Strony: [1]
|
|
|
Autor
|
Wtek: KRÓTKA INSTRUKCJA OBSŁUGI CZŁOWIEKA (Przeczytany 12665 razy)
|
adam319
Go
|
http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=79I co tu komentować? Warto wykonać próbę na samym sobie, z czasem informacje tu podane staną się tak oczywiste, że trudno sobie przypomnieć jak można było wcześniej kierować się innymi zasadami. Przewagę oczywiście mają ludzie, którzy w dotychczasowym życiu starali się badać Świat własnym rozumem, a nie być ślepym zwolennikiem teorii, które po zastosowaniu się nie sprawdzają.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1."W maszynie do produkcji manny źródłem energii był reaktor jądrowy" - nie umiem znaleźć małego kawałka dowodu... 2. "przy wieloletniej łuszczycy — trzeba poczekać dłużej." - daję im 7 dni , (jeden rodzaj produktu bogatobiałkowego na dobę, bo lubią "niewymierzyć" B). 3. "Gdy białko jest najwyższej jakości to organizm potrzebuje go o połowę mniej wówczas na 1 gram białka należy spożywać około 1 gram węglowodanów" tu mam problem, bo moje dobowe zapotrzebowanie na żółtka to 5-6 sztuk na dobę, reszta T, a W jadam ok 45g/dobę. Nie zgadza się z założeniem. Co robię źle? Mam zjeść na siłę żółtka bądz inne B? Przypuszczam, że powinno być dopisane "dla chorych", albo może to ja mam problem . Wg powyższego przy wzroście 163cm powinnam jeść W 15-18g/dobę. Toan/Admin ustosunkuj się do powyższych 1. i 3.
|
|
|
|
|
|
|
Halina Ch.
Go
|
Te 45 g węglowodanów to z czego czerpiesz? Mam ostatnio problem z uzbieraniem Ww NAWET 20 g. Owoców ŻADNYCH nie toleruję, czasami nadrabiam piwem ale już mi tak nie smakuje. Ziemniaki też ograniczyłam, lubię młode warzywa i na nich bazuję. Ostatnio puchną mi nogi czy to może mieć związek z niedoborem Ww? Białka zjadam 30-35 g, z T ostatnio szpik woł.,słonina, podgardle czasami boczek.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Dzisiaj W - grzyby (dużo), cebula, marchewka, porzeczka czerwona, łyżka groszku, łyżka kukurydzy, łyżka papryki = sałatka z obfitą ilością majonezu. Mało, ale dobrze się czuję.
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Waldek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Wow . Mam luki HalinaCh , 30-35g to zapotrzebowanie na B w jakim produkcie (mięso czy żółtka/jaja)? Z węglowodanów ratującym dla Ciebie byłby zestaw pomidor/papryka czerwona + ogórek + cebula/pora/czosnek + pieprz. Jak czegoś nie tolerujesz to daj znać. B do syta jednego rodzaju + powyższe W w jeden dzień, a w drugi B (innego rodzaju do syta) + powyższe W. T - słonina, jak tolerujesz majonez?
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
1."W maszynie do produkcji manny źródłem energii był reaktor jądrowy" - nie umiem znaleźć małego kawałka dowodu... 2. "przy wieloletniej łuszczycy — trzeba poczekać dłużej." - daję im 7 dni , (jeden rodzaj produktu bogatobiałkowego na dobę, bo lubią "niewymierzyć" B). 3. "Gdy białko jest najwyższej jakości to organizm potrzebuje go o połowę mniej wówczas na 1 gram białka należy spożywać około 1 gram węglowodanów" tu mam problem, bo moje dobowe zapotrzebowanie na żółtka to 5-6 sztuk na dobę, reszta T, a W jadam ok 45g/dobę. Nie zgadza się z założeniem. Co robię źle? Mam zjeść na siłę żółtka bądz inne B? Przypuszczam, że powinno być dopisane "dla chorych", albo może to ja mam problem . Wg powyższego przy wzroście 163cm powinnam jeść W 15-18g/dobę. Toan/Admin ustosunkuj się do powyższych 1. i 3. Czy mam przez to rozumieć, że jadasz jedynie 15 - 18 g białka/dobę?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Takie mam zapotrzebowanie. Kalorycznie obliczyli mi PPM na 1200kcal/dobę. Mało jadam. HalinaCh - zwiększyłabyś dobowe białko - obrzęki powinny ustąpić (od strony B).
|
|
|
|
|
|
|
bea561
Go
|
Takie mam zapotrzebowanie. Kalorycznie obliczyli mi PPM na 1200kcal/dobę. Mało jadam. HalinaCh - zwiększyłabyś dobowe białko - obrzęki powinny ustąpić (od strony B).
Piszesz, że masz 163 cm wzrostu. Skoro Twoja PPM wynosi 1200kcal/dobę to ważysz ok. 46kg. Chyba, że stosujesz jakieś inne techniki obniżające PPM. W innym poście piszesz, że oddychasz 2 - 3 razy/ minutę. Czy Ty, Lekarko jeszcze żyjesz?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
PPM obliczyła pielegniarka na przyrządach. Z wydrukiem idzie się do lekarza bariatry (przyrządy z jakiejś jednostki w Krakowie obstalowane były w Katowicach, ul. Warszawska 42, Traf-Med, nie byłam u lekarza, badanie zrobiłam bo było darmowe ), ważę 56 kg. Oddech - MW w postach pisze, że potrafi zatrzymać oddech na 3 min. 40, ja tylko na 2min. Jak zwiekszę B, to rośnie mi zapotrzebowanie na W. Może dlatego, że jestem zwolenniczką diety niskowęglowodanowej z 2,0gT/kg/dobę (i jak widać po poprzednim poście, mniej T też jest ok.)
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
HalinaCh - zwiększyłabyś dobowe białko - obrzęki powinny ustąpić (od strony B).
Halina Ch,bedac dlugo w podrozy samochodem,mialam obrzek nog.Wczesnie rano pßrzed wyjazdem zjadlam male 3 jajka. W poludnie czipsy ziemniaczane.I zauwazylam opuchlizne na nogach.Oczywiscie taki stan nog zwalilam na kilkugodzinne siedzenie w samochodzie. Ale poznym popoludniem bylam okropnie glodna,zjadlam dwa plastry pasztetu drobiowego z podgardlem. Opuchlizna nog zniknela i juz do konca podrozy nie wystapila.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Utrzymywanie NA STAŁE ketonów w moczu na 3-4 krzyżyki uważam jednak za patologię. Marnotrawstwo dobrego materiału energetycznego. Doskonała Kodar wiedza dt kurczów nóg ! : w każdym podręczniku medycznym pisze, że zmniejszenie B likwiduje kurcze (gratulacje ! i podziw ). I jak tu obstalować dawkę B? Można powiedzieć 1gB/kg wagi ciała/dobę. Warto dopisać że chodzi o produkty bogatobiałkowe POZA jajami/żółtkami. Jeżeli chodzi o żółtka to dawka pi razy drzwi ok. to 0,5g/kg/dobę. W czasie lata, u w miarę zdrowych ludzi bywa okresowo nizsze zapotrzebowanie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Strony: [1]
|
|
|