forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-25, 09:53:59

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
7. Nie trzeba liczyć spożytych kalorii, natomiast należy liczyć kalorie przy kupowaniu żywności.
669747 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Żywienie Optymalne
| | |-+  Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej  (Przeczytany 110356 razy)
lekarka
Go

Email
Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej
« Odpowiedz #200 : 2007-11-13, 09:36:36 »

"JAK DASZ OSOBIE Z WIEŃCÓWKĄ PZ TO ... OD LARYNGOLOGA SIE NIE ODPĘDZI. NABĘDZIE PRZEWLEKŁE DOLEGLIWOŚCI SLUZÓWKOWE

a to ciekawe jakos nigdy nie slyszalem zeby ktos sie nabawil przewleklej dolegliwosci sluzowkowej z tego powodu, ale spytam sie kilku prof. bo moze oni cos takiego widzieli".

A SĄ LARYNGOLOGAMI???
NAWET MOJ PROFESOR Z LARYNGOLOGII TEGO NIE WIE  Very Happy .
TEGO ZE GLUTEN WYWOŁUJE PRZEWLEKŁE ZAPALENIE ŚLUZÓWKI GADŁA  Very Happy Very Happy Very Happy .
WIESZ 13 LAT PRACOWAŁAM W KLINICE LAR. I ... NIE ZAGNIESZ W MOJEJ DZIEDZINIE  Very Happy  Very Happy  Very Happy.
A POTRAFIĄ CI TWOI PROFESORZY ZLIKWIDOWAĆ STAŁE CZOPY ROPNE CZY NASKORKOWO-BAKTERYJE W MIGDAŁACH - DIETĄ - w 3 dni?
JA POTRAFIĘ  Very Happy .

OSTEOPOROZA TO CHOROBA WYLECZALNA. NO CHYBA, ŻE TY TWIERDZISZ INACZEJ
to bardzo ciekawe w takim razie musi zachodzic jakies zmutowanie genow bo genetycznie uwarunkowana po 30 r.z jest stopniowa utrata masy kostnej Laughing Laughing Laughing

Powiedz to firmom produkujacym Alfacalcidol, Calcitonin, Calcium, Osteonil, Osteomax i anaboliki (też są podawane w osteoporozie). Powiedz to lekarzom, którzy przepisuja te leki w osteoporozie  Very Happy .
Osteoporoza jest do conięcia się.
lekarka
Go

Email
« Odpowiedz #201 : 2007-11-13, 21:38:24 »

Nie wiedział w 2000r. Czasy się zmieniają. Nie można za kogoś ręczyć.
Spytaj się Profesorów Laryngologii czy potrafią wyleczyć dietą przewlekły KAŻDY zespół suchej śluzówki objawiajacy się chrząkaniem (u dorosłych) trwajacy np. 10 lat i ściekanie po tylnej ścianie gardła - dietą.
Oczywiście w stosunkowo szybkim czasie. I bez leków  Very Happy. To takie moje wynalazki  Smile .
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #202 : 2007-11-13, 22:14:25 »

"JAK DASZ OSOBIE Z WIEŃCÓWKĄ PZ TO ... OD LARYNGOLOGA SIE NIE ODPĘDZI. NABĘDZIE PRZEWLEKŁE DOLEGLIWOŚCI SLUZÓWKOWE

a to ciekawe jakos nigdy nie slyszalem zeby ktos sie nabawil przewleklej dolegliwosci sluzowkowej z tego powodu, ale spytam sie kilku prof. bo moze oni cos takiego widzieli".

A SĄ LARYNGOLOGAMI???
TEGO ZE GLUTEN WYWOŁUJE PRZEWLEKŁE ZAPALENIE ŚLUZÓWKI GADŁA  Very Happy Very Happy Very Happy .
WIESZ 13 LAT PRACOWAŁAM W KLINICE LAR. I ... NIE ZAGNIESZ W MOJEJ DZIEDZINIE  Very Happy  Very Happy  Very Happy.
A POTRAFIĄ CI TWOI PROFESORZY ZLIKWIDOWAĆ STAŁE CZOPY ROPNE CZY NASKORKOWO-BAKTERYJE W MIGDAŁACH - DIETĄ - w 3 dni?
JA POTRAFIĘ  Very Happy .

No i to tak potrafi wyleczyć,że lekarz 1 kontaktu uznaje,że laboratorium musiało się pomylić. patrz moja mama. To są fajne dowcipy chorych a miały być jakieś fajne o ile dobrze pamiętam bakteryjki ale drugi wymaz wyszedł ok. Ha,ha. Właśnie dieta pomogła. Proste jedzenie ale co nie napiszę bo już i tak inni jak pisałaś lekarko nie wierzyli.  Very Happy
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #203 : 2007-11-15, 00:03:48 »

Nie wiedział w 2000r. Czasy się zmieniają. Nie można za kogoś ręczyć.
Spytaj się Profesorów Laryngologii czy potrafią wyleczyć dietą przewlekły KAŻDY zespół suchej śluzówki objawiajacy się chrząkaniem (u dorosłych) trwajacy np. 10 lat i ściekanie po tylnej ścianie gardła - dietą.

to,ze nie potrafia,to jestem zywym przykladem,
mnostwo lat na antybiotykach,mnostwo lat roznego rodzaju plukanek ,mnostwo lat czopow ropnych ,ogolne oslabienia i powtarzajace sie zapalenie oskrzeli,
az wreszcie od momentu rozpoczecia diety tlustej,zadne czopy,zadne antybiotyki,ani plukanki niepotrzebne,no i co stal sie cud,czy  co???????????
Rajano
Go

Email
« Odpowiedz #204 : 2007-11-15, 10:37:38 »

maciek10 napisał:
IZZ ciagle robi badania laboratoryjne zywnosci, zawartosc roznych substancji w produktach ciagle ustala nowe normy na bazie tych badań, aktualizuje tabele odzywcze, organizuje sympozja naukowe i konferencje nie tylko polskich naukowcow scisle wspolpracuje z WHO, wyleczyło mnostwo osob w ciagu jednej konferencji poznalem okolo 100 osob wyleczonych prze IZZ i dzieki niemu zainteresowali sie zdrowa zywnoscia, wiec zanim zaczniesz krytykowac to zainteresuj sie prawda a nie propagandą

Oczywiście że Instytut Żywienia robi ciągle "badania, sympozja, konferencje", z pewnościa zrobili już kilkakrotnie więcej tych konferencji, niz było ich potrzeba, oczywiście robili to za pieniądze podatników, i jaki efekt ich działalności i tych konferencji???
Skoro Ty poznałeś 100 osób wyleczonych, dlaczego osoby które chorują na SM, RZS, czy osteporozę, cały czas nie moga się wyleczyć żywieniem z tych chorób?, skoro zalecenia Instytutu żywienia są tak skuteczne, dlaczego lekarze mówią chorym że są to choroby nieuleczalne i do końca życia muszą przyjmować lekarstwa?
Również osoby odżywiające się optymalnie, same zainteresowały się problemem odżywiania, i to nie na skutek propagandy (jak to określasz), ale na skutek efektów jakie ich spotkały (odstawienie leków, poprawa zdrowia).

maciek10 napisał:
ekonomista z ciebie jak Adam Smith normalnie, dlugotrwale głodowki to armagedon dla organizmu i mimo iz kobiety ledwo moga wstac z łozka na nich to maja o wiele wieksza popularnosc niz ksiazki o diecie optymalnej, nie zawsze to co skuteczne dobrze sie sprzedaje ale to co atrakcyjne lub nowe.

Widzisz, sam głupotę napisałeś poprzednio, z której nie wiesz jak wyjść, więc trzeci raz powtarzam: w jaki inny sposób JK miał przekazać informacje o ŻO?

maciek10 napisał:
wlasnie wiekszosc z was lacznie z Toba uwaza ze dieta wysokoweglowodanowa to ciastka i cukierki  i na tej podstawie ja krytykujecie.

właśnie że nie koniecznie ciastka i cukierki, ale też pieczywo każdy rodzaj, naturalne soczki owocowe, miód, zboża, (owoce zalecane minimum 5 razy dziennie).
Wielu dietetyków ludzi przestrzega przed słodyczami ze względu na cukier i słusznie maja rację. Ale często robią to "z deszczu pod rynnę" bo mówią "zamiast cukierków można jeść 5 razy owoce", a w owocach tez jest sporo cukrów, ale o tym już nie mówią.

maciek10napisał:
padaczki nigdy nie leczylem ale C typ I, II jak najbardzie i zaskocze cię ze wiele razy wyleczylem typ II, a setki razy widzialem wyleczone   a C I doskonale unormowalem, a oczywiscie sam widziales mnostwo wyleczonych z typu I? uwazasz ze typ I mozna dieta optymalna wyleczyć zwlaszcza tymi cialami ketonowymi ktore szybko wprowadza taka osobe w spiaczke cukrzycową ? Pomijając to ze cukrzyca I jest niewyleczalna ale to co ty pewnie bys ja wyleczył   

Bo padaczki nie wyleczysz dieta wysokowęglowodanową, i z pewnościa profesorowie z Instytutu też nigdy nie leczyli padaczki, a dieta optymalną (która wg. ciebie na wady) idzie wyleczyć padaczkę http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=124
Cukrzyce wyleczyłeś wysokowęglowodanówką?  Very Happy To Ty powtarzasz propagandę "cukrzyca I jest niewyleczalna" a wyleczenie z cukrzycy typu I nie polega na wprowadzeniu w śpiączke cukrzykową. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=113

Pozdrawiam
macek10
Go

Email
« Odpowiedz #205 : 2007-11-15, 11:28:18 »

a dieta optymalną (która wg. ciebie na wady) idzie wyleczyć padaczkę

mam wrazenie ze wałkujesz swoje teorie nie czytajac moich postów, jakis czas temu napisałem ze dieta ketogenna jest powszechnie stosowana w leczeniu padaczki i stosuje ja wiele klinik, a ze dieta optymalna jest dieta ketogenna wykazuje dzialanie korzystne w leczeniu padaczki lecz wcale nie dr Kwasniewski wpadł pierwszy na ten pomysl bo padaczke leczyli dieta ketogenna jak jeszcze dr Kwasniewskiego nie było na swiecie bo w latach 20-tych. To ze dieta optymalna ma wady nie znaczy ze nie moze wykazywac dzialania leczniczego w jakims schorzeniu, dieta niskobialkowa ok 20-40 g/dobe jest dieta lecznicza co nie znaczy ze jest bez wad bo ma ogromna wade wlasnie zbyt mala podaz bialka i nikt nie będący w stanie zdrowia nie wymagającym tej diety nie bedzie jej stosowal ale jest grono chorych dla ktorych taka dieta jest niezbędna musi ja stosować, to ze stosuje sie jakąs diete w schorzeniu nie oznacza ze jest bez wad i kazdy moze ją stosować. 

To Ty powtarzasz propagandę "cukrzyca I jest niewyleczalna" a wyleczenie z cukrzycy typu I nie polega na wprowadzeniu w śpiączke cukrzykową.

za wyleczenie uznaje sie pozbycie zrodla choroby, dieta optymalna nie sprawia ze komorki beta trzustki znow zaczynaja dzialac wiec nie moze wyleczyc cukrzycy a jedynie ja unormować pomijając to ze ketoza w cukrzycy typ I jest niebezpieczna to jesli ktos chce isc na krawedzi to jego wybor.
Krystyna*Opty*
Go

Email
« Odpowiedz #206 : 2007-11-15, 12:53:53 »

macek10:
Jak zwykle pojecia nie masz i gadasz co Ci propaganda optymalna nagada. IZZ ciagle robi badania laboratoryjne zywnosci, zawartosc roznych substancji w produktach ciagle ustala nowe normy na bazie tych badań, aktualizuje tabele odzywcze ktore nawet przydatne sa dr Kwasniewskiemu bo gdyby nie IZZ to by nawet nie wiedzial ile ma i jakich kw tluszczowych i witamin byle jaka polska margaryna, organizuje sympozja naukowe i konferencje nie tylko polskich naukowcow scisle wspolpracuje z WHO, wyleczyło mnostwo osob w ciagu jednej konferencji poznalem okolo 100 osob wyleczonych prze IZZ i dzieki niemu zainteresowali sie zdrowa zywnoscia, wiec zanim zaczniesz krytykowac to zainteresuj sie prawda a nie propagandą

IŻŻ łaski nie robi! Pracuje za NASZE pieniądze! A żeby było śmieszniej - to za efekty ich pracy musimy jeszcze sporo zapłacić, np. kupując tablice "Wartość odżywcza prod. spoż...", nie wspomnę o innych "odkryciach" w ich wydaniu. Coś tak podstawowego jak zawartość tych tablic powinni udostępnić BEZPŁATNIE! np.  na swojej stronie www.

Dlaczego w Polsce nie mamy możliwości poznania takich informacji jak są np. tu:
http://www.nutritiondata.com/   Question

ale IŻŻ jest tak pazerne, że nawet na diecie optymalnej dr Kwaśniewskiego zarabiają wydając książkę ze swoją opinią nt. diety J.K
http://ocena-zasadnosci-do.gu.ma/ - tak więc czerpią zyski i z budżetu państwa i m.in. z wydawania swoich opinii w formacie książek! Coś tu jest nie tak...  Mad
Rajano
Go

Email
« Odpowiedz #207 : 2007-11-15, 12:59:30 »

maciek10 napisał:
To ze dieta optymalna ma wady nie znaczy ze nie moze wykazywac dzialania leczniczego w jakims schorzeniu, dieta niskobialkowa ok 20-40 g/dobe jest dieta lecznicza co nie znaczy ze jest bez wad bo ma ogromna wade wlasnie zbyt mala podaz bialka i nikt nie będący w stanie zdrowia nie wymagającym tej diety nie bedzie jej stosowal ale jest grono chorych dla ktorych taka dieta jest niezbędna musi ja stosować, to ze stosuje sie jakąs diete w schorzeniu nie oznacza ze jest bez wad i kazdy moze ją stosować. 

Osoba chora żeby być zdrowa musi wpierw pokonać chorobę, jeśli np. choruje na nowotwór to musi ograniczyć do absolutnego minimum weglowodany i białko. To zależy od człowieka i jego choroby ilość białka i weglowodanów. Przeczytaj na tym forum jak Wojciech stosuje dietę w walce z białaczką, którą już chyba pokonał. 
Natomiast osoba zdrowa nie musi zjadać 20 - 40 g białka na dobę, czywiście jeżli komuś taka dawka wystarcza to ok, ale zasadniczo w diecie optymalnej zjada się 1 gram białka na 1 kilogram wagi należnej, z tym że też wiele zależy od trybu życia, ustala to indywidualnie organizm.

maciek10 napisał:
pomijając to ze ketoza w cukrzycy typ I jest niebezpieczna to jesli ktos chce isc na krawedzi to jego wybor.

I to jest właśnie to "klapki na oczach i patrzenie w jedna stronę"
Śpiączka cukrzycowa (hiperglikemiczna), jest wynikiem kwasicy i wysokiego poziomu ciał ketonowych we krwi. Czyli to o czym Ty piszesz.
Śpiączka hipoglikemiczna to następstwo znacznego spadku stężenia glukozy we krwi, np. po przedawkowaniu insuliny. A tego nie widzisz bo tu są "te klapki"
W typie I wszystko zależy od możliwości trzustki, im prędzej właściwa dieta tym większe szanse nawet na całkowite odstawienie insuliny, i oczywiście jak w każdej chorobie trzeba wiedzieć, jakie są zagrożenia i jak tego unikać.
Dobrze napisałeś kiedy ktoś idzie po "tej krawędzi"? a no kiedy?
Jaka alternatywa dla chorego inna? to co Ty proponujesz to "standardowa dieta dla cukrzuków" i podawanie insuliny do końca życia. Insulina czterokrotnie nasila produkcję cholesterolu we wszystkich komórkach jądrzastych. Podawanie dodatkowej insuliny musi powodować miażdżycę. Ktos fajnie napisał dawniej "miażdżyca jest córką cukrzycy" ALE NIE ZAWSZE MUSI TAK BYĆ.
Właśnie "straszenie kwasicą i wysokim poziomem ciał ketonowych" powoduje to że chory "leczy" się standardowo i następnie są powikłania najczęściej związane z uszkodzeniem naczyń krwionośnych, miażdżycą, chorobą wieńcową, uszkodzeniem siatkówki oka i  chorobami nerek, a dalej utrata wzroku czy amputacja kończyn dolnych.
Nie trzeba wskazywać kiedy idzie się "po tej krawędzi"
Pozdrawiam
Krystyna*Opty*
Go

Email
« Odpowiedz #208 : 2007-11-15, 13:09:29 »

macek10:
za wyleczenie uznaje sie pozbycie zrodla choroby, dieta optymalna nie sprawia ze komorki beta trzustki znow zaczynaja dzialac wiec nie moze wyleczyc cukrzycy a jedynie ja unormować pomijając to ze ketoza w cukrzycy typ I jest niebezpieczna to jesli ktos chce isc na krawedzi to jego wybor.

Nie klej durnia. Łapiesz się definicji jak tonący brzytwy...
Szczytem perfidii jest zalecanie cukrzykom takiej diety, na której cukier we krwi MUSI rosnąć i wymuszać stosowanie insuliny!
I to właśnie WY, znawcy biochemii i żywienia człowieka - dokładnie macie tego świadomość...  Mad
Takie postępowanie jest NIEMORALNE wobec cukrzyków! panie znafffco...
Krystyna*Opty*
Go

Email
« Odpowiedz #209 : 2007-11-15, 13:34:13 »

napisałam:
ale IŻŻ jest tak pazerne, że nawet na diecie optymalnej dr Kwaśniewskiego zarabiają wydając książkę ze swoją opinią nt. diety J.K
http://ocena-zasadnosci-do.gu.ma/ - tak więc czerpią zyski i z budżetu państwa i m.in. z wydawania swoich opinii w formacie książek! Coś tu jest nie tak... 

I powiedz mi:

1. Jak można wydawać opinię na temat diety optymalnej dr Kwaśniewskiego nie wykonując uprzednio dokładnych badań skutków jej stosowania u ludzi?
2. A jeśli ją badano, to dlaczego zrobiono to bez współudziału autora tej diety ? Bo nie mają obowiązku? A może się boją wyników i własnej kompromitacji?
3. Dlaczego  na stronie IŻŻ artykuł o diecie optymalnej jest tak żeniująco nieprofesjonalny Question
http://www.izz.waw.pl/wwzz/opinie-13.html    Mad
powiedziałabym - zmanipulowany i obliczony na wywołanie strachów u niedoinformowanych potencjalnych klientów IŻŻ...  Mad
sylwiazłodzi
Go

Email
« Odpowiedz #210 : 2007-11-15, 21:26:10 »

Krystyna Opty w przyszłym roku będziesz swiętować 10 lat na DO. Obym ja tyle wiedziała co ty za 10 lat i dobrze się czuła mimo,że jestem tak w połowie w DO. Smile
chris
Go

Email
« Odpowiedz #211 : 2007-11-16, 03:56:38 »

macek10:

Nie klej durnia. Łapiesz się definicji jak tonący brzytwy...
Szczytem perfidii jest zalecanie cukrzykom takiej diety, na której cukier we krwi MUSI rosnąć i wymuszać stosowanie insuliny!
I to właśnie WY, znawcy biochemii i żywienia człowieka - dokładnie macie tego świadomość...  Mad
Takie postępowanie jest NIEMORALNE wobec cukrzyków! panie znafffco...

Masz racje Krysiu ale to tylko jedna strona medalu,dam Ci przyklad z mojego ogrodka.
Moj Ojciec jest cukrzykiem,ma przyklad na mnie(takie same choroby w mniej wiecej tych samych latach zycia)a takze moja zona (SM,obecnie brak objawow na DO)wie
dokladnie czym sie odzywiamy,co to jest DO itd,pomimo tego rabie sobie insuline az milo.
Zadne argumenty i przyklady nie pomagaja,grochem o sciane,jescze troche a bede musial uzyc chyba przymusu.
Nie potrawie sobie wytlumaczyc takiego postepowania.
pozd
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #212 : 2007-11-16, 14:02:22 »

Zadne argumenty i przyklady nie pomagaja,grochem o sciane,jescze troche a bede musial uzyc chyba przymusu.
Nie potrawie sobie wytlumaczyc takiego postepowania
chris...
mysle,ze nic na sile nie osiagniesz jezeli chodzi o twojego tate,on po prostu nie ma takiej potrzeby,by zyc w zdrowiu,pewnie trzeba byloby  pokazac mu zycie z innej strony,gdy czlowiek nie jest uzalezniony od jedzenia i brania  lekarstw,ma czas na korzystanie i rozkoszowanie sie zyciem,moze z zycia czerpac i dawac innym,
 jest zbyt mocno  zajety wlasna osoba,wlasnym cierpieniem,
jezeli nie wzmocni wlasnej psychiki byc moze nigdy nie dojrzy  do zycia bez cierpien i upokorzen, Confused
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #213 : 2007-11-16, 14:23:21 »

....Zadne argumenty i przyklady nie pomagaja,
grochem o sciane,jescze troche a bede musial uzyc chyba przymusu.
Nie potrawie sobie wytlumaczyc takiego postepowania......

Chris to o czym piszesz to powszechne zjawisko,
odnosi sie to do "KAZDEGO" aspektu naszego zycia.

Po prostu nie uczono nas w rodzinie i szkole
umiejetnosci rozroznienia tego co "LEPSZE" a dodatkowo
mozliwosci wyboru zwiekszaja sie w szalonym tepie. Very Happy

Praktycznie w kazdej dziedzinie aby dokonac wlasciwego wyboru
MUSISZ "zainwestowac" czas-(na nauke jak jestes biedny)
 albo pieniadze-(na doradcow jak masz kase).
Shocked Very Happy

Bez tego to, mozesz sobie sam(bez optymalizacji decyzji)
walnac "optymalna kupe do klozetu"   Shocked Shocked Cool

kodar
Go

Email
« Odpowiedz #214 : 2007-11-16, 14:39:42 »

Po prostu nie uczono nas w rodzinie i szkole
umiejetnosci rozroznienia tego co "LEPSZE" a dodatkowo
mozliwosci wyboru zwiekszaja sie w szalonym tepie.

Grizzly....
z tym nauczaniem,to hyba jest inaczej,tutaj ani rodzina ani szkola nie jest winna,to niewiedza,ze moze byc inaczej,niewiedza,ze czlowiek nawet ten maluczki wlasne zycie i zadowolenie i spelnienie  ma we wlasnych rekach,
przeciez kazdy z nas uczeszcza do szkoly,dostaje jednakowa wiedze do przyswojenia i co???
malo kto konczy studia,malo kto posiada zyciowa madrosc,malo kto  zostaje wynalazca,profesorem habilitowanym , albo tak zwanym uczonym, Sad
grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #215 : 2007-11-16, 14:56:00 »

..............Grizzly....
z tym nauczaniem,to hyba jest inaczej,tutaj ani rodzina ani szkola nie jest winna,to niewiedza,ze moze byc inaczej,niewiedza,ze czlowiek nawet ten maluczki wlasne zycie i zadowolenie i spelnienie  ma we wlasnych rekach,
przeciez kazdy z nas uczeszcza do szkoly,dostaje jednakowa wiedze do przyswojenia i co???
malo kto konczy studia,malo kto posiada zyciowa madrosc,malo kto  zostaje wynalazca,profesorem habilitowanym , albo tak zwanym uczonym, Sad

Kodar, wlasnie wszystko zalezy od genow, szkoly, religii
OTOCZENIA, to dluga lista.

Kodar nie bede owijal w bawelne, aby to zrozumiec musisz sie uwaznie przypatrzyc
historii i kulturze(jej czescia jest religia) zydowskiej Shocked Cool Cool Cool

szkola a SZKOLA!!!!!
religia a RELIGIA!!!!!

itp.

Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool Cool

slawek
Go

Email
« Odpowiedz #216 : 2007-11-16, 16:34:16 »

z tym nauczaniem,to hyba jest inaczej,tutaj ani rodzina ani szkola nie jest winna

A tutaj się nie zgodzę Wink jest WINNA tylko i wyłącznie i rodzina i szkoła.
kodar
Go

Email
« Odpowiedz #217 : 2007-11-16, 16:44:20 »

Kodar, wlasnie wszystko zalezy od genow, szkoly, religii
OTOCZENIA, to dluga lista.

Kodar nie bede owijal w bawelne, aby to zrozumiec musisz sie uwaznie przypatrzyc
historii i kulturze(jej czescia jest religia) zydowskiej   

szkola a SZKOLA!!!!!
religia a RELIGIA!!!!!
itp.

Grizzly ,no dobra kto ma ten jedzie,kto nie ma ten ...biegnie ale pytam sie do jakiego celu????moze to Bog i milosc na ziemi powinna byc tym celem????

grizzly
Go

Email
« Odpowiedz #218 : 2007-11-16, 17:04:27 »

.....Grizzly ,no dobra kto ma ten jedzie,kto nie ma ten ...biegnie ale pytam sie do jakiego celu????moze to Bog i milosc na ziemi powinna byc tym celem????.......

Kodar do jakiego celu tego niewie nikt!!!!
Natomiast jestes w stanie dokonac "percepcji" drogi
czy miejsca w ktorym sie znajdujesz. Cool

Natomiast od tego do jakiej grupy sie zaliczasz(czyli upraszczajac od tego kim jestes)
zalezy poziom prymitywizmu tej percepcji
(zakladam, ze jednak czlowiek nie jest istota doskonala jak to sie niektorym wydaje
i trzeba  to widziec z perspektywy mikro i makrokosmosu
a nie sutanny czy sztywnych elastycznych skarpetek)  Shocked Cool Cool

MORGANO
Go

Email
« Odpowiedz #219 : 2007-11-16, 20:12:27 »

Wiele osób użala się nad sobą i nad swoją chorobą.
Lekarze konwencjonalni wmawiają swoim pacjentom, że cukrzyca nie jest wyleczalna.
Takie same stanowisko jest powielane przez prawie wszystkich cukrzyków.
Jestem chory i muszę się codziennie szprycować żeby żyć.
Ja osobiście od roku znałem już teoretycznie, czym jest żywienie optymalne, ale nie byłem jeszcze zdecydowany.
Jak to się zaczęło, że pojechałem z ciężko chorym na cukrzycę po przedawkowaniu insuliny pacjentem do Ciechocinka do dr Kwaśniewskiego na konsultację.
Nie jestem w tej chwili upoważniony by wspominać, o kogo chodzi, ale fakt jest faktem, że naocznie mogłem się przekonać, że po trzech miesiącach przy zastosowaniu DO i przestrzeganiu proporcji BTW waga obniżyła się o 20 kilogramów a zapotrzebowaniu na insulinę spadła prawie do zera. Opisywana przeze mnie osoba jest w pełni sprawna i wyleczona. Ja mogąc się naocznie o tym przekonać i znając teoretycznie zagadnienie DO przeszedłem natychmiast na żywienie optymalne. Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy i zadowolony od tego czasu minęło już 12 lat jak w raz z żoną z zadowoleniem odżywiamy się optymalne a moje stanowisko w tej sprawie jest jednoznaczne nigdy z żywienia optymalnego nie zrezygnujemy. Wielokrotnie już pisałem, że żywienie optymalne jest żywieniem matematyczny i niestety takim pozostanie. Trzeba w początkowym okresie trochę się przyłożyć by zrozumieć zasady i nie popełniać błędów wówczas wszystko będzie w jak najlepszym porządku nie będzie narzekań. Czego wszystkim chorym którzy naprawdę pragną się wyleczyć życzę.
Strony: 1 ... 6 7 8 9 10 [11] 12 13 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 18 zapytaniami.