Daniel
Go
|
Wszyscy pomrzemy fizycznie, a nasz stan miłości nie ulegnie zmianie po naszej śmierci. Proces dojrzewania jest zakończony i przechodzimy na etap weryfikacji. Nie ma możliwości naprawy, gdy dusza już opuści ciało. Nie ma czegoś takiego jak „czyściec”. Odmiana będzie, bo jedni nadal będą żyć i to wiecznie, a drudzy pójdą do „spalenia”.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Wszyscy pomrzemy fizycznie, ... Pisze, że śmierci już nie będzie... Reszta sie zgadza.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Obie strony są przekonane o swej racji Pisze,pisze,pisze,ale czy ktoś wie jak będzie naprawdę? Niestety tego nie wie nikt
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Pisze, że śmierci już nie będzie...
Ewa.Dlaczego wierzysz temu co jest tam napisane?Pytam z ciekawości,bo różne są przyczyny wiary ludzi własnie w to co tam pisze.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Rozstanie się ze swoją powłoką cielesną jest uważane powszechnie za śmierć. Przejście do stanu gdzie śmierci już nie ma zawsze kończy się z rozstaniem z ciałem czyli śmiercią fizyczną. Innej możliwości nie ma, bo ci co dojrzeli do miłości otrzymają takie same możliwości jakie ma Bóg, a raczej jednoczą się z Bogiem. Ciało by ich mocno ograniczało, bo jest narzędziem jednokanałowym. W Biblii mówi się o dwóch śmierciach i te stwierdzenie odnosi się do drugiego życia. Oczywiście nie dla wszystkich.
|
|
|
|
|
|
|
minimax
Go
|
raczej jednoczą się z Bogiem A to Bog taki skory do jednosci?. To po co stworzyl z chaosu inny chaos?.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Ten inny chaos to jest skutek uboczny procesu zbawienia. To są chwasty przeznaczone do spalenia.
|
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Ewa.Dlaczego wierzysz temu co jest tam napisane? W tej kwestii - można wydłużać życie metodami zmniejszania dobowych racji kalorycznych. Wiedza optymalna raczej eliminuje błędy stosowania nadmiaru weglowodanów. W Biblii mówi się o dwóch śmierciach i te stwierdzenie odnosi się do drugiego życia.
"nie wszyscy pomrą, ale wszyscy zostana odmienieni". Odmieniony nie umiera. Nie wszyscy pomrą, odnosi się do nieodmienionych, a wiaże się z odmianą. Jeżeli śmierć tego typu=odmiana to zgodzę się z Tobą.
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Daniel w bibli pisze sie tez "pierdoly" biblie nalezy czytac miedzy wierszami tak jak wszystko
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja się teraz nie dziwie,że ludzie przestali wierzyć w Boga ,a stali sie ateistami .Jak się czyta,czy słucha takie brednie,to niestety ,ale nasuwa się jedno...(to o czym przekonani są ateiści).
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
Ja się teraz nie dziwie,że ludzie przestali wierzyć w Boga ,a stali sie ateistami .Jak się czyta,czy słucha takie brednie,to niestety ,ale nasuwa się jedno...(to o czym przekonani są ateiści).
A kiedy oNI W NIEGO WIERZYLI daj przyklad Edyto . moze wtedy gdy palono ludzi na stosie heh!!!! w imie Boga heh
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Ja pierdziele! Ja teraz zaczęłam rozumieć Tomkiewiczów-to jest masakra! Tylko,że oni byli znięchęceni do wiary w Boga,przez ludzi,przez ich (no w sumie brak mi słów....)
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
O odmianie wspomina się w 1 Liście do Koryntian 15. Odnosi się to do tych „ co należą do Chrystusa, w czasie Jego przyjścia”.. Przejdą z życia śmiertelnego do życia nieśmiertelnego z pominięciem doznania śmierci..
1
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
W tych kwestiach nie mozna mowic jednoznacznie , bo ktos moze zadac pytanie ; "po co to wszystko"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Najgorsza jest skrajność w tym przypadku.Jedni na jednym,drudzy na drugim końcu w tym samym worze.Masakra!
|
|
|
|
|
|
|
Dario Ronin
Go
|
„Czy istotnie rozumiesz, co czytasz?” On rzekł: „Jakżebym mógł, jeśli mi ktoś nie udzieli wskazówek?” I uprosił Filipa, żeby wszedł i przy nim usiadł. Dzieje Ap. 8:30,31
Napisano bowiem: „Sprawię, że zginie mądrość mędrców, i odtrącę inteligencję intelektualistów”. Gdzież jest mędrzec? Gdzież uczony w piśmie? Gdzież uczestnik dysput tego systemu rzeczy? Czyż Bóg nie obrócił mądrości świata w głupstwo? Skoro bowiem w mądrości Bożej świat nie poznał Boga przez swą mądrość, Bóg uznał za dobre, by przez głupstwo tego, co jest głoszone, wybawić wierzących. 1 Kor. 1:19-21
|
|
|
|
|
|
|
lutonn
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Jednak kocham tamten prosty nieskomplikowany świat,który- niestety minał bezpowrotnie...
Z konfidentami, Katyniem, sb itp w tle
|
|
|
|
|
|
|
|