Autor
|
Wtek: Odp: Czemu nikt nie mówi o wadach diety optymalnej (Przeczytany 91058 razy)
|
Ewa
Go
|
krytykujecie,lekarke interpretujac tylko pierwsza czesc zdania,lekarka wyraznie pisze,ze chodzi o celebrowanie jedzenia,o dokladne rozgryzanie kazdego kesa, w dzisiejszym nerwowym,hektycznym zyciu ludzie zapomnieli jak powinien wygladac posilek,wreszczie spokojne,powolne,dokladne jedzenie pozwala na zauwazenie sytosci a tym samym na zjedzenie mniejszej ilosci pozywienia,ot i cala filozofia Kodar, ja ze swojej strony - Przemawiaj czasem we własnym imieniu i w swoich sprawach, pliiiiiiizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Rozumiem Cię Ewa tak. Jak mam jakiegoś błądzącego (czytaj: chorego) to zalecić mam mu DO w formie na tłuszczach nasyconych. A co z żółtkami tam są TYLKO tłuszcze nienasycone. A co z móżdżkiem? Poczytaj skład. Chodzi o konsewkwncję w działaniu (logikę). Powiesz, że NNKT tam obecne będą służyły do budowy organizmu. A skąd to wiesz, że zostaną wykorzystane na budowę, a nie na spalenie w mitochondrium? Co z tym, który nie zrozumie porady 3 x 2 łyżki smalcu? Zagubiona "owieczka" odejdzie. Bo na wstępie nie zrozumiała... Rozumiem Twoją kwestię, że sugerujesz bym na forum dra JK nie pisała o oliwie z oliwek.
|
|
|
|
|
|
|
chris
Go
|
Rozumiem Cię Ewa tak. Jak mam jakiegoś błądzącego (czytaj: chorego) to zalecić mam mu DO w formie na tłuszczach nasyconych. A co z żółtkami tam są TYLKO tłuszcze nienasycone. A co z móżdżkiem? Poczytaj skład. Chodzi o konsewkwncję w działaniu (logikę). Powiesz, że NNKT tam obecne będą służyły do budowy organizmu. A skąd to wiesz, że zostaną wykorzystane na budowę, a nie na spalenie w mitochondrium? Co z tym, który nie zrozumie porady 3 x 2 łyżki smalcu? Zagubiona "owieczka" odejdzie. Bo na wstępie nie zrozumiała... Rozumiem Twoją kwestię, że sugerujesz bym na forum dra JK nie pisała o oliwie z oliwek.
Lekarzem nie jestem,ale najlepsze tluszcze sa wlasnie w zoltkach,dlaczego bo to dziala jak pokazuje praktyka. Czy beda sie budowac w mitochondriach,czy spalac w komorkach malo kogo to interesuje,dziala i juz. Komplikacji i kombinacji mozna naprodukowac w ogromnych ilosciach. A "betonowi"optymalni maja sie dobrze i oto chodzi,a zagubione owieczki staraja sie brac na rozum to czego i tak nie sa wstanie zrozumiec. A wszystko co potrzeba mozna przeczytac w Diecie Optymalnej,bez zbednych fachowych porad o mitocondriach spalajacych sie pomiedzy komorkami w NNKT(cokolwiek to znaczy) pozdrawiam wszystkich cieplutko, w californii piekna pogoda doskonaly czas na wypoczynek,polecam
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
A co z żółtkami tam są TYLKO tłuszcze nienasycone. A co z móżdżkiem? Poczytaj skład. A co z cholesterolem?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Co z tym, który nie zrozumie porady 3 x 2 łyżki smalcu? Zagubiona "owieczka" odejdzie. Bo na wstępie nie zrozumiała... Rozumiem Twoją kwestię, że sugerujesz bym na forum dra JK nie pisała o oliwie z oliwek Jak sie dzisiaj wszyscy przekonalismy na Joko, ty z góry zakładasz, ze biedna owieczka nie zrozumie i od razu wciskasz oliwe z oliwek. I nie znając stanu człowieka, polecasz leki
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Niestety twoi niektórzy fani nie potrafią tak jak ty spokojnie reagować. Przez MW czuję się atakowana. Przysłał mi "setki" postów na prv, a teraz juz poluje na mnie na forum.
Dla ścisłości podaję, że: 1."setki" - do 100 jeszcze sporo brakuje . 2.Z Ewy cytatu można wnioskować, że reaguję niespokojnie z czym się nie zgadzam . 3.Nie jest prawdą, że "inne zdamie niż ma Ewa" = "atakowanie Ewy" . Dlatego niepotrzebnie czujesz się Ewo atakowana .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Kodar przy każdej okazji, w sposób bezkrytyczny, odsyła ludzi do ciebie, ajkbys była oficjalnym lekarzem na forum.
Czy uważasz Ewo, że lekarka: 1.nie jest w rzeczywistości lekarzem ? czy 2.ukrywa na forum to, że jest lekarzem ? (jeśli tak to zastanów się nad nazwą Jej nika ) czy 3.wypełnić jak jest inaczej .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
To był żart .
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Oczywiście żart dotyczył jedynie tego: Mimo moich próśb, Monika i Kodar, zwracając sie do ciebie, uzywają mojego nicku.
A tak bardziej na poważnie to znalazłem rozwiązanie tego problemu. Wystarczy zwracać się do lekarki "Ewo lekarko", a do Ewy "zwykła Ewo" . To powinno wielu osobom w znacznym stopniu ułatwić orientację. Zwykłej Ewie też .
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...A tak bardziej na poważnie to znalazłem rozwiązanie tego problemu. Wystarczy zwracać się do lekarki "Ewo lekarko", a do Ewy "zwykła Ewo" . To powinno wielu osobom w znacznym stopniu ułatwić orientację. Zwykłej Ewie też ... MW, nie wiem czy wiesz!!! ale Ewa z ktora nieudalo sie Tobie(jak na razie) doprowadzic "gry wstepne" do konca, jest bardzo urodziwa i sexowna dziewczyna. W zwiazku z tym bardziej bedzie pasowalo "Ewuniu" albo "Ewciu" czy "Ewus"
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Grizzly, bardzo dobry pomysł , ale jest jedno ale.. Do Ewy lekarki też pasują określenia bo na zdjęciu widzę, że to też jest bardzo urodziwa i sexowna dziewczyna. Więc, aby nie było zamieszamia chyba jednak lepiej zostać przy mojej wersji . MW, nie wiem czy wiesz!!! ale Ewa z ktora nieudalo sie Tobie(jak na razie) doprowadzic "gry wstepne" do konca..
Bądźmy dobrej myśli. Bo zwykła Ewa jak mówi "nie" to myśli "tak" .
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Wystarczy uzywać własnych nicków i po sprawie. Po co to główkowanie?
To samo dotyczy nazywania stron WWW, tytułów książek... itd itd To też jest dla was seksi?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
Grizzly, bardzo dobry pomysł , ale jest jedno ale.. Do Ewy lekarki też pasują określenia Jak najbardziej tak, ale Ewa jest tutaj niejako w roli Lekarza Medycyny, udziela porad korzystajac ze swojego prawa wykonywania zawodu, Z kolei jak znasz prawo, to wiadomo, ze lekarz wykonujacy swoje czynnosci, korzysta z ochrony prawnej. Nooooooo i w takim oto kontekscie uzywanie pieszczotliwych okreslen w stosunku do osoby chronionej z mocy prawa moze wywolac skutki nie do przewidzenia Molestowanie to moze byc "maly pikus" w stosunku na co mozesz sie narazic!!!!
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
Jak najbardziej tak, ale Ewa jest tutaj niejako w roli Lekarza Medycyny, udziela porad korzystajac ze swojego prawa wykonywania zawodu,
Z kolei jak znasz prawo, to wiadomo, ze lekarz wykonujacy swoje czynnosci, korzysta z ochrony prawnej.
Jejku, nie znam tak dobrze prawa . Użyłem pieszczotliwych określeń w stosunku do lekarza wykonującego swoje czynności, ale na szczęście korzystając z ramki cytowania Ciebie . Grizzly, myślisz, że dzięki temu dosięgną Ciebie zamiast mnie ?
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Wykorzytując swoje prawa, zalecam wam zmniejszenie dawki cukru. Widzę objawy fermentacji
|
|
|
|
|
|
|
MW
Go
|
A Ciebie kto pytał o zdanie ? Lepiej na to odpowiedz : Kodar przy każdej okazji, w sposób bezkrytyczny, odsyła ludzi do ciebie, ajkbys była oficjalnym lekarzem na forum.
Czy uważasz Ewo, że lekarka: 1.nie jest w rzeczywistości lekarzem ? czy 2.ukrywa na forum to, że jest lekarzem ? (jeśli tak to zastanów się nad nazwą Jej nika ) czy 3.wypełnić jak jest inaczej .
|
|
|
|
|
|
|
Ewa
Go
|
Zastanawiałam się nad tymi opcjami
|