Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: Błędy popełniane na DO u dorosłych. (Przeczytany 6445 razy)
|
lekarka
Go
|
Jedzenie zboża codziennie, nawet TYLKO pół kromeczki. Potem występuje większe zapotrzebowanie na T. Śmieć (zboże) ma być niwelowany przez T. Nie zawsze się to udaje.
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
mialem juz o to zapytac wczesniej ale mi wypadlo z glowy: - co z bulka tarta uzywana na panierke? - przyprawy: keczup, musztarda itp.?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Przez 4-6 tyg. zwracam uwagę by jej nie było. Potem to już nie ma takiego znaczenia. Chyba z tego tytułu przemycono do DO za dużo produktów zbożowych. To jedno z nieszczęść. W zalożeniach DO, zboża uznaje się za niejadalne. Keczupy, musztardy, chrzan - ok.
|
|
|
|
|
|
|
baska
Go
|
Keczupy, musztardy, chrzan - ok. Sprawdzilam w lodowce; i tak: keczup heinz-ok musztarda z Parczewa- ok chrzan Rebek - w skladzie mleko w proszku
|
|
|
|
|
|
|
sylwiazłodzi
Go
|
Do lekarki A co jesli w keczupie czuje się smak octu.Znaczy,że organizm tego nie chce, daje sygnał nie jedz?Aco oznacza swędzenie nosa-tzn skóry która jest na czubku nosa. Wkurza mnie to ostatnio bo jest na tyle częste że to zauważyłam. Z reguły wszyscy tak charakterystycznie pocieramy wtedy palcem nos na czubku. Nie jem mlecznych. Za dużo B czy W?Bo z Tłuszczem to i tak wiem,że mało. :(C czy mieszanie białek bo wczoraj ryba, wieprzowina a dzis jajka i ryba i mielone? Do tego ból w okolicy piersiowej pleców lub prawa łopatka - plecy albo wyżej tylko z przodu nie wiem jak nazywa się ta kość przy szyi co jest po prawej i lewej stronie jak małe łukowate żebro Pierwsze na samej górze?Do tego za duzo wydzielny z uszu-tzw miodu lub lekkie cisnienie w uszach i jakies kołatanie ,czuję sie wtedy zdenerwowana.To raczej nie ma znaczenia bo ten dziwne objawy to am od jakiś 2 tygodni raz w stronę za dużo B, raz w strone za dużo W (lub za mało) i nie mogę sobie doprowadzić do równowagi ciała. Przeszkadza ale to biorąc pod uwagę jak sie czułam 2 lata temu prawie nie ma dla mnie znaczenia choć mnie IRYTUJE. Dlatego też mam nadzieję ,że nie jedzenie mlecznych,zbóż i slodyczy do grudnia czegoś mnie nauczy nowego bo ostatnio mam wrażenie ,że się ROZLEGULOWALAM.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Osoby, które zaczęły kontakt dt jedzenia ze mną, nie przechodząc przez DO dr JK CZĘSTO ZAPOMINAJĄ O TŁUSZCZU. Tłuszcz doustnie jest w stanie zlikwidować wiele szkodliwości (ocet, kakao). Nawet baaardzo wiele, o ile człowiek nie hoduje sobie cholesterolu 500mg%; niektórzy z takim problemem dalej trwają w przekonaniu, że wszystko jest ok). Nie tolerowałam jedynie octu i kakao w pierwszym roku karmienia córki własnym pokarmem. Po occie miała 3 dwumilimetrowe krosty na pupie a po kakao "zespół zrzędzenia". Nie znałam wtedy DO. T jadany we większej ilości byłby, przypuszczam, w stanie zlikwidować te problemy. Mieszanie - czasem (czasem nawet częściej ) można pomieszać i nie przejmować się. T Sylwia i jeszcze raz T bez przesady jednak , zaczynaj dzień od marchewki z pomaranczą (lub bez ) z oliwą, ziemniaka ze smalcem, pomidora z majonezem. Nie na zawsze. Pamietaj o T.
|
|
|
|
|
|
|
Mike
Go
|
a po kakao "zespół zrzędzenia". cholera, a myslalem ze kobiety to maja genetycznie zakodowane
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|