukowym należy prócz BTW bilansować również wodę pitną (płyny), czego większość "naukowców" nie czyni, bo nie "wiedzą", że podaż wody (płynu) w diecie również ma wpływ na metabolizm!, a więc i na uzyskiwane wyniki.
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #21 : 2007-10-21, 13:05:38 »

macku10
przyjmij do wiadomości (jeśli tego nie wiesz), że każdy makroskładnik pokarmowy, a więc białko (głównie ala) i węglowodany przez pirogronian, a tłuszcz bezpośrenio po betaoksydacji, może być (i jest) zamieniony w miarę potrzeby na acetylo-CoA!
Wynikiem tej "zamiany" jest aktywna grupa acetylowa wchodząca w cykl cytrynowy, a jego efektem cząsteczki NADH i FADH2 kluczowe związki w fosforylacji oksydacyjnej - czyli produkcji ENERGII (głównie ATP) w organizmie... Confused
Dlatego B i W mają około 4kcal/g energii, choć czysty węgiel rzucony na tlen 8, tłuszcz około 9, a "dwa protony" rzucone na tlen w łańcuchu oddechowym, aż około 34!!! Shocked
PS
A a-CoA najłatwiej (najefektywniej) wychodzi z tłuszczu, dlatego większość węglowodanów pokarmowych jest zamieniana na tłuszcz..., ale to "wyższa szkoła jazdy", którą wkrótce dość prosto postaram się objaśnić, w innym temacie Very Happy.
Zapisane
slawek
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #22 : 2007-10-21, 14:12:03 »


Sławku!
Skoro nie ma mowy o "mieszaniu paliw" - to znaczy, że "badani" byli karmieni wyłącznie "tł. nasyconymi", a białka i węglowodanów nie było w diecie!. I nawet pewnie wody do picia bidulkom nie podawano!. Ale na samym tłuszczu  Shocked też się długo nie pociągnie.


I w ten oto prosty sposób można nałókowo udowdnić szkodliwość dowolnie wybranego składnika pokarmowego Wink
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #23 : 2007-10-21, 14:44:21 »

Coś zacytuję bo aż się prosi! Stryer PWN W-wa 1999 s. 560
"Cykl Krebsa jest wspólnym szlakiem końcowego utleniania cząstek materiału energrtycznego. Większość z nich dostaje się do cyklu za pośrednictwem a-CoA. Oksydacyjna dekarbkosylacja pirogronianu prowadząca do a-CoA jest pomostem łączacym glikolizę z cyklem Krebsa"-koniec cytatu - tylko tyle widzą "naukowcy".
A MOŻE TEŻ proszę "naukowców" - spalanie kwasów tłuszczowych prowadzące do a-CoA jest pomostem łączącym betaoksydację z cyklem Krebsa?
Nie jest?  Shocked , a to nie mamy o czym dalej rozmawiać proszę "naukowców" Laughing
W/g "naukowców" tylko a-CoA z cukru, a nie TŁUSZCZU, czy białka jest godzien uwagi, a tłuszcz "szkodzi" zgodnie z "naukowymi" poglądami Laughing Laughing Laughing

PROSTOTA METABOLIZMU?:
ile jeść białka? - tyle, aby stanowiło jedynie budulec,
ile jeść tłuszczu? - tyle, aby nie brakowało energii organizmowi,
ile jeść węglowodanów? - tyle, aby odebrać wszystkie grupy acetylowe z betaoksydacji.
Proste prawda?. Najlepiej statystycznie realizowane jest to przez proporcję wyrażoną w gramach między GSO jak: BTW - 1:2,5-3,5: 0,5 - czyli przez propozycje JK  Very Happy
Zapisane
mosik
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #24 : 2007-10-21, 15:01:24 »



I w ten oto prosty sposób można nałókowo udowdnić szkodliwość dowolnie wybranego składnika pokarmowego Wink

Na szczęście są fakty(mechanizmy) udowodnione.
Przyklad: komórki organizmu ludzkiego hodujemy sobie sami,
jak warzywa w uprawach hydroponicznych w Holandii.

I jeśli sobie to uświadomimy to teraz dopiero dyskutujmy o:
tłuszczach, glukozie, aminokwasach, cholesterolu i "mieszaniu paliw"

Zapisane
Rajano
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #25 : 2007-10-21, 15:04:56 »

To chyba Ty czegos nie pojmujesz badania taki prowadzi sie podając tylko i wyłaacznie dane zrodło energii, nie ma  tam zadnych procentow i mieszania paliw, badania nad tłuszczami - podajemy tłuszcze, badania nad białkiem - podajemy białko itp + oczywiscie wszelkie mikroelementy i wit, robiono badania nad wpływem kw tł nasyconych i jednonienasyconych to wtedy podawano tylko nasycone i tylko jednonienasycone wiec gdzie tu masz mieszanie sie paliw? Naprawde taki ciemny jestes czy takiego udajesz ale sorry ja swoje a Ty swoje juz prościej nie potrafie wytłumaczyć.

Czyli oprócz tłuszczów nic nie podawano? samym tłuszczem karmiono? równiez można zrobić inaczej "karmić wodą" szczury, jeżeli szczury na skutek wycięczenia organizmu zachoruja na nowotwór, prosty wniosek NADMIAR WODY W DIECIE POWODUJE RAKA Very Happy

nie bierzesz jednego pod uwagę, tego ze sole kwasow zołciowych wchłaniaja się  zwrotnie calkowicie nie zostaja wydalane.
I tutaj również zależy od mieszania paliw, dawniej o tym pisałem podaje link do tego: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1571.msg25424#msg25424
I zapamietaj jednio cholesterol zjadany jest nieszkodliwy, i nie ma nic wspólnego z tym co się który się odkłada
Tutaj niestety znowu najczęściej dietetycy mieszaja ludziom w głowach strasząc ich tym.

diety srodziemnomorskiej tez nie da sie opatentować ani na niej zarobić a jakos ją polecają. O czy Ty mowisz jaką skuteczność nie robiono zadnych badan klinicznych nad ta dietą w leczeniu nowotworów wiec skad można wiedziec czy jest skuteczna, moze i jest ale nie ma na to dowodow wiec nie mozna stwierdzic ze jest skuteczna.

Oczywiście że śródziemnomorska jest "zalecana" szczególnie przez "dietetyków", którzy sami nie potrafią sensownie wytłumaczyć dlaczego np. stosować ją w nowotworach. I równiez ja mogę zadać pytanie dlaczego nikt nie mówi o wadach diety śródziemnomorskiej?
Bo co to jest dieta śródziemnomorska? Jest to tak szeroko rozumiane pojęcie, że chyba nawet ci co ją zalecają nie potrafią dokładnie tego zdefiniować i określić. Również Ty nie potrafiłeś odpowiedzieć na pytanie  co byś zalecił w chorobie nowotworowej i dlaczego.  Very Happy
A wiesz skąd się wzięła "dieta śródziemnomorska"? autorem teorii i pierwszym który opisał dietę śródziemnomorską był Ancel Keys, architekt hipotezy lipidowej, który opublikował "Studium Siedmiu Krajów", w którym zakładał związek pomiędzy wysokim spozyciem tłuszczów nasyconych w siedmiu krajach. Mógł to zrobić dzięki ręcznemu doborowi krajów, gdzie zarówno choroby serca i spożycie tłuszczów nasyconych były wysokie, a zignorowaniu krajów, z tym samym typem, ale gdzie zachorowalność, na choroby serca była niska. ALE NIKT ABSOLUTNIE NIE ZWRÓCIŁ UWAGI NA RÓWNOCZESNE WYSOKIE SPOŻYWANIE WEGLOWODANÓW. Dalej nie będę tego opisywał. Nastepnie wzieło sie sławne powiedzenie "pięc razy dziennie warzywa i owoce to minumum".
Pozdrawiam

Zapisane
mosik
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #26 : 2007-10-21, 15:15:27 »

Najlepiej realizowane jest to przez proporcję między GSO jak BTW - 1:2,5-3,5: 0,5 - czyli przez propozycje JK  Very Happy

Czy można dodać słowo -statystycznie-?
Dla ścisłości Smile

Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #27 : 2007-10-21, 15:25:58 »

Oczywiście "statystycznie" i przy założeniu, że czasem "bywają wyjątki" - tak z jeden na 1000.
Zapisane
mosik
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #28 : 2007-10-21, 15:47:29 »


Czyli oprócz tłuszczów nic nie podawano? samym tłuszczem karmiono?


No właśnie jeśli komórki zawieszone są w osoczu o stałym składzie(widełki) czyli w zupie którą pożerają
i jednocześnie do niej sr..ą to jednak nie może jakiekolwiek "podawanie" być miarodajne.

Natomiast dzięki badaniu (znakowanymi izotopami) składników pokarmowych wiemy
czy nie wiemy jak krąży cholesterol pokarmowy i własny. Prawda czy fałsz?

Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #29 : 2007-10-21, 16:12:06 »

wiemy jak krąży cholesterol pokarmowy i własny. Prawda czy fałsz?

Przy takiej "zabawie" kluczem jest znakowanie węgla, który występuje w każdym GSO.
Aby wiedzieć skąd się bierze endogenny cholesterol w śródbłonku tętnic (miażdżyca) wystarczy oznaczyć węgiel w octanie  Wink Na tej podstawie udowodniono, że blaszka miażdżycowa pochodzi wyłącznie z węglowodanów pokarmowych!.

PS
U wegetarian poziom cholesterolu egzogenego we frakcji lipidowej osocza wynosi ZERO wyrażony w dodolnej jednostce (zwyczajowo np: mg/dl?), co nie chroni przed ciężką miażdżycą na "ubogim pastwisku" (dieta wysokowęglowodanowa, niskobiałkowa"). Ale też zbilansowany wegetarianizm (dieta wysokowęglowodanowa, średnio lub wysokobiałkowa na białku roślinnym) działa antymiażdżycowo i stąd "doniesienia naukowe", że wegetarianizm leczy miażdżycę lub jest "dobry" w profilaktyce miażdżycy. Bo wszystko to nic więcej, jak proporcja między GSO. Jaka proporcja - takie efekty.
 
Ciekawostka:
w badaniach nad osobami stosującymi zalecenia JK wyszło, że osoby te mają najniższy poziom fakcji białka fazy ostrej!, w stosunku do przeciętnej diety w Polsce. Very Happy
A więc, można gadać o wadach diety optymalnej, ale poprawnie stosowana Dieta Optymalna uchwytnych wad raczej nie ma!.
Zapisane
mosik
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #30 : 2007-10-21, 16:41:59 »


Przy takiej "zabawie" kluczem jest znakowanie węgla, który występuje w każdym GSO.
Aby wiedzieć skąd się bierze endogenny cholesterol w śródbłonku tętnic (miażdżyca) wystarczy oznaczyć węgiel w octanie  Wink Na tej podstawie udowodniono, że blaszka miażdżycowa pochodzi wyłącznie z węglowodanów pokarmowych!.


Bardzo proszę o podanie linka do odpowiednich streszczeń czy całych publikowanych badań na ten temat w bazach z netu.
Muszę to koniecznie przeczytać.

W każdym razie nie można być w tym temacie gołosłownym, pisząc tak jednoznacznie.
Te badania faktycznie mogą odegrać kluczową role w wyrabianiu sobie opinii na temat
metabolizmu cholesterolu i miażdżycy.
 
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #31 : 2007-10-21, 17:36:19 »

Weź sobie proszę "mosik" do ręki książkę "Jak nie chorować?" - tam jest wszystko na ten temat. Począwszy od zmiany Zeta-potencjału ściany tętnicy (pierwszy uchwytny objaw miażdżycy) po skuteczne leczenie tego schorzenia. Książkę możesz zamówić sobie tu: http://www.wgp.com.pl/ jeśli jej jeszcze nie masz. Very Happy
W tekście znajdziesz piśmiennictwo, które Cię interesuje. Poszperaj też na www.dr-kwasniewski.pl bo spore fragmenty (w tym to, o co pytasz) jest zamieszczone w którymś dziale!. Wystarczy tylko trochę dobrej woli i własnego wysiłku!. Powodzenia.
Zapisane
Rajano
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #32 : 2007-10-21, 18:03:28 »

 Very Happy
http://www.mlodziez.optymalni.one.pl/?strona=artykuly&action=pokaz_artykul&nr=27
http://www.mlodziez.optymalni.one.pl/?strona=artykuly&action=pokaz_artykul&nr=157
Należy wziąć bata i przepędzić "ekspertów" z Instytutu Żywienia którzy za pieniądze (nasze podatników), udają że coś robią. Niech sobie założą prywatny Instytut i tam sobie mogą "ściemniać". Po dzień dzisiejszy osoby chore nie wiedzą jak się odzywiać w poszczególnych chorobach, bo Instytut tego im nie powiedział, a to to zaleca absolutnie się nie sprawdza.
Pozdrawiam
Zapisane
mosik
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #33 : 2007-10-21, 18:16:15 »

Poszperaj też na www.dr-kwasniewski.pl bo spore fragmenty (w tym to, o co pytasz) jest zamieszczone w którymś dziale!. Wystarczy tylko trochę dobrej woli i własnego wysiłku!. Powodzenia.

Szperam już sporo czasu, jednocześnie czytam biochemie aby rozumieć gdzie szperać
i właśnie tego rodzaju badania dla mnie będą najbardziej wiarygodne.

Na pewno ktoś z forum czytał książkę a w 100%  Rajano, bo tak stanowczo się wypowiada:
 
"I zapamietaj jednio cholesterol zjadany jest nieszkodliwy, i nie ma nic wspólnego z tym co się który się odkłada
Tutaj niestety znowu najczęściej dietetycy mieszaja ludziom w głowach strasząc ich tym."

Tak więc podaj Rajano linki, albo zacytuj co pisze Dr. J.K.,  nie można być  takim gołosłownym
skoro wypowiada się tak autorytatywnie na kluczowe zagadnienie.
Może ktoś inny czytał książkę lub podane w niej prace?
Zapisane
Rajano
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #34 : 2007-10-21, 19:13:06 »

"I zapamietaj jednio cholesterol zjadany jest nieszkodliwy, i nie ma nic wspólnego z tym co się który się odkłada
Tutaj niestety znowu najczęściej dietetycy mieszaja ludziom w głowach strasząc ich tym."
Tak więc podaj Rajano linki, albo zacytuj co pisze Dr. J.K.,  nie można być  takim gołosłownym

Zgadzam się nie można być gołosłownym:  Very Happy
http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=1571.msg25424#msg25424
http://www.mlodziez.optymalni.one.pl/?strona=artykuly&action=pokaz_artykul&nr=66
http://www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/Poziom_Cholesterolu/poziom_cholesterolu.html
Na stronie http://www.dr-kwasniewski.pl/ jest sporo plików podpowiem dźwiekowych w których jest to fajnie omówione, są tam nawet badania przeprowadzone nad ŻO.
Dla ciekawości jeszcze to:
http://zywienie.host.sk/articles.php?id=33
http://zywienie.host.sk/articles.php?id=13
http://zywienie.host.sk/articles.php?id=5 
Pozdrawiam
Zapisane
Ewa
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #35 : 2007-10-21, 21:05:35 »

Cytuj z: mosik
Tak więc podaj Rajano linki, albo zacytuj co pisze Dr. J.K.,  nie można być  takim gołosłownym
O rany! Jakis ty, mosik, wygodny  Shocked   Wink A może leniwy?
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #36 : 2007-10-22, 09:06:39 »

I żeby nie było żadnych złudzeń:
90% energii organizm uzyskuje z utlenienia jednostki acetylowej, (a głównie z - CH3), która to jednostka acetylowa w spoczynku i umiarkowanym ruchu uzyskiwana jest z betaoksydacji, czyli spalania TŁUSZCZU!, a nie z pirogronianu-czyli cukru!.

STECHIOMETRIA (uproszczona)
2CH3 + 4O2--> 2CO2 + 3H2O + rodnik tlenowy + 16 elektronów
lub
CH3 + O2 + rodnik tlenowy --> CO2 + H2O + proton (rodnik wodorowy) + 8 elektronów.

ektrony są przenoszone na NAD i FAD a następnie (dla uproszczenia) na tlen i tu podobno następuje wytwarzanie ATP, ale czy tak jest w istocie?.  Confused

PS
Czy ktoś pytał skąd się biorą "rakotwórcze", wolne rodniki w organizmie?  Laughing
Wolne elektrony (nie rzucone na swoje miejsce) też można traktować jako rodniki  Confused
Przy "rozstrojeniu" tego mechanizmu, który zachodzi w matriks mitochądrialnym bogatym w białka ochronne("łapacze" wolnych rodników) nadmiar rodników nie jest wychwytywany, gdy brakuje energii na odbudowę "łapaczy"... Aktywny tlen tworzyć zaczyna np: ozon i ...! Tzw. antyoksydanty z pokarmu, to kolejna "bajeczka naukowa" dla grzcznych naiwnych, co wolą marchwekę od masła i dziwią tylko się, że "tak naukowo się żywią, a tacy chorzy"!  Sad
A więc drogi "macku10" - wiele nauki przed Tobą! Laughing
A jako ciekawostkę Wam podam, że w intensywnym wysiłku człowiek zużywa około 0,5kg ATP na minutę!, i dlatego w stresie wysiłkowym musi się wspomagać zakwaszeniem z glukozy, bo "homeostatyczny" a-CoA z betaoksydacji jest zbyt wolno wytwarzany?  Sad (raczej mi wyglada jednak na brak O2 na fosforylację oksydacyjną i utlenianie wodoru i węgla z betaoksydacji?) i gdy zaczyna brakować tego tlenu - mięśnie fermentują zamieniając pirogronian nie w a-CoA, a w mleczan, bo w ten sposób uzyskuje się trochę energii i oszczędza dużo tlenu dla wytworzenia energii dla narądów uprzywilejowanych (mózg, serce). Przypomnę, że ATP jest niezbędne tylko do rozkurczu mioblastów (czy miofibryli - obojętne) i dlatego wyłącznie z braku energii łapią kurcze niektórych sportowców!.
Zapisane
macek10
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #37 : 2007-10-22, 13:17:50 »

tylko się, że "tak naukowo się żywią, a tacy chorzy"! 
A więc drogi "macku10" - wiele nauki przed Tobą!


przede mna napewno ale za to przed Tobą widze ze jeszcze wiecej skoro nawet nie znasz działania antyoksydantów. Sory ale na temat działania antyoksydantów są tysiące badań naukowych potwierdzajacych ich działanie przeciwutleniające, wystawiasz sie na osmieszenie twierdzac ze ich dzialanie to bajki Laughing. o samym korzystnym dzialaniu wit C na nowotwór jest 230 artykułuł z ktorych 125 odsyła do badan klinicznych, a czy Twoj urojony pogląd na bajki o przeciwutleniaczach maja jakies podstawy naukowe czy to tylko Twoje "logiczne myslenie"? Zeby nie byc gołosłownym przedstawie kilka wyników badań bo na wiecej w tej chwili nie mam czasu.

Czosnek - 15 antyoksydantów - 2 gr badanych - grupa jedzaca czosnek 50%-66% mniejsza czestotliwosc atakow serca, 10% mniejsze stezenie cholesterolu we krwi.- Dr Borgia Indie.

Marchewka - 2gr - jedna grupa dostaje dodatkowa marchewkę do racji pokarmowej - 22% mniejsze zagrozenie atakiem serca,40 - 70% udarami. - Harvard

Dr Bock Uniwersytet Kalifornijski- analizował 170 prac badawczych z 17 krajów - wszedzie obserwowano mniejszą zachorowalność na nowotwory o okolo 50% u ludzi spozywajacych wieksza ilosc warzyw i owoców

Czosnek - Bastyr College, Seattle- trzy zabki czosnku dziennie - obniza cholesterol o 7% podnosi HDL o 23 %

Bombaj Indie - 3 zabki czosnku dziennie - cholesterol o 15% mniej, czynniki krzepniecia obnizone.

Zapisane
macek10
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #38 : 2007-10-22, 13:22:11 »

Herbata - Akademia Medyczna w Tohoku 6000 japonek- badanie dzialania antyoksydantow na szczelnosc naczyn i ryzyko udarow -2 grupy badanych jedna dostaje 5 filizanek herbaty - efekt pijacy herbatę maja o 50% szczelniejsze naczynia tym samym ryzyko udarow zmniejsza sie o 50%.

Cytrusy - Amerykanski Instytut Onkologiczny - badanie silnego przeciwutleniacza glutationu - efekt 20 - 40% amniejszona zachorowalność na raka.

Karoten - Harvard - zwierzeta karmione dodatkowo beta karotenem miały 7 krotnie mniejszy wzrost guzow nowotworowych.

Czosnek - nowotwory - Harvard - wykazano ze ajoen dziala silnie toksycznie na komorki nowotworowe porownywalnie z niektorymi lekami przeciwnowotworowymi.

Wyniki badań Health Professional Folow-up Study odnosnie suplementacji beta karotenem - 2 grupy - jedna dostaje dodatkowo 50 mg beta karotenu co drugi dzień - badanie trwało 5 lat po tym okresie stwierdzono u osob przyjmujacych beta karoten o 54% rzadsze wystepowanie nowych przypadkow sercowo naczyniowych w tym choroby wieńcowej.

Wyniki badan przedstawilem w duzym skrocie bo nie mam czasu na ich rozwijanie liczy sie fakt, dodatkowo wcisnalem kilka badan odnosnie nowotworow bo ktos wspomnial ze nie wiem jaka diete przepisac na nowotwor. Mam w reku ponad 200 stron udowodnionego dzialania przeciwutleniającego antyoksydantów, troche to nierealne zebym wszystko mogl przelac na moj post.Moze Ty przedstawisz jakies badania potwierdzajace teorie bajek odnosnie antyoksydantow Cool Licze ze te kilka badan jednak potwierdza fakt skutecznosci antyoksydantów Cool Co do cholesterolu to jeszcze napisze co nieco jak bede mial wiecej czasu.
Zapisane
toan
Go


Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #39 : 2007-10-22, 13:44:44 »

Wolę się ośmieszyć wśród tysięcy, bo cieszy mnie niezmiernie, gdy choć kilkoro zrozumie, co piszę. Nawet dla jednego - watro!. Nie będzie się czuł tak przeraźliwie samotnie  Very Happy
Zapisane
Strony: 1 [2] 3 4 5 6 7 ... 13 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 18 zapytaniami.