Edyta
Go
|
Fajnie piszecie Widać ,ze wszystko już wiecie i jesteście taaaacy "mooooondrzy" Podpis: Troll
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Jest to nie poparte dowodami. Czysta fantazja psychiatrów. Muszą się czymś wykazać żeby uzasadnić, że płacą im nie na darmo.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Czasami trzeba sprowadzić osobę do parteru by zorientowała się, że grzeszy.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Zgadzam się i cały czas to robię. Rozkładam wszystko na czynniki pierwsze i wskazuję, że fundament jest oparty na złu. Całość więc jest nic nie warta i niebawem zmieni się w ruinę. Ludziom brakuje czasu na takie analizy i idą łatwiejszą, szeroką, dobrze oświetloną drogą. Bardzo mi ona przypomina drogę do piekła.
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
i wskazuję, że fundament jest oparty na złu. Co widzisz i mówisz to się pomaża. Co masz to dajesz. Jak dajesz to Ci się mnoży. Wolałabym by mi się mnożyło: "fundament oparty jest na Bogu". Jak to zaznaczył Waldek.
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Jak Ci się nie pomnaża, to gdzieś ulokowała „choroba”. Często nam się zdaje, że mamy dobre fundamenty. To tak jak z DO wielu jest przekonanych, że przez lata na nim są, a tak naprawdę stale grzeszą.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Powiedzcie mi z jakichś Waszych obserwacji,czy może doświadczeń : czy osoba,która kiedyś bardzo kochała,może potem równie bardzo nienawidzieć? Czy to jest normalne,czy to zakrawa już o chorobe psychiczną?
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
Czy to jest normalne, nienawidzieć?
Nie.
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Też tak myslę.Zadaję sobie pytanie,czemu jest to nierzadki "widok" i z czego mogą wynikać takie dziwne,co by nie mówić zachowania?
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Powiedzcie mi z jakichś Waszych obserwacji,czy może doświadczeń : czy osoba,która kiedyś bardzo kochała,może potem równie bardzo nienawidzieć?...
...Czy to jest normalne,czy to zakrawa już o chorobe psychiczną?...
Im wieksza "milosc" tym za zwyczaj wieksza "nienawisc" I jest to calkiem "normalne" a tlumiona doprowadza do "choroby psychicznej"
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Im wieksza "milosc" tym za zwyczaj wieksza "nienawisc" I jest to calkiem "normalne" a tlumiona doprowadza do "choroby psychicznej" No tak własnie jest,ale to jest chore !
|
|
|
|
|
|
|
|
kodar
Go
|
...Powiedzcie mi z jakichś Waszych obserwacji,czy może doświadczeń : czy osoba,która kiedyś bardzo kochała,może potem równie bardzo nienawidzieć?...
...Czy to jest normalne,czy to zakrawa już o chorobe psychiczną?...
Im wieksza "milosc" tym za zwyczaj wieksza "nienawisc" I jest to calkiem "normalne" a tlumiona doprowadza do "choroby psychicznej" nigdy prawdziwa milosc nie moze przerodzic sie w nienawisc
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...No tak własnie jest,ale to jest chore !...
A jaka chora jest milosc do "komunizmu" i "choroby" ALE JEST!!!
|
|
|
|
|
|
|
lekarka
Go
|
1.Im wieksza "milosc" tym za zwyczaj wieksza "nienawisc" I jest to calkiem "normalne" 2.a tlumiona doprowadza do "choroby psychicznej" 1. Zdarza się. Niemniej jednak to patologia. To co mamy - tym obdarzamy. Chciałbyś być obdarzony nienawiścią? 2. Tak, sprawy trzeba rozwiązywać. Pisze to w psychiatri dla lekarzy - już we wstępie : poznanie wroga ze wszystkich stron powoduje, że przestajemy się go bać. Nienawiść to konsekwencja lęku. A jakie "chore" jest tlumienie milosci, pod wplywem "6" Czasami trzeba tłumić bo ... zachowania niektóre uznane są przez społeczeństwo za złe. I tak i tak, trzeba do nich podejść od strony psychiatrycznej: "dlaczego powstały potrzeby raniące społeczeństwo".
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
„niech zejdzie duch i odmieni oblicze tej ziemi”. Tak mówił JP II podczas pamiętnej pielgrzymki. Co oznacza zejście ducha? Co oznacza duch?
Czy to nie przypadkiem chodzi o miłość? Miłość między ludźmi jest tym duchem od Boga. Zmiana oblicza kraju jest jak powiewem wiatru ducha. Zmianą mentalności ludzi, którzy tutaj mieszkają. Zmianą w kierunku dobrym, w kierunku miłości. Jest ona duchem zmieniającym zło na dobro, nienawiść na miłość.
Tego ta ziemia potrzebuje i oczekuje przyjścia miłości, bo tym jest Duch Boski.
|
|
|
|
|
|
|
grizzly
Go
|
...Tego ta ziemia potrzebuje i oczekuje przyjścia miłości, bo tym jest Duch Boski...
Ta Ziemia to potrzebuje "rozumu" aby jak najszybciej uciekac z "Ukladu Slonecznego"bo przypali "swiete d..ska" jak "jamen w paciorku"
|
|
|
|
|
|
|
Daniel
Go
|
Na bezrybiu i rak ryba. O czym mogę rozmawiać z trolem, który zawsze sprytnie znajdzie sposób na wygłoszenie swego manifestu. Gdy robi to już po raz kolejny, to przypomina mi to chorobę maniakalną. Ale chory, też człowiek i zasługuje na szacunek. Ma niechęć do duchownych i podzielam jego pogląd. Robi jednak jeden błąd: stawia znak równości pomiędzy Kościołem i Bogiem. Nie widzi różnicy. Nie cierpi Kościoła i przenosi to na Boga. Różnice są jednak fundamentalne, ale o tym nie na tym wątku. Tu mówimy o miłości i należy przypomnieć jeszcze jedno ważne stwierdzenie:
„Bóg jest miłością”
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
Nie cierpi Kościoła i przenosi to na Boga.
Też powoli zaczynam czuć niechęć do Kościoła-(wczesniej był mi obojetny) ,po tym jak po zmianie planu lekcji moich córek ,nie ma ani jednej,powtarzam ani jednej godziny wychowania fizycznego,a są dwie lekcje religii.Zastawiam się nad tym,aby zabierać dzieci z jednej godziny nauki i jechac z nimi na basen w ramach wychowania fozycznego. To jest w/g mnie skandal,że coś takiego ma miejsce! No, ale tu mowa o miłosci....
|
|
|
|
|
|
|
Edyta
Go
|
... Miłośc to tak łatwo powiedzieć -co zrobić kiedy ona przemija wraz z hormonami i hucią. Woalka spada i okazuje sie ,ze na kanapie siedzi jakiś wałkoń ,który wogóle nie przypomina tej miłości soprzed wielu lat...
Mozna " pokochac" psa!!! Albo skierowac swe " serce" na " Lojca Derechtora" albo " Szymona Majewskiego" Nie mówiłam,ze to "wirtuoz postów"!
|
|
|
|
|
|
|
|